NiceBoy ONE - platební prsten

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 2. 7. 2024 21:17

Niceboy to ma taky. Pouzivam appku "nfc tools pro". V 1kb pameti je ulozeny 67 Bytovy link na vizitku (web vede na https://www.dgsq.uk/....)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 11:33

Tak bublina splaskla zda se. Od vcerejska placeni prstenem nefunguje. Terminaly hlasi zamitnuto a v SB je hlaska "nedokazali jsme urcit pricinu zamitnuti..bla bla"
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2024 11:45

A není problém třeba jen u tebe?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petr_xxx 14. 7. 2024 12:17

FRENKY33 píše:Tak bublina splaskla zda se. Od vcerejska placeni prstenem nefunguje. Terminaly hlasi zamitnuto a v SB je hlaska "nedokazali jsme urcit pricinu zamitnuti..bla bla"

Také se mi nepodařilo v pátek večer zaplatit prstenem. Transakce zamítnuta. Přišla mi o tom i zpráva do IB. Doma jsem pak zjistil, že jsem byl odhlášen z účtu v aplikaci Niceboy Pay. Nevím, jestli to bylo způsobeno např. nějakou aktualizací a vůbec, jestli to má na placení nějaký vliv. Znovu jsem se přihlásil, ale další platbu jsem od té doby nezkoušel.
petr_xxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 12:23

Tim to nebude. K niceboy uctu prihlaseny byt nemusite.
Ale zjistil jsem, ze nezaplatim ani stejnou kartou (mbank vitrualni mastercard) v hodinkach.
Zda se ze se jim sesypaly virtualni karty
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 14. 7. 2024 12:35

Já jsem včera odpoledne (v 15:23) mBank MasterCard v GPay zaplatil.
Se spíš koukni, jestli máš tu kartu aktivní, jestli jsi nepřešvihnul nějaký limit, nebo tak něco.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 12:38

Ale no tak. Platim prvni den?

Bohuzel duvera je v haj.lu. Pokud bez zjevne priciny prsten selze, tak cely koncept "jdu ven jen s prstenem" to stavi do role scifi.
Zalozni karta a zalozni hotovost jsou porad nutnost.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 14. 7. 2024 13:59

Tak když nezaplatíš virtuální kartou tokenizovanou v hodinkách, ani tokenizovanou v prstenu, tak chyba bude jinde, než v prstenu, nemyslíš?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 14:04

Rop: A o cem zde jiz dobrou ctvrthodinu hovorime Mlho :)
FRENKY33 píše:Zda se ze se jim sesypaly virtualni karty

Nicmene zkusil jsem karrtu odebrat a pridat znovu..tak uvidime
A pro jistotu..katra je samozrejme aktivni a v limitech
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 14. 7. 2024 14:22

Jenomže mě platby stejnou kartou fungují. Takže psát "sesypali se jim" je trochu zavádějící.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 17:00

Ted jsem na benzince zaplatil bez problemu. Ty zamitnute platby byly na nekolika Delicomatech ..kupuju si casto kafe v automatu a nikdy zadny problem nebyl..az ted posledni 2 dny.
Asi je to spis problem tech delicomatů...no uvidime
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 7. 2024 20:16

V práci máme automaty Very Goodies (podle popisu u platby) a taky to dost často zlobí třeba jen s kartami v mobilu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod M.P. 14. 7. 2024 20:40

No mě se v práci stalo, že mi automat na jídlo odmítl platbu jak FIO tak ČS kartou. Později mi aspoň George od ČS oznámil, že platba nebyla proveden z toho důvodu, že mám zapnutou ochranu před DCC !! Tak jsem ji u FIO i ČS opravdu zrušil, a skutečně pak platba oběma kartami v pohodě prošla. Chápu, že v cizině na ten problém s DCC můžu narazit ale v ČR u automatu na jídlo ?
M.P.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FRENKY33 14. 7. 2024 20:48

MP: Zajimavy poznatek. To mam na mbank kartach taky zaplé..zkusim vypnout.
Ta komunikace terminálů s "kartama" je fakt bordel...nikde žádný standard..kazdy si to dela jak chce.

Edit: Tak zpet..DCC mam povoleno. Tak tim to nebude.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 15. 7. 2024 17:08

Jde v těch automatech zadat PIN? Jestli se nenarazilo na případ kdy banka chce PIN a ono ho není kam zadat. Bývá to 150€ kumulativní limit od zadání posledního PIN, ale může nastat náhodně i dřív.

Vím, že to moc nepomůže, ale já jsem s tapsterem dnes zaplatil v pohodě.
Tak třeba bude potřeba "zálohu" řešit tak, že budeš mít dva prsteny od různých platforem (niceboy, fidesmo) a v nich karty od dvou různých bank :-D
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka