RSTS - Zlatý účet (Zlaté stavební spoření)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod __Pavel 15. 8. 2024 20:50

Tak ono se ti to neprovede pouze kvůli nedostatku peněz, ale standardní příkaz už NEFUNGUJE. Mám tam od včerejška dostatek prostředků a před chvílí mi přišel mail, že dnešní jednorázová platba nemohla být provedena a pro více informací volejte. Takže v mém případě, protože nemám trvalý příkaz jako ty, je to konec a to nejenom Zlatého účtu, ale i Twista, protože jsem ho přes něj točil.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 8. 2024 21:04

Tak jeste ze jsem zalozil trvalak tedy.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 02:12

Hmm tak me dnes vecer prisel emal o neprovedeni TP, duvod neuvedli, ale dostatek penez jsem tam mel uz 15.8.2024, TP planovany na 17. den v mesici, emailem dnes informace, ze se TP nepodarilo provest 19.8.2024.

To by me zajimalo, zda se da tedy novy TP zalozit na pobocce RSTS? Nebo budu muset chodit na pobocku RSTS kazdy mesic zadat jednorazovou platbu?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod __Pavel 20. 8. 2024 07:26

Na pobočce jsem byl, hned druhý den potom, co mi přišel mail o neprovedeném JP. Bankéř mě nechal i nahlédnout do svého laptopu, ale žádnou možnost založit JP nebo TP tam neměl. Tak jsem Zlatý účet zrušil, s tříměsíční výpovědní lhůtou.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 08:03

To je ale v rozporu se smlouvou, pokud neumozni prevody.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 20. 8. 2024 08:11

@Pavel: Přitom v tom informačním e-mailu v dubnu psali:
"Nadále bude možné tento účet obsluhovat v papírové podobě nebo přes naše finanční poradce."
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 08:17

Dnes prisla i SMS, zkousel jste je nekdo kontaktovat na tom tel.c. 412446408, jestli jde platbu vyresit telefonicky?

Obrázek
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 08:52

Tak jsem tam volal, dle poskytnutych informaci je stale mozne provadet jednorazovy platebni prikaz bud na pobocce pomoci papiroveho formulare, anebo je ten formular udajne nekde na strankach RSTS mozne stahnout a poslat jim ho vyplneny postou, ale postou jen s uredne overenym podpisem. Trvaly prikaz pry mozne zalozit pres papirovy formular neni.

Kazdopadne i to je v rozporu se smlouvou, protoze v podminkach tarifu S 123 mam psano, ze je klient opravnen kdykoliv v prubehu trvani smlouvy provadet prevody financnich prostredku z vkladoveho uctu formou jednorazoveho nebo trvaleho prikazu.

Podal jsem reklamaci pres jejich online formular a uvidim, co mi odpovi.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 8. 2024 09:39

Na stránkách RSTS jsem pokyn k jednorázovému příkazu k úhradě našel: https://www.rsts.cz/download/502bb32847 ... uhrade.pdf

Ale nechápu, proč dříve zadané jednorázové příkazy k úhradě neprovádí - ani zněplatněny zjevně nebyly, když posílají notifikace o neprovedených platbách...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 09:53

Dik. Teoreticky by to slo tedy udelat tak, ze si to vytisknu, vyplnim doma dopredu treba na dva roky a prinesu jim na pobocku 24 techto vyplnenych formularu na dva roky dopredu, oni si to tam uz zprocesuji. Podle me na pobocce pouze na kazdem formulari overi podpis klienta podle obcanskeho prukazu a poslou sami formulare na centralu. A za dva roky me tam uvidi znovu s dalsi varkou vyplnenych formularu.
:hm
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Bond2 20. 8. 2024 12:51

No v původním mailu bylo "Prosíme Vás o ukončení všech Vašich trvalých příkazů a inkasních plateb ke Zlatému účtu č. XXXXX a to nejpozději do 31.5.2024. Nadále bude možné tento účet obsluhovat v papírové podobě nebo přes naše finanční poradce."

Finanční poradci budou mít radost přeťukávat formuláře do systému...:-). Pěkně si to RSTS zavařila...
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 8. 2024 15:35

To budou delat zamestnanci na centrale, financni poradci max vyplni s klientem papirovy formular a overi jeho podpis.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 27. 8. 2024 11:30

Dnes jsem predal na pobocce RSTS vyplnene prikazy na dva roky dopredu, mel jsem je uz podepsane, tak chtela, abych je podepsal jeste jednou pred ni, okopirovala si OP a ze overi podpisy a posle to postou na centralu, rikala, ze prvni platbu provedou nejdrive za 3 dny, nez to tam dojde postou a zpracuji to na centrale.
:D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 9. 2024 10:41

27.8. mi na pobocce overili podpis u jednorazovych prikazu, pracovnice slibila, ze to hned vhodi do obalky a posle postou na centralu, a az dnes 5.9. byl prikaz proveden a penize dorazili do MMB, tedy 9 dnu.
Naposledy upravil aaaa dne 5. 9. 2024 12:36, celkově upraveno 1
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Bond2 5. 9. 2024 12:31

Asi mě to v září také čeká.... naštěstí si formulář jde vyplnit na počítači a měnit jen datum.
Bond2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka