Jak nejlevněji zaplatit 12.000 Eur kartou?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Roundup 2. 5. 2024 14:58

Prosím o radu zkušenější.
Potřebuju zaplatit dvě platby mimo EU, ale účtované v EURech.
Jedná se o letenky Emirates cca 4000 Euro + hotel dalších cca 8000 Euro.
Mám k dispozici několik účtů v CZ bankách, ale kurzy a marže jsou bídné. Rozdíl proti středovému kurzu při takových vysokých platbách dělá ztrátu třeba 10.000 korun.
Navíc limit na kartách nejde nastavit výš než na 150.000 CZK, což na platbu hotelu ani nestačí.
Jak toto prosím řešit? Jakou kartou?
Nějaký Wise, placený vyšší tarif revolutu (prý rádi blokují peníze takže nevím)?
Nebo něco úplně jiného?
Děkuji mocrát za rady.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roundup 2. 5. 2024 15:17

No jo ale to je platba na účet, nikoli kartou.
Hotel převodem nezaplatím, taková varianta platby se nenabízí.
Letenky Emirates netuším zda jsou platit převodem do EU.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 123123123 2. 5. 2024 15:21

Tak rvlt.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Tatar77 2. 5. 2024 15:24

Curve karta?
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 5. 2024 15:51

Kolik na to máš času? Co si u některé z bank, které máš, zřídit eurový účet a kartu k němu? To se dá zvládnout cca do týdne.
Eura se dají nakoupit přes devizovku, třeba viz odkaz na europlatbu.

Já pro platby v EUR používám Creditas, týdenní (takže bys mohl zaplatit jeden týden letenky a druhý týden hotel, resp. ten hotel by se asi musel rozdělit na dvě části, ale s tím by v hotelu asi nemuseli mít problém) limity mám následující (jsou stanoveny v CZK). Zcela určitě půjdou ale u jiné banky jiné.
Přílohy
limity.png
limity.png (22.72 ) Zobrazeno 3819 krát
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roundup 2. 5. 2024 16:07

Patriku nespěchám na to nijak zvlášť. EUR účet u Creditas mám vytvořený už dlouho, ale prázdný - nepoužívám ho.
To s nákupem EUR jinde je ale dobrej hint, to bych zkusil :)
Ta Europlatba je fajn, nebo je ještě něco jiného lepší? Přece jen jedná se mi teď aktuálně o cca 12000 Eur což není málo.
Představu mám takovou, že pošlu třeba 350000 CZK z BÚ v RB, Creditas, Airbank (prostě odněkud) a oni mi na ten EURoúčet v Creditasu pošlou přímo Eura bez dalších poplatků? Funguje to tak?
Kartu k tomu Euroúčtu mám ale se stejnýma limitama jako ty, čili jedině jak říkáš zkusit rozdělit hotel na 2 platby. Což by mohlo projít, to bych zkusil domluvit.
Díky moc
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 5. 2024 17:28

Airbank má limit pro platbu kartou 300 000 Kč, na pobočce / po telefonu by, předpokládám, měli umět i víc.
Eurový účet zařídíš během minut a kartu můžeš mít virtuální, takže hned.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 5. 2024 19:52

Těch devizovek je celá řada, já mám smlouvu s Easychange (provozují i Europlatbu), Fortissimo a Akcentou. V práci používáme Divíška. Zde na fóru má dobré reference ještě SAB a Roklen.
Můžeš si udělat více smluv a vyjednávat, na euru proti Europlatbě můžeš ušetřit až cca dalších 5 haléřů. Také je možné jednat s dealingovým oddělením vlastní banky.

Na Akcentu mám soukromý kontakt, když mi přes SZ jméno, e-mail a telefon, můžu předat.

-- 2. 5. 2024 18:56 --

Roundup píše:Představu mám takovou, že pošlu třeba 350000 CZK z BÚ v RB, Creditas, Airbank (prostě odněkud) a oni mi na ten EURoúčet v Creditasu pošlou přímo Eura bez dalších poplatků? Funguje to tak?

U Europlatby ano. U jiných devizovek může být za příliš malý obchod účtován poplatek nebo za uzavření po telefonu místo "internetového bankovnictví" , ale myslím, že u uvažované částky tento problém nenastane.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 5. 2024 22:13

Rozdělil bych to na směnu z CZK na EUR (klidně u 2 směnáren Roklen, Revolut či výše, jinde) a ty si poslal europlatbou na EURo účty (u Creditas, AirBank, Moneta aj.). A pak druhá část bude již platba - opět ze 2 bank letadlo+hotel. :shock: 8-) :D téměř Harry Houdini
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2024 22:19

Tu směnu bych nerozděloval do 2 směnáren. Čím větší obnos CZK, tím směnárna obvykle nabídne lepší kurz EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 5. 2024 23:37

ČSOB premium karta má limit 500 tisíc, s apkou dokapsy ti vrátí 1,5% z kurzu do max ekvivalentu 3000,-..je to bída, ale možné řešení..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Roundup 3. 5. 2024 01:47

Díky všem za odpovědi.
Navýšil jsem požadovanou částku na 14.000 Eur.
Dealing Creditas mi na prvni dobrou nabídl kurs 25,1
Europlatba tam vidím 25,15 a co 7 minut se to mění.
Roklen vidím 25,074 a mění se v tisícinách co pár sekund.
Akcenta 25,059 je aktuálně nejlevnější.
Smlouvu v Creditas prý ani netřeba dělat, snačí podepsat převod na pobočce - mám ji kousek od sebe.
Vyžadují založení účtu, jinak snad žádné komplikace. Pokud by to mělo být složitější, radši dám o 200 Kč celkově víc a mám klid.
Dělit směnu CZK-EUR na dvě části mi přijde úplně zbytečné, má to nějaké výhody? jak říká Milos, při větší částce lepší kurs, ne?
Děkuji

-- 3. 5. 2024 01:47 --

Udělal jsem online registraci na Akcentě - myslel jsem že je to automatické a hned, ale výsledkem je, že mě prý budou do dvou dnů kontaktovat obchoďáci - takže žádná hitparáda.
Ne že bych na to zas až tak spěchal, ale je to zklamání, že ani blbou registraci klienta neumí udělat okamžitě online.
Uvidím, dnes zkusím zavolat znovu dealing Creditas a podráždit je - pokud nabídnou kurs Akcenty, nebudu čekat na Akcentu a vyřeším to v Creditasu hned a bezbolestně na místě.

Ze srandy jsem zkusil i registraci Roklenu - ta sice funguje online, ale chtějí v X formulářích tolik dat, že jim na to kašlu. Politicky angažovaný nejsem, ale odhad mých příjmů a moje zaměstnání - po tom jim opravdu nic není. K uzavření obchodu to nepotřebují. Kdo chce moc, nedostane nic. Roklen tedy mimo hru, registrace asi po pátém okně zavřena a nedokončena.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roundup 3. 5. 2024 03:10

Jaký máte názor na WISE?
Sice si berou za směnu poplatky, ale i s poplatkem vychází hezký kurs 25,062
Podmínky k založení účtu a využívání ale neznám.
Pokud by to bylo jednoduché k použití, je to taky varianta.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 3. 5. 2024 03:36

Ty kurzy se můžou klidně o půl procenta, občas přes procento, pohnout za jediný den – to nemá žádnou cenu ve 2 ráno plánovat, u koho to směníš odpoledne.

Nějak si vyber poskytovatele, založ tam účty, a pak srovnej nabídky v rámci půlhodiny.

A zkoumání zdroje příjmů, očekávaného objemu transakcí, atd., je povinné a lepší to jinde o moc nebude.
fc70
Přeborník

Další stránka