NiceBoy ONE - platební prsten

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 6. 2024 09:37

peter23p píše:Přesně tak u karty to po více malých platbách chce při další malé platbě PIN.

No to bude ta smernice urcite. Pro nositelnosti je tam asi definovan jiny postup nez pro karty.
Nicmene zatim se mi to nestalo...a to uz treti den platim prstenem permanentne male castky porad (a to i rychle za sebou v nakupaku v ruznych oddelenich).
Asi tam preci jen bude chytrejsi algoritmus.

P.S. Ten Niceboy ma výšku presne 2,45 mm
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 23. 6. 2024 10:09

@Rupi díky za info. U mě to asi bude ok. Aspoň z fotek mi přijde, že tloušťku pásku mají ty prsteny napříč výrobcema na jedno brdo. Ale mají různou šířku. Málo kdo má rozměry uvedené všechny, spíš nikdo.

Ta blokace po kumulativním limitu je dost divná. Z tapsteru mám dojem že appka ani není potřeba. A psd2 možná chce nějakou ochranu, ale určitě neříká, že se prsten musí vypnout. To bude zas že česká implementace je nesmyslně přísná a stížnosti se svedou na Brusel místo na blbost toho, kdo to v ČR implementoval.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 6. 2024 11:45

Ladislav_2 píše:Ta blokace po kumulativním limitu je dost divná.

Urcite tam bude i casovy parametr. Blokne se to kdyz udelate hromadu malych plateb treba behem hodiny napriklad. No, stat se to muze, ale urcite nepujde o nejaky bezny vzorec placeni. Divil vych se, kdybych na to nekdy narazil. No uvidime.

Ale asi tam nahraju Curve. Zacina mi trosku vadit ten "vendorlock" :)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 23. 6. 2024 14:53

Jen obecna poznamka k diskuzi vyse:

Na Android Google penezence, kde mam ulozene karty a platim pres mobil se letos na jare zprisnilo opakovane placeni vice plateb po sobe.

I kdyz platim vzdy odemcenym mobilem, tzn. bez ohledu na castku to nikdy nepozaduje PIN, tak ted kdyz pri odemcenem mobilu se pokusim zaplatit vice plateb po sobe, tak to u te dalsi chce dodatecne overeni totoznosti, ale ani po overeni pak dalsi platba stejne neprojde (zacykli se to vzdy se zamitne platba + hlaska overit, po overeni dalsi pokus zase zamitne).

Nakonec jsem zjistil, ze nyni se musi pred kazdou dalsi platbou (kdyz jich chci delat vic kratce po sobe) mobil zamknout (nebo zhasnout displej) a pak pred dalsi platbou znovu odemknout, pak projde i vice plateb po sobe ...

Toto zprisneni by se mozna mohlo nejak tykat i platebnich karet+prstenu ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 6. 2024 16:29

Prstenu ani karet se to netyka. Je to omezeni, ktere ted zavedl google (hodne se o tom psalo na it webech).
Po odemceni mobilu mate presne 3 minuty kdy muzete platit, pak se placeni zablokuje (i kdyz mobil je stale odemcen) a musite se znovu v google penezence overit.
Naprosto zbytecny nic neresici vopruz.
V prstenu nastesti zadny google neni.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 6. 2024 15:36

@Zedna1:
Tebou popsané "opičárny" :) (ve stylu zamknout, odemknout , zkusit placení...) nejsou třeba, stačí si jednoduše otevřít aplikaci Peněženka a pokud už si systém Google pay / peněženky chce ověřit totožnost kvůli minulým platbám či delší době odemčení mobilu, bude to tam nahoře napsané, stačí to tam pak potvrdit tlačítkem+otiskem a zase můžeš dále vesele platit. Ono ta aplikace Peněženka fakt není na ozdobu či jen na výběr karty (případně uložení třeba i věrnostních karet z obchodů), má teď více významů :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 24. 6. 2024 16:42

@minarjo
To jsem take zkousel, ale nefunguje to ani pri otevrene penezence, bud tam maji nejaky bug nebo co, ale i tam bylo to zacykleni s hlaskou overit a stejne to pak zase neproslo.

V tomto pripade: Zprisneni = zkripleni

Jedine funkcni je nyni zamceni+odemceni
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kecinzer 25. 6. 2024 06:07

Já vyzkoušel 2 velikosti prstenu a oba jsem vrátil. Na placení to je asi zajímavé, ale já si nezvykl na tu tloušťku. Ani místo snubního prstenu to nebylo moc pohodlné.

S vrácením peněz si Niceboy dává nějak na čas.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FRENKY33 25. 6. 2024 07:01

Taky mi to první dva dny vadilo..ale dal jsem tomu šanci a ted o tom vůbec nevim..
Ale samozřejmě na noc odkládám.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Terminator3 25. 6. 2024 13:28

Tak dneska mi to dorazilo a vcelku trochu zklamání - Terminály mi nechtějí prstýnek detekovat, když ho přiložím jen tak na prstu. Když ho sundám a přiložím naplacato (tedy větší plochou), tak je to OK. Bude to dobré tedy jako přívěšek na řetízek či navléci na kroužek na klíče. Někdo stejná zkušenost?
Škoda Fabia II Combi 4x2 R3 12V
Terminator3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 25. 6. 2024 14:06

Samozrejme ze i na prste musite prikladat "naplacato". Mate to durazne uvedene ve vsech navodech a videich. Nastudujte si ten "platebni grif".
Prstenem se vubec terminalu "nesmite" dotknout.
Kdyz ho prilozite "hranou" ..tedy na vysoko, tak nezaplatite (i kdyz mne i takove placeni proslo...vyrobce to ale durazne nedoporucuje).
Nestalo se mi jeste ze bych nekde nezaplatil..a to platim fakt hodne.

mBank píše: Jakým způsobem mám prstenem platit?

Je důležité přikládat ruku k terminálu v pěsti tak, jako byste na něj chtěli zaklepat. Podívejte se na naše videa či obrázky. V případě, že terminálu „chcete dát pěstí“, magicky nad ním mávnete rukou nebo k němu přikládáte natažený prst, je pravděpodobné, že se signál nenačte. Ruku u terminálu udržte po delší dobu a nespěchejte, dokud neuslyšíte známé zapípání při úspěšné transakci.   

FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 6. 2024 14:28

Terminator3 píše:Tak dneska mi to dorazilo a vcelku trochu zklamání - Terminály mi nechtějí prstýnek detekovat, když ho přiložím jen tak na prstu. Když ho sundám a přiložím naplacato (tedy větší plochou), tak je to OK. Bude to dobré tedy jako přívěšek na řetízek či navléci na kroužek na klíče. Někdo stejná zkušenost?

přikládej ho, jako bys chtěl na terminál "zaklepat", tak mi to radil kamarád, co ho má
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mareka 25. 6. 2024 15:09

Osobně ten prsten za něco výjimečného nepovažuji (kvůli omezením, ceně i vědomí, že existovaly už dříve jiné varianty).
ALE jedno je třeba mBank přiznat: diky reklamě o prstenu v mém okolí mluví všechny věkové skupiny (I ti co jej nikdy nepořídí).
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Terminator3 25. 6. 2024 15:41

Ok, děkuji za info, dám tomu tedy ještě 2 dny šanci, jinak to jde do šuplíku :-) V návodu je toto, tak to zkusím. Ale kdybych to přiložil dle obrázku, tak není šance dodržet ty 3 cm :-)

http://zumpareader.scurab.com/fotodisk/ ... 189882.jpg
Škoda Fabia II Combi 4x2 R3 12V
Terminator3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 25. 6. 2024 18:49

Terminator3 píše:Ale kdybych to přiložil dle obrázku, tak není šance dodržet ty 3 cm

Zadne centimetry nereste. Proste priplacnete sevrenou pest/prst na terminal.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka