Dobrý den
Mám Revolut i Wise (u Wise ne úplně dokončenou registraci myslím) a trochu se v tom ztrácím a měl bych k tomu pár dotazů. Oboje mám čistě na to abych mohl lépe (s lepším kurzem) směnit občas (párkrát do roka) CZK na EUR nebo USD (a naopak EUR, USD na CZK). Toť vše. Momentálně bych chtěl převést na EUR částku ve výši několika desítek tisíc Kč. Tuto částku si chci převést z CZK účtu u CZ banky do Revolutu nebo Wise - pak směnit CZK na EUR. EUR následně poslat opět na svůj účet vedený u CZ banky, ale tentokrát účet vedený v EUR... Pár dotazů:
1) Prostředí Revolut je totálně dementní a přes jejich webové rozhraní (které snad donedávna ani neměli - lol) neudělám prakticky nic... Posílat peníze lze jen prostřednictvím té jejich stupidní mobilní aplikace, webové rozhraní je tedy nepoužitelné...? (nebo tam něco nevidím? nikde jsem tam žádné "add money", sent money atd. neviděl na webovém rozhraní...?
2) Revolut nemá účet u české banky nikde? Mají jen nějakou banku jednu snad Litvě nebo kde...? Takže do té jejich banky v Litvě mám jako poslat CZK swift platbou. Bude to trvat X dní, modlit se aby tam dorazili fakt jen CZK a ne se cestou konvertly v nějaké korespondenční bance na EUR nebo USD. Modlit se ať tam dorazí CZK na účet u Litevské banky... Tam to konvertnout na EUR (s výhodnějším kurzem než nabízí CZ banky) a následně poslat EUR SEPA platbou zpátky na můj účet u české banky vedený v EUR.. Chápu to správně...?
3) Wise by měl být lepší...? A měl by mít CZK účet u české banky snad... ANO...? Takže tam je potom postup jednoduší a rychlejší (můj CZK účet u CZ banky -> CZK účet Wise u české banky -> Konvert na EUR s výhodnějším kurzem a zase z Wise účtu odněkud v EUR to poslat (SEPA platbou) na můj EUR účet u CZ banky... Takto...?
4) U Revolutu (a asi to má i WISE) jsem viděl možnost vložit peníze prostřednictvím debitní karty (visa, mastercard) - je to vhodné a levné i pro částky třeba 100 000 CZK? Jsou tam nějaké poplatky nebo nevýhodnější kurzy než prostřednictvím bankovního převodu...?
Oboje mám FREE verze účtů.
Díky... Prostě jsem chtěl jen směnit CZK na EUR v lepším kurzu... Nevěděl jsem že jsou tyto aplikace až tak "dementní" a zdaleka ne tak easy jak se tváří . Díky
¨