Revolut a Wise pár dotazů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kulikk 8. 8. 2024 18:21

P_H_: Díky

A díky i všem ostatním, PatrikChrz rovněž! :-)

A z těch CZ devizovek byste mi doporučili jakou...? Chtěl bych nějakou "stabilní a důvěryhodnou", v budoucnu bych tam chtěl točit možná i větší částky, takže i proto... NEchci nějakou novou/malou/neznámou, "pofiderní"...

Akcenta
Easychange
RoklenFX

Ještě nějaká jiná...?

Největší a nejdelší doba na trhu atd. je myslím ta akcenta že...? Takže by měla být i "nejbezpečnější"...? A vzhledem k tomu že hodlám vždy převádět "větší částky" (50 000 kč asi min vždy), tak mě jejich "nevýhodné kurzy" pro menší platby nemusí zajímat (jak psal Patrik).

A nemá akcenta nějaké jiné "omezení" nebo "problematické věci" (např. minimálně počet obchodů ročně, poplatky nějaké pravidelné (at už používám službu nebo ne), nebo poplatky za neaktivitu atd... Nebo si můřu v klidu účet u akcenty založit, párkrát ročně (možná ani ne) směnit pár desítek tisíc (v budoucnu asi i více) a jsem v pohodě, nebudu nic platit navíc atd?
Kulikk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 8. 2024 19:10

50 000 Kč je malý obchod, 50 000 Eur začíná být pro velké devizovky typu Akcenta zajímavé.
Akcentu nyní plně vlastní Raiffeisen banka, pokud je to pro někoho důležité.

Vzhledem k tomu, že prostředky u devizovek jsou pojištěné, tak do 100 000 Eur bych řešil jen, jestli má licenci platební instituce a kurz.

Určitě doporučím mít víc rámcových smluv.
Easychange jako "etalon" , protože má pevný a veřejný kurz a také provede jakkoliv malé platby
Fortissimo (devizy.cz) pro platby v PLN, protože je má zdarma i u malých plateb (vlastník je Tadeusz Farny, otec Ewy Farne, pokud je to pro někoho zajímavá informace)
Akcenta - široké portfolio měn, může se někdy hodit, i když taky všechny neumí, pro známou jsem potřeboval AED a nedělají
V minulé a současné práci jsme používali /používáme Divíška (v té současné od něj bereme i naftu)
Zde na fóru má dobré reference SAB, sám ale zkušenosti nemám.

Doporučil bych uzavřít rámcovou smlouvu s kýmkoliv, kdo bude ochoten, může se někdy hodit, když bude mít lepší kurz, nebo bude nabízet něco (třeba určitou měnu), co nikdo jiný nebude umět.

Zajímavá je ještě Citfin, kde má každý vlastní číslo účtu (nepoužívají sběrný), ale bere jen podnikatele.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránka