Niceboy Pay - platební prsten / náramek

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 21. 6. 2024 13:01

Zřejmě nějaké omezení aplikace na platnost tokenu a po konci se bude muset stejná karta nahrát znovu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod FRENKY33 21. 6. 2024 17:44

Musim objektivne rict, ze jsem zatim nadseny. Ta ergonomie placeni je napr. s hodinkama nesrovnatelna.
V dobe, kdy se placeni hodinkama diky googlu stava nocni murou, je stara dobra hloupa karta na prste doslova pozehnani.
Nosim prsten na malicku a prikladani k ruznym typum terminalů je naprosto prirozené. A to i tam, kde treba nasazene hodinky vubec nedostanete (u nas v mhd u ridice napr.).
Doufam ze se ostatni banky pridaji.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 6. 2024 18:51

Zkoušel jste někdo do té aplikace nahrát i jinou kartu než mBank?
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod FRENKY33 21. 6. 2024 19:15

Pry tam jde i Curve. https://fzone.cz/clanky/platby-rychle-j ... dojmy-7987
Ale nezkousel jsem.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 21. 6. 2024 23:40

Jaký mají ty prstýnky rozměr na výšku, když se položí na placato? Jakože šířka pásku?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 22. 6. 2024 06:59

Ladislav: 4mm cca

Edit: Pro sichr jsem to zmeril suplerou. Je to presne 5,00 mm
Naposledy upravil FRENKY33 dne 22. 6. 2024 09:34, celkově upraveno 2
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 22. 6. 2024 09:21

To je docela dost na prsten
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 22. 6. 2024 13:32

Díky. Já jsem si nakonec vybral od tapster prstýnek graphite, s 25% slevou od Curve vychází na 1800. (Slevový kód curve25)
https://gotapster.com/products/ceramic-ring

Ale v nákresu tam mají 6mm. Na PC se snad i zobrazuje 7mm, tak uvidím, to už je docela dost. Říkal jsem si, že s Curve to bude univerzálnější než mBank a ejhle... asi jsem trochu prohloupil.

Na tom gotapster se zadává platební karta těsně po objednávce, tak prstýnek přijde spárovaný s kartou a stačí jen aktivovat. Údajně při obnově karty se to tam spáruje samo, tak třeba to bude trochu jednodušší.

Zatím čekám než přijde.

Zaujal mě i prsten ze stříbra, ale ta cena už je úplně jinde a hlavně to je nějaký preorder.

Ale přesný rozměry píšou málo kde.

Zajímalo by mě co to je ten Niceboy pay doopravdy. Na fidesmo, což vypadá jako společný backend pro všechny tyhle wearable věci pro Curve píšou že v ČR podporují i Fio, KB, RB.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 22. 6. 2024 14:57

V napovede v aplikaci jsem nasel zminku o mozne automaticke deaktivaci prstenu.
To trochu kazi dojem :/

Proč se moje nositelné zařízení automaticky deaktivuje?

Aby byla dodržena směrnice EU PSD2, vaše nositelné zařízení se automaticky deaktivuje poté, co provedete po sobě jdoucí transakce s nízkou hodnotou (pod 50 EUR) s nahromaděnou hodnotou dosahující 150 EUR. Chcete-li znovu aktivovat své nositelné zařízení, jednoduše se ověřte v aplikaci Niceboy Pay.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 6. 2024 06:08

Díky za info - tak to je celý prsten totálně na ..., když s sebou stejně musím mít mobil.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 12341234 23. 6. 2024 07:18

Bud rad, ze jsi to zjistil driv, nez sis ho poridil. Kdyby si transakcni limity mohli nastavovat uzivatele sami podle svych potreb, bylo by to uzivatelsky privetivejsi.

A vysoka platba nad 150 Eur se musi autorizovat mobilem pokazde?
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 6. 2024 07:39

12341234 píše:A vysoka platba nad 150 Eur se musi autorizovat mobilem pokazde?

Nene. Vysoka platba se autorizuje pinem na terminalu jako u bezne karty.
Ta blokace dle vseho nastane, pokud udelate mnoho rychlych plateb v souhrnu nad 150E.
Ale kazdopadne vopruz to je (jako vsechno, kam eu strci rypak)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 23. 6. 2024 08:44

Ještě bych pochopil, že po více menších platbách to bude chtít PIN. Na druhou stranu 150 eur, to není zase málo, na platby třeba na koupališti v pohodě.
Pokud by teda brali karty. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 23. 6. 2024 10:07

Přesně tak u karty to po více malých platbách chce při další malé platbě PIN.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 23. 6. 2024 10:20

Ladislav_2 píše:Ale v nákresu tam mají 6mm. Na PC se snad i zobrazuje 7mm, tak uvidím, to už je docela dost.

Mám Tapster Onyx, šířka pásku je 6.5 mm. Ale šířka tak moc nevadí, co vadí je spíše tloušťka, která je u Tapsteru cca 2 mm. Když nesu nějakou těžší tašku, tak to docela tlačí na okolní prsty. Naštěstí mám pracku docela velkou, takže to není taková hrůza, ale na nějaké drobnější ruce to asi může hodně vadit.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka