Niceboy Pay - platební prsten / náramek

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 18. 6. 2025 09:41

Hmm, tak jsem volal na podporu Niceboy a ti mě odkázali na Curve. Že u nich je všechno v pořádku a když to píše, že vydavatel karty nenabízí podporu, tak je to problém té konkrétní banky (Curve), resp. karty a mám to řešit s nimi...
Ach jo, to zas bude přehazování brambory z jednoho na druhého...
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 6. 2025 09:47

Máš tu novou plastovou Curve kartu "plně" aktivovanou? Provedl jsi s ní už i nějakou kontaktní a bezkontaktní platbu? Přidat do Google/Apple Pay ti normálně šla?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 18. 6. 2025 10:32

Aktivoval jsem ji v aplikaci Curve. Ihned poté mi ta stará zmizela z appky Niceboy Pay i z Google Pay.
Nová po aktivaci přidat do Google Pay šla a už jsem s ní zaplatil online. Pravda, kontaktně jsem ji zatím nepoužil - to ještě vyzkouším, než budu psát na podporu Curve...
Díky za podnět Miloši!
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 26. 6. 2025 11:41

Tak dávám vědět výsledek své anabáze s nemožností přidat novou Curve kartu po převydání do platebního prstenu Niceboy One.

Psal jsem si s podporou Curve o všem možném i nemožném a po více než týdenním přezkoumávání toho či onoho nakonec napsali, že prověřili opravdu všechno a nevidí na jejich straně žádný důvod, proč by nová karta neměla jít přidat do Niceboy appky.

Volal jsem tedy na podporu Niceboy, kde mi suše oznámili, že pokud mám prsten z akce od ČSOB, tak tyto prsteny jsou blokovány tak, že lze do nich přidat pouze kartu MC od ČSOB. Že si ČSOB přála nastavit toto omezení.
Když jsem argumentoval, že jsem již několik měsíců s tímto prstenem ČSOB již kartu Curve používal, tak operátorka odpověděla, že prý tam v minulosti byla technická chyba, kvůli které šlo přidat i jiné karty do prstenu z akce ČSOB, ale teď už je to správně ošetřeno a už to prý opravdu nepůjde.

Závěr: Curve kartu lze nyní přidat pouze do prstenu z akce mBank nebo z volného prodeje, které jsou odemčené a omezení nemají...

Tak snad se tyto informace budou někomu hodit, až bude marně zkoušet přidat převydanou kartu Curve do prstenu od ČSOB.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 26. 6. 2025 11:53

To jsou ale hajzlici. Na webu niceboy neni o zadnych omezenich ani zminka.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 26. 6. 2025 12:00

Na webu Niceboy vysloveně nepíšou o omezení pro ČSOB prsteny.

Ale v podmínkách odměny ČSOB prsten se píše:
"získá jako odměnu slevový kód s platností do 31. 5. 2025 na nákup platebního zařízení v hodnotě od 1 799 Kč do 2 699 Kč, a to platebního náramku nebo platebního prstenu Niceboy, které umožňuje bezkontaktní platby NFC pro platby kartou Mastercard od ČSOB (dále jen „Odměna“)"

https://www.csob.cz/documents/10710/458031/pravidla-akce-niceboy.pdf

Tak asi to už začali důsledně aplikovat...
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 3. 7. 2025 09:40

Tak jsem se nechal zlakat a poridil jsem si ten titanovy (zlaty). Musim uznat, ze provedeni je fakt luxusni.
Uz to opravdu vypada jako sperk.

EDIT: Tak nadseni rychle opadlo. Prsten je nepouzitelny. Terminal, u ktereho jsem bezne platil keramickym, tak titanovy vubec nedetekoval.
Ostatne, to se asi dalo cekat, kdyz je antena pod vrstvou kovu.
Jdu ten smejd vratit.

EDIT2: Tak mi to ještě nedalo a šel jsem jej trošku provětrat a obešel několik terminálů v okolí...a kupodivu fungoval všude. Takze zatim se nepodarilo jenom na jednom kousku. No, dám mu ještě šanci...

EDIT3: Tak jsem ho vzal jeste na okruzni cestu po bankomatech. Katastrofa. U 80% z nich jsem musel prsten sundat z ruky a polozit na ctecku aby bankomat zareagoval.

Definitivne konstatuju, ze titanova varianta je naprosta nepouzitelna. Nechapu, ze to pustili na trh.

Jestli si budete nekdo prsten porizovat, berte keramiku. Ta funguje excelentne.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 7. 2025 21:05

Třeba se jedná jen o jeden nepovedený kus :hm Nebo mají stejnou zkušenost i ostatní majitelé titanových prstenů?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod FRENKY33 3. 7. 2025 21:20

To je samozrejme mozne, ze je to zmetek, ale spis bych se priklanel k prostemu fyzikalnimu vysvetleni.
Antena, stinena kovovym plastem, nikdy nebude mit stejnou ucinnost, jako nestinena.
Zkusenost ostatnich by mne taky zajimala (zejmena pokud muzou, stejne jako ja, osobne porovnat keramickou a titanovou variantu)
Kazdopadne ja prsten vracim.
Neporizoval jsem si jej abych jej musel pri placenu sundavat.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cermakjn 3. 7. 2025 22:43

Mám Titanium Silver a neměl jsem žádný problém s tím, že by některý terminál prsten nenačetl. A to jsem udělal už nižší desítky plateb.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 4. 7. 2025 00:03

Mam keramicky i titanium a u tech mych nekolika plateb jsem nepozoroval zadny rozdil, oba fungovaly stejne/OK.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FRENKY33 4. 7. 2025 07:08

Udelal jsem si maly experiment s mobilnim telefonem a ctenim vizitky z obou prstenů.
Zjistil jsem, ze titanovy prsten musi byt KOMPLETNE CELOU svoji plochou nad cteci civkou, zatimco keramickemu staci mala cast (cca 1/5) plochy.
Jinymi slovy je titanovy prsten odsťíněn pro vyzarovani "do stran" (logicky, kdyz je obalen v kovu).

Pri placeni se to projevi tak, ze titanovy musite naprosto presne zacilit nad snimac terminalu, kdezto keramickemu staci zacilit "priblizne".
Coz ma samozrejme u ruznych terminalu (kde kolikrat ani nevite kde civka je) naprosto fatalni vliv na spolehlivost placeni.

Jinak (kdyz je prsten presne zacilen) je vzdalenost, kdy je prsten detekovan, u obou variant priblizne stejna (cca 2cm)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 7. 2025 07:27

jen mě napadlo, zkoušel někdo prsten dát jako identifikátor u Lítačky? Psal jsem na DPP a tam strohá odpověď "nejde", ale, dle mé zkušenosti taková odpověď často skrývá něco mezi nevím, nezkoušel jsem, neznám, v životě jsem neslyšel....

Asi by taky stačilo nějak vyčíst vizitku? Jak se vůbec prsten hlásí? Něco jako platební karta s vlastním číslem?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 4. 7. 2025 09:59

Mám Tapster, ale předpokládám, že je to na jedno brdo.

Pokud si stáhneš "NFC Credit Card Reader" pro android, tak z prstenu vyčteš tokenizované číslo karty a platnost. V Brně mám vyzkoušené, že lze v pohodě přidat a používat v MHD . V Hradci Králové to neprojde, protože ten web chce ještě CVV a dojde k internetové platbě a to má prsten zablokované, ale lze to přidat na pobočce a funguje to. Jen bude pořeba to opakovat po ukončení platnosti karty v prstenu, která se může lišit od podkladové. Co se stane po expiraci podkladové karty netuším.

Na pidlítačce se zadává taky jen číslo karty a platnost, přidat prsten se mi podařilo.
Přidal se ale jako "Anonymní" doklad, takže na něj nelze dát nepřenosný kupón. Zdá se, že tam je volba "Převést na osobní", tak to asi půjde. Dál jsem to nezkoušel.

Jinak ty prsteny mají ještě funkci "vizitka". Pomocí "NFC Tools" se to pak ještě hlásí jako Mifare Classic 1k, takže by to mělo jít přidat do různých docházkových systémů apod., které to podporují taky. Pak je to samozřejmě věc obsluhy, jestli budou ochotní přidat "vlastní" mifare kartu.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 4. 7. 2025 12:36

FRENKY33 píše:Coz ma samozrejme u ruznych terminalu (kde kolikrat ani nevite kde civka je)
Standard specifikuje, že centrum pole má být stejné jako centrum loga bezkontaktních plateb, tj. přikládat na logo (ať už na rámu nebo displeji terminálu).

Moje zkušenost je, že to odpovídá, ale nepoužívám zařízení s tak malým dosahem.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka