Cvak - platební služba od Airbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 11:52

myšpulín píše:Žádnou aplikaci si snad zákazník stahovat nemusí, přiložením k čipu mu to nabídne v čem chce pokračovat - aplikace banky, google/apple pay a tam potvrdím platbu.

Ano, přesně takhle jsem pochopil, že to bude fungovat.

A potřeba mít telefon s internetem, se zapnutým NFC a zavřenou Google peněženkou? V takovém režimu mám telefon stále ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 1. 2024 12:00

Přesně, pro lidi co běžně platí mobilem to nebude problém. Pokud někdo všechno vypíná (data, wifi, nfc, gps ...) tak asi to bude mít složitější.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 24. 1. 2024 12:39

Tak já vycházim z BLIKu a počítám, že Click bude totéž
- v Polsku se rozšíříl před okamžitýma platbama - u nás to bude mít těžší. Podle mne to s okamžitými platbami ztrácí smysl (jen je to možná pohodlnější + bankomat)

Pro obchodníka - má prostě bezhotovostní platbu, která ho vyjde levněji (jestli jsem dobře zachytil - tak 0,8% oproti 1,95% rozdíl je)

Pro mne - a vycházím opravdu z polského "vzoru" (pokud to u nás bude jinak, tak sorry)
- žádnou aplikaci nepotřebuji, je to v bankovnictví, které stejně mám
- při platbě na netu je to pohodlnější (kratší číslo)
- vyberu s tím i z bankomatu
-
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 24. 1. 2024 12:46

To umi u nas asi jen CS vybrat appkou z bankomatu? Dela to tedy pres QR kod.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 13:23

myšpulín píše:Přesně, pro lidi co běžně platí mobilem to nebude problém. Pokud někdo všechno vypíná (data, wifi, nfc, gps ...) tak asi to bude mít složitější.

Ano, NFC vypínám. Platbu mobilním telefonem používám velmi výjimečně, vlastně jen, pokud u sebe nemám tu platební kartu, kterou chci zaplatit z důvodu nějaké výhody (akce na platbu VISA, bonus za platbu u konkrétního obchodníka konkrétní kartou,...) - chci si být jistý, že zaplatím přesně tou kartou, kterou chci a ne omylem nějakou jinou. Takža manuálně volím konkrétní platební kartu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mojmax 24. 1. 2024 13:33

Pokud mám v Google Pay nastavenou kartu, kterou chci zaplatit, tak také na 100 % zaplatím tou konkrétní kartou, omyl je tedy taktéž vyloučen a navíc nemusím s sebou nosit štos platebních karet. :)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 13:36

Nevím, jak to máš ty. Já mám na telefonu uloženo několik platebních karet. Jedna z nich je hlavní a tou se zaplatí, pokud manuálně nezvolím jinou. Ale ne vždy chci zaplatit tou hlavní.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mojmax 24. 1. 2024 13:38

Však právě, já mám taky v telefonu asi 10 karet, před placením otevřu Google Peněženku, "nalistuju" správnou kartu a tou zaplatím, omyl je opravdu vyloučen.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 13:40

asi jsi pozornější. Já mám v takovém případě tendenci prostě vyndat telefon a přiložit. Až pak si uvědomím, že zrovna touhle kartou jsem nechtěl zaplatit (a někdy to pak dost "bolí"). Prostě když mám aktivní NFC, tak fakt stačí abych odblokovaný telefon přiložil k terminálu a "ono to zaplatí", aniž bych vybíral konkrétní kartu (prostě to vezme tu hlavní).
Když musím NFC manuálně zapínat, tak si uvědomím i to, že mám zvolit "jinou" kartu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod polda 24. 1. 2024 13:45

Začínám chápat proč je v nové Motorole nově ikona Peneženka v rychlém spuštění. Ve starší nebyla nebo jsem si ji nevšiml.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 13:47

@PatrikChrz: To zapínání/vypínání NFC mi osobně přijde jako zbytečná "berlička". Prostě před platbou mobilem si vždy řeknu, jestli chci platit defaultní kartou (v tom případě jen přiložím mobil) nebo nějakou jinou a v tom případě před placením nalistuju tu jinou kartu :-)

@polda: Rychle spustit Peněženku jde přece i bez panelu Rychlé spuštění? :nenapadne Motorolu mám i s touto možností v Rychlém panelu, nicméně Peněženku spouštím klasicky přes ikonu na ploše.
Naposledy upravil Milos dne 24. 1. 2024 13:56, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 1. 2024 13:54

Teď koukám, že mám 9 karet v telefonu, ty požadované platby pro úročení, vedení zdarma 3x, 4x, 5x udělám vždy na začátku měsíce a pak mám většinou klid. Všechno placeno kartami v mobilu :D
Přílohy
Platby kartou.jpg
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 1. 2024 14:33

Já si teda NFC taky vypínám, akorát z důvodu, že se mi už nechtěně podařilo zaplatit v plném prostředku hromadné dopravy stojíc u dveří při označovači s odemčeným telefonem... :D
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 14:57

fremantle: třeba
A předpokládám, že to bude mít i vliv na vybíjení baterky. Pravda, já ji v mém BlackBerry měl už úplně vylágrovanou, kdy mi nevydržela celý den, v pondělí jsem se praštil přes kapsu a vyměnil ji :).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod beet 24. 1. 2024 15:16

polda píše:Začínám chápat proč je v nové Motorole nově ikona Peneženka v rychlém spuštění. Ve starší nebyla nebo jsem si ji nevšiml.

Já ji tam mám u Google Pixel taky. To nejspíš bude vlastnost verze Androidu. Ale to nepoužívám, mám Peněženku na ploše.
Spíš mě ale štve, že tam není vypínání/zapínání NFC. To myslím vyhodili s Androiden 13. Byl jsem na to zvyklý. Než abych lezl pokaždé do menu, tak už NFC nevypínám.
beet
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka