Mastercard/Visa Click to pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hannys85 21. 6. 2024 17:23

Nenašel jsem nikde ucelené vlákno, tak jsem si ho dovolil založit.

Chtěl jsem využít akce v Datartu, kdy při nákupu nad 1000 Kč a zaplacením nákupu přes Mastercard Click to pay, přijde slevový kupón v hodnotě 450 Kč při nákupu nad 500 Kč.

Zvolil jsem si tedy tuto metodu a chtěl nákup takto uhradit, vyzvalo mě to nejdříve k zadání emailu a poté k zadání karty a po zadání údajů z katy tam bylo tlačítko pokračovat. Po stisknutí se ovšem vůbec nic nestalo. Žádná chybová hláška, prostě nic. Když jsem si chtěl přidat kartu přímo na stránkách mastercardu, tak po zadání údajů z karty (mbank kreditka) se mi zobrazila hláška: "We cannot add cards issued in this country within your profile at this time. You can add this card during checkout. "
No jenže právě během toho nákupu se nic nedělo.
Vyzkoušel jsem ještě i debetku Mastercard a se stejným výsledem.
Zvlášntní, že když jsem zadal Visa kartu,tak mě to přesměrovalo na portál Visy, tam jsem odsouhlasil podmínky a nákup (platba) na datartu se v pořádku dokončil.
Jenže teď mám obavy, že mi slevový kupón nepošlou, protože to bylo uhrazeno přes Visa Click to pay.
Mám v planu nákup stornovat a objednat si ho znovu přes Ten Mastercad Click to pay, ale pořád stejný výsledek, kdy nejde přidat karta.

Nesetkali jste se s tím někdo ?
Díky
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2024 17:50

Pokud přidávám kartu mBank přímo na MasterCard Click to Pay tak mi to napíše: V současné době nemůžeme do vašeho profilu přidat karty vydané v této zemi. Tuto kartu můžete přidat při placení.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hannys85 21. 6. 2024 18:56

Mě to právě píše úplně to samé..A při placení na datartu taky, zkoušel jsem to znovu...Operátorka z datartu mi potvrdila, že při platbě Visa click to pay bych poukaz nedostal, takže jsem objednávku stornoval a zkoušel objednat znovu, ale opět to nešlo..Zkoušel jsem i leo express dobít si zkušebně kredit, ale tam mi pro změnui teď nefungovala žádná metoda platby...
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 21. 6. 2024 20:14

Pokud máš ČSOB, tak přímo ve SB je u karty možnost aktivovat Click to Pay.

Jinak mi ten jejich systém přišel vloni napůl rozbitej, takže bych se těm chybovým hláškám vůbec nedivil. Měl jsem dokonce problém se vůbec přihlásit do svého profilu. A když jsem pak volal na podporu, tak mi to zvedla nejspíš nějaká francouzka a to byla docela komedie. Angličtina s těžkým francouzkým přízvukem a ještě to znělo, jako by seděla dva metry od mikrofonu, takže jsem ji skoro neslyšel. Pocvičil jsem se ve spellingu a ve finále stejně prd vyřešil. Ale teď jsem to po roce vyzkoušel a přihlásil jsem se se do svého profilu hned.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2024 21:23

FIO to má taky u karty. Ale já mám MasterCard FIO na fyzické nošení, takže tam nemám povolené platby na internetu. Zkusil jsem ještě mastercard od MaxBanky a taky nic.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hannys85 21. 6. 2024 22:33

Tak když jsem si přidal ČSOB kartu přimo v SB, tak to šlo vytvořit. Když jsem si pak ale v profilu chtěl přidat mbank kreditku, tak to nešlo a vyhazovalo zase tu hlášku.Každopádně s tou debetkou už pak šel nákup zaplatit. Evidentně to, ale mají rozbité. Děkuji za tip s tím SB. Škoda,akorát nezískám to 1% z platby, ale snad dojde ten kupón...
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 22. 6. 2024 01:48

A s tímhle nedodělkem chce MC nahradit možnost platit na internetu číslem karty…

To jsou vážně VISA a MC varianty Click to Pay, takže zákazník musí vědět, kterou používá?! Celá pointa toho systému měla být, že je jeden a univerzální.

Ještě že Apple má soudnost (a tržní sílu nesmysly vetovat, tedy v EU aspoň doposud).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod 12341234 22. 6. 2024 05:34

Kdy davaji kupon, hned po prevzeti zbozi?
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hannys85 23. 6. 2024 06:43

Ano, kupón jsem dostal do emailu hned po převzetí.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prcek 25. 6. 2024 11:01

Koukám na Datart a je tam jedna varianta Click to Pay se symbolem Mastercard i VISA, tedy mělo by snad fungovat s jakoukoliv kartou.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 25. 6. 2024 16:51

Platba Click to Pay funguje s kartami VISA i MasterCard, ale ta sleva 450Kč https://www.datart.cz/novinky/sluzby/click-to-pay-darek funguje jen s kartou MasterCard
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zivan 25. 6. 2024 21:28

Ja bych to zkusil a pak to radeji moc nerozpatlaval...
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prcek 26. 6. 2024 07:10

Kód mi přišel i po platbě kartou VISA.
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka.2 26. 6. 2024 08:04

Za jak dlouho ten kod přijde? Mě nic zatím nepřišlo
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prcek 26. 6. 2024 08:38

Přišel mi v zápětí po tom, co mi poslali fakturu za zboží. Tu myslím posílají, když je objednávka vyskladněná a vyřízená.
Prcek
Mírně pokročilý

Další stránka