od Ladislav_2 4. 7. 2025 09:59
Mám Tapster, ale předpokládám, že je to na jedno brdo.
Pokud si stáhneš "NFC Credit Card Reader" pro android, tak z prstenu vyčteš tokenizované číslo karty a platnost. V Brně mám vyzkoušené, že lze v pohodě přidat a používat v MHD . V Hradci Králové to neprojde, protože ten web chce ještě CVV a dojde k internetové platbě a to má prsten zablokované, ale lze to přidat na pobočce a funguje to. Jen bude pořeba to opakovat po ukončení platnosti karty v prstenu, která se může lišit od podkladové. Co se stane po expiraci podkladové karty netuším.
Na pidlítačce se zadává taky jen číslo karty a platnost, přidat prsten se mi podařilo.
Přidal se ale jako "Anonymní" doklad, takže na něj nelze dát nepřenosný kupón. Zdá se, že tam je volba "Převést na osobní", tak to asi půjde. Dál jsem to nezkoušel.
Jinak ty prsteny mají ještě funkci "vizitka". Pomocí "NFC Tools" se to pak ještě hlásí jako Mifare Classic 1k, takže by to mělo jít přidat do různých docházkových systémů apod., které to podporují taky. Pak je to samozřejmě věc obsluhy, jestli budou ochotní přidat "vlastní" mifare kartu.