Lidl spustil Lidl Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 9. 2024 15:23

Prvni mala platba v Kauflandu bez potvrzovani v bankovni aplikaci, druha (ne ve stejny den) ve vysi cca 800 Kc s potvrzenim v bankovni aplikaci CS. Pokladni v Lidlu se jiz setkala s potvrzeni v bankovni aplikaci i na platbu ve vysi 3 Kc pres L-pay.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 9. 2024 15:57

Zajímavé, platím K-pay od zavedení (tedy cca 2 roky), mám tam navedenou RB Mall a nikdy (kromě úvodní autorizace zavedení) to po mě žádné potvrzování nechtělo a platím 1x týdně zpravidla v rozmezí 700,- až 1500,- (občas 300,- a když něco zapomenu tak i pod 100,-, párkrát ročně i 3-4 tis. (když mají něco nepotravinového)).
Naposledy upravil drkarel dne 23. 9. 2024 17:04, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 23. 9. 2024 16:24

Bude hodně záležet na bance, je to stejné jako internetová platba tam taky při platbě kartou není potřeba pokaždé v aplikaci potvrdit platbu v aplikaci.
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Hellebrand 23. 9. 2024 19:04

Nedávno jsem přes Lidl pay platit. Před tím jsem platil pomocí Fitbit hodinek a zase se k tomu vrátím. Je to pohodlnější.
Hellebrand
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 23. 9. 2024 19:26

V čem je to pohodlnější?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Hellebrand 23. 9. 2024 20:01

Nemusím v aplikaci Lidl plus nic klikat. Pouze načtu Aplikací Lidl plus a dál to po mě nic nechce ,když platím přes Lidl pay, tak musím klikat. Přiložím hodinky a zaplatím. Alespoň mě to připadá pohodlnější.
Hellebrand
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 23. 9. 2024 20:36

Nevím jaké klikání máš na mysli :hm Mě osobně přijde pohodlnější a hlavně rychlejší placení pomocí Lidl Pay, viz. následující porovnání:

Platba pomocí karty či hodinek
Spustím Lidl appku, kliknu na tlačítko KARTA LIDL PLUS, naskenuji QR kód z appky na pokladně, počkám na namarkování nákupu, pokladní sdělím, že chci platit kartou, čekám až se objeví částka na platebním terminálu, přiložím kartu/hodinky a zadávám PIN, čekám na zprocesování platby, odcházím.

Platba pomocí Lidl Pay
Spustím Lidl appku, kliknu na tlačítko KARTA LIDL PLUS, otiskem prstu provedu ověření, naskenuji QR kód z appky na pokladně, počkám na namarkování nákupu, pokladní odpovím ANO na otázku, zda budu platit pomocí Lidl Pay, odcházím.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 24. 9. 2024 12:27

U nas teda pokladni o Lidl pay moc nevedi. Ptaji se dvakrat jak to chci platit, vyrazu Lidl pay jakoby nerozumely, jeste jim napovidam, ze tam maji na pokladne na Lidlpay tlacitko. Nastesti vetsinou chodim na samoobsluzne a tam je to rychlovka.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pulmann 24. 9. 2024 12:38

Dneska jsem v Lidlu platil.
Ale na samoobslužné pokladně.
Byla tam menší fronta.
Na té je to stejné jako Kaufland.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 9. 2024 12:52

LidlPay funguje asi 14 dní, ony se to pokladní naučí (resp. je Lidl "proškolí"). V takovém Albertu již několik let pokladní při vyslovení "dárovou kartou" zpravidla jen blbě čumí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hannys85 1. 10. 2024 07:29

Přesně v Albrtu je to síla. Nejhorší je, že na samoobslužce nejde zaplatit DK v případě, že je na DK nižší zůstatek než je cena nákupu. A otravovat s tím personál, který z 90% neví, jak to zprocesovat je další zdržovačka. Hodněkrát se mi stalo, že vysloveně chtěli vědez jaký mám zůstatek na DK, že jinak to nepůjde, tak jsem je ještě proškoloval a říkal, že na co by pal byly DK, když by si měl zákazník pamatovat přesný zůstatek.

Jinak k tomu LidlPay. Lze si koupit DK na samoobslužné pokladně a zaplatit Lidl pay?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 07:32

Po mne vzdy chteli zustatek na DK, kdyz zbytek doplacel jinou DK nebo bank. kartou. Muzou to teda zjistit sami nebo jak?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod hannys85 1. 10. 2024 12:33

Já platil nákup dvěmi DK. U obou jsem nevěděl zbytek a nenechal se odbýt slovy, že musím znát zbytek. Zavolala si napomoc kolegyni a pak to nějak zbastlili.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 12:48

Ano, v Albertu prodavačky mají možnost zjistit, jaký je zůstatek na DK. Některé to ale dělat nechtějí a jiné to třeba ani neznají :roll: Proto nejlepší je vědět přesný zůstatek, člověk si ho může sám jednoduše zjistit zde https://darkovakarta.albert.cz/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 13:34

to lze, ale nutno se pripravit predem, ja si pisu doma fixou zustatek na kartu :-))
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka