Jak nejlevněji zaplatit 12.000 Eur kartou?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 123123123 3. 5. 2024 04:51

Roundup píše:..., ale chtějí v X formulářích tolik dat, že jim na to kašlu. Politicky angažovaný nejsem, ale odhad mých příjmů a moje zaměstnání - po tom jim opravdu nic není. K uzavření obchodu to nepotřebují. Kdo chce moc, nedostane nic. Roklen tedy mimo hru, registrace asi po pátém okně zavřena a nedokončena.

Tohle právě ze zákona musí a pokud by to nějaká směnárna nedělala, byl bych vůči ní hodně moc opatrný.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2024 05:52

U takhle velkých částek bych důrazně doporučil společnost s českou licencí, abys případně mohl případný spor řešit před českým soudem (pokud to realizuješ jako spotřebitel, tak před finančním arbitrem).

Jestli ti skoro nejlepší kurz nabídne banka, kde máš účet, zvolil bych tu. Jen si dej pozor na garanci kurzu - narážím na to, že ti řekli na pobočce, že stačí podepsat příkaz u Creditas, tak aby tam ten kurz byl uvedený.

Výhodou karty Creditas je, že platbu v třetích měnách konvertuje do eur kurzem karetní společnosti (oficiálně, neoficiálně dle dedukcí zde na fóru si přiráží drobný poplatek cca 0,4 %), takže když koupíš velmi výhodně eura, vyplatí se ti s ní platit pak na místě.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roundup 3. 5. 2024 15:26

Díky všem za pomoc, nákup EUR úspěšně dokončen.
Hned ráno mi volala obchoďačka z Akcenty, co všechno po mně bude chtít, abychom uzavřeli smlouvu. To se mi stejně jako u Roklenu nechtělo absolvovat. Navíc i kurzy se zhoršily, Roklen i Akcenta kolem 25.10.
Já měl od včerejška slíbeno v Creditas totéž - 25.10 a bez papírování.
Jeden telefon na ověření, zda to platí - OK platilo. Návštěva pobočky pár set metrů daleko a cca po 40 minutách od toho co jsem tam přišel mám na Eur účtu Creditas připsaných 12k EUR - hotovo.
Podepsal jsem jediný papír s nákupem Eur, žádné další voloviny se neřešily.
Takže spokojenost, vyřízeno rychle a za dobrý kurs.

Teď nastane druhá fáze, nákupy kartou, ale tam už to snad bude v poho.
Díky za pomoc :-)
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod P_H_ 12. 5. 2024 12:31

Roundup píše:Jaký máte názor na WISE?
Sice si berou za směnu poplatky, ale i s poplatkem vychází hezký kurs 25,062

Je to z větší části taková hra se slovíčky. Oni mění tržním kurzem, ale za výměnu si účtují procentuální poplatek. Jiní mění "bez poplatku", ale kompenzují si to přirážkou v rámci kurzu ;-)
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 12. 5. 2024 20:52

Roundup píše:Jaký máte názor na WISE?
Sice si berou za směnu poplatky, ale i s poplatkem vychází hezký kurs 25,062
Podmínky k založení účtu a využívání ale neznám.
Pokud by to bylo jednoduché k použití, je to taky varianta.

Platím obcas v SEK nebo NOK a Wise je na to skvělý, na EUR existuje asi lepší řešení, viz doporučení výše.

V pátek však oznámili zvýšení poplatku….
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 21:58

Roundup píše:Díky všem za pomoc, nákup EUR úspěšně dokončen.
Hned ráno mi volala obchoďačka z Akcenty, co všechno po mně bude chtít, abychom uzavřeli smlouvu. To se mi stejně jako u Roklenu nechtělo absolvovat. Navíc i kurzy se zhoršily, Roklen i Akcenta kolem 25.10.
Já měl od včerejška slíbeno v Creditas totéž - 25.10 a bez papírování.
Jeden telefon na ověření, zda to platí - OK platilo. Návštěva pobočky pár set metrů daleko a cca po 40 minutách od toho co jsem tam přišel mám na Eur účtu Creditas připsaných 12k EUR - hotovo.
Podepsal jsem jediný papír s nákupem Eur, žádné další voloviny se neřešily.
Takže spokojenost, vyřízeno rychle a za dobrý kurs.

Teď nastane druhá fáze, nákupy kartou, ale tam už to snad bude v poho.
Díky za pomoc :-)

Sporka i csob maji svuj dealing a vyjednas si lepsi kurz nez vyse jmenovani (pri vetsim objemu) a neni treba nikam chodit, s csob to vyridis po telefonu za 3 minuty kdyz mas u nich ucet, s CSAS nezkouseno.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 00:42

Čemu říkáš větší objem? Můžeš uvést nějaké konkrétní kurzové srovnání?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 5. 7. 2024 10:46

ČS sama na stránkách uvádí, že individuální kurz nabídne při částce ekvivalentu 250 tisíc Kč: https://www.csas.cz/cs/kurzovni-listek/ ... izovy-kurz - při podobných částkách by mělo jít zavolat na dealing kterékoliv kamenné banky a dostat se k lepšímu kurzu, než je standardní kurzovní lístek, ale nejde o žádnou hitparádu - spready se pohybují typicky na úrovni směnáren MMB nebo RB (tedy služeb, které může také využívat kdokoliv - a jsou pro běžné klienty akceptovatelné). Pro klienty, kteří to řešit nechtějí a potřebují udělat jednorázový obchod, proč ne - má smysl zkusit oslovit svoji banku - nicméně většina devizovek typu Akcenta, EasyChange, Roklen nebo SAB dokáže nabídnout minimálně srovnatelné, či lepší podmínky a to už při nižších částkách (naopak při částach vyšších lze vyjednávat i v devizovkách - při větších obchodech zaváží každý haléř, ale to není případ obchodu v ekvivalentu 10 tisíc eur - u takových částek si devizovka z klienta na zadek nesedne, ale při mnohem vyšších objemech to je zajímavé, aby obchod uzavřela i s horším kurzem pro devizovku)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2024 11:27

Typicky je to pod 50 a nad 50 000 €, podívej se na stránky Roklanu, mají tam i ceník, takže i takhle to je U těch bank. Kde myslíš asi že to ten rok lens obchoduje, stejně to z obchodu je u té banky pokud nemá dostatečnou zásobu, stejně tak ex change EASY change aj.

-- 5. 7. 2024 11:29 --

Ještě přidám že ČSOB zařadila do aplikace elektronickou směnárnu po vzoru Monet ti, ale prý tam jsou zatím standartní kurzy, ještě to nemají na implementovány, takže nesmysl, ale někdo by třeba mohl neznat ten dealing, Tak proto to zde uvádím, nicméně podmínkou je mít peníze na českém účtu a mít u nich ten měnový účet.

Což si založit online kliknutím právě na směnárnu v ČSOB, trvá to asi 5 min.
No pak ho zrušit už je trošku horší, zatím nemají zakázáno přes datovku za 10 Kč
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 7. 2024 22:07

Mozna blby dotaz, ale plnim pomerne narychlo posledni prani a potreboval bych rychlou radu. Objednavam zajezd za cca 170k. Agentura/CK bere bud hotovost a nebo chce rovnou zaplatit v EUR. Na koruny to prepocitava z Eur a zrejme budu mit lepsi kurz. Napada vas, jak jednorazove nakoupit cca 6,5 tis. eur bez velkych opicaren a bez prutahu je odeslat na ucet agentury? Revolut? Nejaka “smenarna” banky? Diky
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 7. 2024 22:41

Pokud nemáš u Revolutu nějaký placený plán, tak asi nezískáš lepší kurz, než u směnárny. A jestli Revolut využíváš jen málo, tak navíc hrozí i to, že ti peníze zablokuje.

Jinak dovolenou se doporučuje nakupovat přímo u CK a nikoliv přes agentury, s ohledem na řešení případných reklamací a na to, že CK jsou pojištěny proti úpadku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 7. 2024 00:14

Můžeš koupit přes devizovku, ale 6,5 tisíce eur je pro ně obvykle malá částka, takže asi Europlatba.cz
Další variantou jsou arabské směnárny, v Praze jsou schopni prodat hotová eura skoro za střed. Uložit na eurový účet a převodem poslat na účet cestovky.

Jinak souhlas s Milošem - nekupovat přes prostředníka. Nějaký důvod, proč nemůžeš koupit přímo od CK?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 30. 7. 2024 07:27

Dam ji tedy koruny a nebudu to komplikovat.

Riziko agentury neresim, je to mnohokrat proverena byvala kolegyne, ktera nezklamala ani za sociku (toho predlistopadoveho, ne aktualniho). Navic je schopna nabidnout veci, ktere tady kupodivu CK minimalne na webu ani nabidnout neumi. Je to posledni prani, cesta nutne na jedno konkretni misto, takze zebricek priorit je trochu prehazeny.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 7. 2024 08:50

Tak Europlatba má kurz na webu, tak můžeš porovnat aktuální kurz a kurz co nabízí CA a vyřešeno.

Prozradíš, co je to konkrétní místo? Moje bejvalka stašně chtěla na Pitcairn, trochu mě tím nadchla, tak jsem to dal do "dlouhodobého plánu", pak třeba Galapágy.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 30. 7. 2024 14:40

Jde o 5* Turecko, tzn. tupy resort pro koupaky, bude to plne rusaku. Ale hlavni zadani je holt vzit naposledy vnoucata na zname misto... mimochodem, dnes se uz jednou menil termin, ted i letiste, kdo vi, co bude.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka