Niceboy Pay - platební prsten / náramek

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 5. 12. 2024 11:59

Byt to CSOB (asi) ještě oficialně nekomunikovala, tak niceboy už ji (oficiálně) má v seznamu podporovaných bank

https://niceboy.eu/cs/info/niceboy-pay
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kinga 14. 12. 2024 05:16

Tak prsten včera dopoledne dorazil, celkem rychlost:

Jinak kartu / účet mBank skoro nepoužívám, vadí mi hlavně ta okamžitá platba za 1 Kč...
Obrázek

Párování prstenu bylo teda docela opruz - páruje se dvakrát. Poprvé při úvodním spuštění aplikace, to šlo OK, podruhé po přidání karty (KK Mastercard ČSOB Premium) a to mi trvalo asi 10 minut, než se mi prsten povedlo podržet dostatečně dlouho na správném místě ze zadní části tel.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 14. 12. 2024 13:28

Já jsem s párováním prstenu ani karty neměl žádný problém, vše šlo jednoduše a rychle. Doporučuji při tom nemít prsten nasazen přímo na prstu, ale mít ho jen někde volně položen a přiložit k němu mobil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 12. 2024 23:42

Kinga píše:Tak prsten včera dopoledne dorazil, celkem rychlost:

Co máš za barvu? Chtěl jsem Brushed, ale pro mBank není v mé velikosti skladem, když kliknu na prsteny pro všechny banky, tak skladem je..bílá je hnusná, ta lesklá barva mě taky nebere..Psal jsem do mBank, ať mi prodlouží platnost voucheru, protože do konce roku nestihnou naskladnit :roll:
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 15. 12. 2024 04:45

Milos: Zkoušel jsem všechno možné vč. prstenu na stůl a hýbat tel., ale vůbec. Nakonec zafungovalo tel. vhodně chytit s nasazeným prstenem. Pouzdro jsem z telefonu sundal. Tak nevím. Mám Pixel 7 a zrovna u tohoto tel. jsem měl pocit, že NFC funguje dobře - v tom smyslu, že se při běžné platbě chytá okamžitě a na relativně velkou vzdálenost.

dr._lukas: Mám brushed, taky se mi ty ostatní nelíbily. Jsem to objednal hned jak mi přišel kód. Po zkušenosti z jakési podobné akce z minula, kdy dárky byly poměrně rychle pryč :-)
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 22. 12. 2024 16:29

"... že se při běžné platbě chytá okamžitě a na relativně velkou vzdálenost ..." - to bude mít dopravní podnik radost, když se jim občas neopatrně mihneš kolem těch platebních terminálů a nechtěně si koupíš jízdenku :-)
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 22. 12. 2024 16:56

MHD jezdím jen občas, ale řekl bych, že se nestačí jen tak neopatrně mihnout mobilem kolem toho platebnímu terminálu https://www.dpp.cz/jizdne/bezkontaktni-platba-jizdneho. Za prvé se asi musí nejdříve vybrat druh jízdenky, kterou člověk chce. A za druhé musí mít člověk telefon odemčený, aby platba proběhla.
Naposledy upravil Milos dne 22. 12. 2024 17:14, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 22. 12. 2024 17:01

Já ten prsten teda zatím zkoušel asi jen 4x, ale nemám pocit, že by to fungovalo na nějakou větší vzdálenost. Spíš naopak, zrovna dneska jsem se musel v Tescu docela snažit, abych tím zaplatil.

Určitě to v tomto ohledu není srovnatelný s mobilem.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pajkyt 1. 1. 2025 08:50

V listopadu rodiče obdrželi od mBank výzvu, že po splnění 3 plateb dostanou kód na NiceBoy prsteny za 1,- Kč. Vše splněno, mBank dodal kód, prsteny dodal NiceBoy (v našem případě oba prsteny mohly být o jednu velikost menší, než uváděné doporučení) a o Vánocích jsme se rozhodli vyzkoušet funkčnost. Jak instalace aplikace (na Android tak na iPhone) a spárování naprosto bez problémů. Problém nastal až s přidáním karty/karet, kdy ani jedna mBank karta nešla přidat. Zkoušel jsem fyzickou i virtuální. Stále jen Opps, chybné číslo karty. Zkusil jsem tedy karty ČSOB (jednu debetní a druhou kreditní) a s těmi nebyl žádný problém. Platba u pokladen v Lidlu a Penny opět bez problému, jen je potřeba prsten přiložit až na platební terminál. Pravděpodobně to byla první platba prstenem na prodejně, protože se o to prodavačky dost zajímaly.
Pajkyt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod servpack 1. 1. 2025 10:42

Do prstenu lze přidat jen MC karta. Nemají rodiče Visu?
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pajkyt 1. 1. 2025 11:21

Tak už mi to je jasné. Ano, mají. To oznámení v aplikaci však mohlo být jasnější, ale je fakt, že to mBanka na webu má uvedené. Zvážíme tedy ještě doobjednání MC karet od mBank.
Pajkyt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 1. 2025 11:35

jo, úplně stejně jsem "naletěl" já, taky bych byl za jednoznačnější oznámení.
Naštěstí řešení je jednoduché, stačí virtuální (zdarma) karta, já zvolil Svět, stejně by měla mít lepší kurzy než Visa Svět.
PatrikChrz
Administrátor

Tento příspěvek byl odstraněn.
FRENKY33

Odeslat příspěvekod Rad68 10. 3. 2025 13:57

Asi jsem úplněj tragéd., protože mi ten prsten nejde aktivovat.
V návodu je, že mám jako první krok zapnout funkci NFC, což asi mám (normálně s tím iPhonem platím, takže předpokládám, že není potřeba ještě nějak extra zapínat)
.
Když pak v Niceoby appce zkusím Přidat zařízení (stejně jako Identifikovat nebo Odemknout), tak se neděje nic. Kam a jak přesně ten prsten přikládáte?
Kam:
1) Položit na stůl a telefon nad něj
2) Položit prsten na telefon
3) Položit prsten před telefon (takže jsou jakoby v jedné přímce)
Jak:
a) Prsten je položenej a prostě leží naplacato
b) Prsten je kolmo k telefonu vodorovně (takže vlastně leží a telfon stojí v pravým úhlu)
c) Prsten je kolmo k telefonu svisle (takže by ho telefon jakoby mohl odkutálet)
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 3. 2025 14:17

Správně je varianta 1a)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka