Lidl spustil Lidl Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 10. 2024 14:46

To je tedy trapne, psat si zustatek. V Penny neni treba zustatek darkove karty vedet vubec, proste se z ni strhne cely zustatek, pokud je cena vyssi, a zbytek ceny se uhradi jinak.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 14:53

To v Albertu na klasické pokladně taky, nikoliv ale na samoobslužné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 10. 2024 16:48

Tim si nejsem jist, kdysi jsem presne takhle platil darkovou kartou v Albertu, chtel jsem platbou vybit zbytek zustatku karty a zbytek ceny zbozi pak zaplatit jinak, ptala se me na zustatek darkove karty, ja ho neznal, tak si ho nejak zjistila na pokladne, zadala castku, ale asi bez haleru, nevypotrebovala halere, ty na darkove karte zustaly, ale to jsem zjistil az dodatecne.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hannys85 1. 10. 2024 17:48

Jinak dnes jsem koupil DK v Lidlu a zaplatil na samoobslužné pokladně pomocí Lidl Pay. Jinak to celkem trvalo, než se platba přežvýkala, řekl bych možná i déle než kartou.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 10. 2024 18:39

Milos/osobne: Na klasické pokladně to taky musí zadávat ručně (minimálně některé), je to blbej systém. Všude jinde prostě načteš čárový kód a když zůstatek nestačí, vyzve Tě to k další platbě ve výši snížené o zůstatek. Jo, ty desetihaléře často odmítají napsat - zřejmě vycházejí z toho, že hotovostní platby se zaokrouhlují na koruny. Jednou jsem se takto hádal se zatvrzelou pokladní, která tvrdila, že to nejde ... šlo to.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 5. 10. 2024 14:22

Máte někdo zkušenost, jak se ty platby zaúčtovávají? Jako platba kartou, nebo internetová platba. Chci na to využít kartu mB, tak abych věděl, kterou.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 14:37

Zaúčtuje se to jako internetová platba, takže je ideální použít vracecí kreditku RB Mall, ČS nebo mBank eShop. Při použití kreditky mBank Plus by za to žádná vratka nebyla, jelikož se nejedná o platbu mobilním zařízením.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 5. 10. 2024 15:21

Moc díky. Chci se nějak elegantně zbavit KK HB, která skončila u šiditelny, ta mB eShop bude ideální.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 10. 2024 15:25

Nojo, take se ji musim zbavit u ptibuzne, malem bych na ni zapomnel, nemaji ji na prelomu roku zpoplatnit mesicnim pausalem?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 15:41

Ano, od ledna 2025 bude vedení exHB kreditky za 50Kč, případně za 0Kč při měsíční útratě minimálně 3000Kč (stejně jako to je u klasické kreditky ČS).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 18. 10. 2024 09:20

Tak Lidl Pay vyzkoušeno a nezafungovalo. Naskenoval jsem QR kód, pak jsem platbu potvrdil v Georgovi, ale v Lidl aplikaci nic neviděl a po chvíli to neprošlo, takže jsem platil klasicky přes terminál. Lidé za mnou ve frontě to velice ocenili.
Super věc!
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 10. 2024 12:10

Přesně tento stav s Lidl Pay jsem popisoval před pár týdny, od té doby platím bez problémů a bez potvrzování v bance.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Schwarzie 20. 10. 2024 10:14

Taky mi Lidl pay s kreditkou České spořitelny přestal fungovat. Začalo to chtít u každé platby potvrzení v Georgi a i přes to, že to potvrdím, to pokladna nezaregistruje a zahlásí chybu.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 10. 2024 18:23

Tak to hlavně nahlašte spořce, třeba i tady, ve vláknu ČS přes Jiřku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 10. 2024 18:38

A mate v george aktivni funkci transakce bez potvrzeni?

Obrázek
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka