Banka s výpisy v angličtině

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 6. 4. 2024 13:32

Dobrý den, je nějaká banka v ČR, která umí výpisy k účtu v angličtině (pro české občany)? :-)

Díky za odpověď.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 4. 2024 14:03

Co vim, umi to CS.
Ale, kdyz chces klasicky mesicni vypis, musi se "jazyk vypisu" prepnout dopredu na EN(lze jeste FR a DE), je to v sekci vypisy. Minule vypisy zustavaji bohuzel cesky a zadost na minuly EN vypis je za 125Kc.

Ale lze v nastaveni profilu prepnout rozhrani George na EN(tam neni moznost FR/DE) a pote vygenerovat "transakcni historii" a nadefinovat obdobi, mesic, stvrtrok nebo urcite datum..., akorat to neni klasicky "statement" ale "Transaction history export". Dokument je elektronicky podepsany, tak by se dal mozna pouzit...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod pan Y. 7. 4. 2024 22:14

ČSOB umí také výpisy v angličtině, k BÚ i KK.
(přímý odkaz k nastavení v IB: https://online.csob.cz/klient/prehledy/ ... eni-vypisu)
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 4. 2024 09:23

bohuezl zpetny mesacni vypis taky nelze, nebo jsem to nenasel a nehledal jsem, jestli je nejaky poplatek pri zadosti o stary vypis v EN.

Pri prepnuti interface na EN, lze taky jako v CS stahnout prehled transakci v EN, a maji to lepe prelozene, v CS v prehledu transakci jsou nektere poznamky, nebo jine oznaceni plateb, mista atd v cestine, cize ten dokument je takovy ceskoanglicky paskvil, CSOB prehled transakci vypada profi.
Uvidim, jak bude prelozeny mesicni vypis, na zkousku jsem to na EN prehodil, cize za duben bude v EN jak v CS tak CSOB....

Nevyoda CSOB je ze ten dokument transakci neni digitalne podepsany, ale nepodepisuji ano klasicke mesicni vypisy, takze nevim, jak je to pouzitelne...CS v tomhle vede, dodaji oficialni, dig. podespany dokument, ktery pripadne neni potrebne overit bankou a mel by byt uznatelny v pripadech, kde to pozaduji...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod smmsmrtn 7. 8. 2024 10:10

Leeroy Jenkins píše:Dobrý den, je nějaká banka v ČR, která umí výpisy k účtu v angličtině (pro české občany)? :-)
best sex dolls
Díky za odpověď.

Česká spořitelna: Česká spořitelna nabízí možnost zasílání bankovních výpisů v angličtině. Tuto službu si můžete nastavit v internetovém bankovnictví George nebo při osobní návštěvě pobočky. Komerční banka: Komerční banka umožňuje klientům požádat o výpisy v angličtině. Tuto možnost můžete vyřídit přímo na pobočce nebo prostřednictvím zákaznické podpory.
smmsmrtn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 8. 2024 10:59

Když si přepnu FIO internetové bankovnictví do angličtiny, tak třeba výpis ve formátu CSV je v angličtině. PDF výpis je v češtině. Ještě jsou tam další formáty. Mně výpisy nezajímají, takže jsem je nezkoumal.
Potvrzení o transakci je automaticky dvojjazyčně (CZ/EN)

-- 7. 8. 2024 11:04 --

Případně si opět přepnout IB do angličtiny a manuálně dát vygenerovat přehled transakcí. Lze nastavit libovolný filtr. Ale je tam poznámka, že nejde o oficiální výpis (právě proto, že lze takto některé transakce skrýt)
Přílohy
fio.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor