NiceBoy ONE - platební prsten

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 22:55

Prsten na placení NiceBoy ONE
Společnost NiceBoy ve spolupráci s mBank nabízí první oficiálně dostupný platební prsten na českém trhu. Není nutné ho nabíjet nebo se o něj nějak moc starat, má v sobě jen NFC čip a anténu. Nabízet se bude ve třech barvách a také v několika velikostech. Do září bude exkluzivní pro klienty mBank a to za 1249 Kč včetně DPH. 1000 nejaktivnějších a 1000 nových klientů může získat prsten NiceBoy ONE za symbolickou cenu 1 Kč. Prsten bude k dispozici od 10. června 2024.

Prsten je zhotoven z keramiky a nabízen je ve variantách lesklá bílá, lesklá černá a matná broušená černá. Dle slov výrobce má odolnost proti pádům i vodě (včetně chlorované bazénové vody) a placení probíhá přiložením prstenu k terminálu na vzdálenost 1 až 3 centimetry.

Více info https://www.dotekomanie.cz/2024/05/jede ... ceboy-pay/
Přílohy
Niceboy ONE.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 5. 2024 08:32

Koukám na to, přesně o něčem takovém jsem uvažoval, konečně nositelnost, která je vodotěsná a nemusí se nabíjet.
Jen platit se mi za to nechce. Snažil jsem se dohledat podmínky, podle kterých se budou ti aktivní klienti vyhodnocovat a nic jsem nenašel.

Trochu mě jen zaskočila ta zmínka o standardu "Niceboy pay" , už teď je u některých terminálů a bankomatů problém, že ne všechny standardy bezkontaktních plateb projdou, ještě k tomu standard nějaké (v zahraničí neznámé) české firmy.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 30. 5. 2024 08:38

Zajimavý nápad. Dovedu si to představit jako náhradu snubáku.
Akorát by to chtělo ještě rozšířit podporu karet.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2024 08:43

Podpora karet dalších bank je v plánu, do září má ale mBank exkluzivitu.

Jinak spolupracuje s nimi MasterCard, takže prsten by měl snad být v souladu se standardem MasterCard.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 30. 5. 2024 08:55

Jsem early adopter, já bych si ho klidně za 1250 Kč koupil, ale zatím jaksi nikde nejsou odkazy. Stejně 90% nákupů jedu přes mKreditku+, kde předpokládám podporu přidají.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 30. 5. 2024 08:59

Podpora dalších karet bude jen záležitost nějakého naprogramování. Asi jako když v ČR začínali platby mobilem a postupně se přidávaly další banky.
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 5. 2024 09:11

Curve už delší dobu podporuje různé wearables (vše na standardu Fidesmo Pay: https://curve.com/en-gb/wearables) a snad i Curve poskytovala u některých výrobců voucher na slevu - ceny keramických prstenů budou zřejmě podobné (snad Curve kdysi nabízela i u některých výrobců slevový voucher), ale výběr je mnohem širší i z jiných materiálů (i dřevěné nebo stříbrné) od různých výrobců: https://fidesmo.com/consumer/wearables/ - u českých bank jsem podporu tohoto standardu zatím neviděl, ale jeví se mi smysluplnější spíše podporovaný standard, který není vázaný na jednoho konkrétního výrobce, zase je ale pravda, že mBank snad jako jediná podporuje třeba i Xiaomi Pay. Ale třeba se Niceboy Pay prosadí...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 30. 5. 2024 09:18

Xiaomi Pay podporuje hlavne CSOB (nabizeli naramek zdarma ci se slevou)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 31. 5. 2024 10:37

Tak ono kdyby se nějak brzo po zavedení přidalo Curve tak je částečně po problému přes to do prstenu dostanete jakoukoli kartu. Osobně si myslím že jakmile skončí ta mBank exkluzivita tak se další banky budou rychle přidávat.

Ten nápad s prstenem se mi hrozně líbí, už se mi stalo že sem potřeboval platit mobilem a byl vybitý a musel se vracet pro kartu. Chytré hodinky mi nevyhovují sem zvyklí na klasiku a otravuje mě neustálé nabíjení. Takže za mne je tohle geniální, takový pomyslný následovník Twisto platebního náramku kde to ale bylo vázáno pouze na jejich kartu. Tady snad časem půjde použít jakákoliv karta, takový produkt na trhu chybí.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 31. 5. 2024 10:59

Možná na pláž, jinak si fakt nedovedu představit, že nosím černý nebo bílý "plastový" prsten. :mrgreen:
Za mě úplná blbost, možná tak pro sedmnáctileté geeky, kterým nevadí, že s tím vypadají jak paka.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 5. 2024 11:43

právě na tu pláž, do bazénu,... prostě všude tam, kde je problém mít u sebe platební prostředek (nemám ho kam dát, hrozí jeho poškození - vodou, pískem, hrozí ztráta,...).

Platební prsteny tu už jsou, ale zatím pouze aktivní, které se musí dobíjet. Pokud se zavede nějaký pasivní standard, tak to bude stejný krok vpřed, jako zavedení bezkontaktních plateb.

Konkrétní barva a styl už je jen detail, jako u platebních karet.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 1jorgos 31. 5. 2024 11:57

@tmx643
Nemusis nosit na prstu. Prsten (az do nej casem pujde dat CRV a bude stat polovinu) navliknu na krouzek s klicema, jak jsem mel platebni nalepku kreditky, nez je vsechny banky bohuzel zrusily. Klice, na rozdil od mobilu a karet, mam u sebe, kdyz jdu z domu, vzdycky.
Toto by se mne (funguje s CRV) libilo, ale ne za tu cenu. https://eu.k-pay.com/product/new-york/
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 5. 2024 12:17

Platební přívěšek na klíče fungující s Curve se dá sehnat už od 21GBP (26GBP - 20% Curve sleva) https://www.adornpay.com/en/collections ... 21dSDLB5eP
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 1jorgos 31. 5. 2024 12:41

Plus 404,-Kc postovne. To uz je lepsi cena, ale to poutko z umele kuze se brzo roztrhne. Mel jsem podobny privesek na klici od auta, ktery pouzivam podstatne min, nez klic od domu a po cca dvou letech se poutko protrhlo. Ted mam (uz snad 15 let kovovy, podobny tomu k-pay) a je furt jak novej.
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 31. 5. 2024 13:40

Nejsem žádný geek a už vůbec ne 17letý ale jako líbí se mi to, rozhodně teda ta matná varianta samozřejmě. A jak píše Patrik tohle má obrovskou výhodu v tom že je to pasivní takže žádný nabíjení a i šance na nějaké poškození je dost malá, tohle bude fungovat léta takže ani ta počáteční investice není tak hrozná.

A pohled na obsluhu až uvidí že platba proběhla přiložením ruky k nezaplacení :mrgreen: :mrgreen:

Počkám si ještě na podmínky soutěže zda tam bude nějaká podmínka počtu plateb a podobně ale pravděpodobně si to rovnou koupím jak to půjde a holt budu zase chvíli na platby používat kartu mBank než se objeví podpora dalších karet. A teda bude samozřejmě záležet jaké budou v nabídce velikosti protože to se zatím nikde nepíše. :-l
peter23p
Diskutér

Další stránka