Lidl spustil Lidl Pay

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 9. 2024 08:42

Možná by se hodilo tady mít na Lidl Pay samostatné vlákno. Třeba se to bude brát jako internetová platba až to někdo vyzkouší a dalo by se s tím něco vymyslet :mrgreen:
https://www.lidl.cz/c/plat-rychle-a-bez ... /s10053709
Naposledy upravil peter23p dne 9. 9. 2024 09:08, celkově upraveno 1
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alone89 9. 9. 2024 09:04

Noo.... Asi skočím do Lidlu :-D občas vidím docela pěkně cashbacky na lidl-shop.cz nicméně dárkové kartičky online neprodávají :nenapadne
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 9. 2024 09:37

To bude totéž, co už dlouho umí Kaufland se svým Kaufland pay, který používám, že? No není divu, jsou ze stejné německé skupiny Schwarz-Gruppe, do appky to aplikovali jak vidím také skoro stejně jako Kaufland. Ano, samosebou se jedná o net platbu - KPay mám navázán v appce na RB Mall kreditku a normálně odměňuje, tak u LPay to bude jistě stejné.

-- 9. 9. 2024 10:40 --

Alone89 píše:...občas vidím docela pěkně cashbacky na lidl-shop.cz nicméně dárkové kartičky online neprodávají

Zde si nejsem jistý, zda uspěješ. Kaufland pay je cílen k použití primárně (nevím zda ne dokonce výhradně) na samoobslužné pokladny, kde k nákupu z logiky věci nelze dárkovou Kaufland kartu s kreditem přidat (je třeba k tomu obsluha u kasy, v případě Kauflandu i na infocentru). V Lidlu to může být podobné, i když kdoví.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 9. 2024 09:56

Ježiš, Ty zase kecáš. Samozřejmě, že jde v Kaufu na samoobslužce koupit dárkovou kartu. Dříve tam byly, ale koupit šla jen s obsluhou. Dnes ji musí obsluha donést, ale koupit už ji můžeš sám. Ale jinak je to zcela mimo myšlenku Alone89, který by chtěl dárkovku nakoupit on-line (teď to v Lidlu zřejmě půjde jako on-line platba). Mmch, tam jde dárkovka taky koupit na samoobslužce, jen je potřeba si ji vzít někde u pokladny z věšáčku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 9. 2024 10:19

Lidl Pay jsem už minulý týden 2x použil, akorát prodavačky o tom moc nevědí, čekala že budu platit normálně kartou, byl jsem v obou případech první zákazník s touto platbou.
Nahrál jsem do Lidl Pay kreditku Moneta, jelikož mám teď těch 5 %.
Tváří se jako běžná platba, propisek má stejný "Lidl děkuje za nákup" akorát místo prodejna Kladno je uvedena Praha 5.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 9. 2024 10:23

Myslím, že by se to úplně jako normální platba tvářit nemělo, mělo by se to tvářit jako internetová platba. Vyzkouším o víkendu RB Mall (akorát se to asi nezaúčtuje do aktuálního výpisu do 16/9).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 9. 2024 10:30

Jednu z těch plateb mám v blokacích a tam Moneta u způsobu platby píše, platba kartou u obchodníka. U těch zaúčtovaných tam tohle rozlišení není.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 9. 2024 10:36

RB Mall v LPay věřím že půjde s odměnou 2% za net platby jak jsem psal, pokud to je technicky řešeno jako Kaufland pay, kde to tak mám a používám - což se dá od Schwarz-Gruppe čekat, nemají důvod pro jinou skupinu poboček úkolovat jiné IT jiným technickým řešením :). Takže pokud je u té kreditky Moneta pro těch 5% třeba to mít ne jako net platbu, ale jako běžnou platbu v obchodě, tak tedy nevím nevím - ale proč někdo, kdo tu Moneta kartu má, nezaplatí v Lidlu či Kauflandu přímo tou kartou, kde je ta odměna jistá? To nějak nechápu, i když tuto kartu nemám. Do KPay/LPay má logicky cenu dávat kreditku s odměnou za net platby, tedy třeba ČS, mBank eShop či RB Mall, ne za ty běžné/mobilní.
Jinak dárkové karty jsem řešil jen jednou, opravdu jako dárek na Vánoce, a vím že v jednom Kauflandu v Praze (Spojovací) mě poslali ze samoobslužných kas na tu přepážku Informace, že koupě i platba jedině tam, jinde je nemají/neumí. Asi jiný kraj jiný mrav, ok :).
Naposledy upravil minarjo dne 9. 9. 2024 10:45, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 9. 9. 2024 10:40

drkarel: je zajimave, ze v Lidlu si dokazes darkovku vzit sam (z vesacku u pokladny), ale v Kauflandu ne (kde je take na vesacku u pokladny)... :roll:
Kam chodim ja (nejen Brno), tak je maji i u samoobsluznych pokladen (resp. u jedne z nich)
Zda tam jsou ci nejsou zalezi na vedeni dane prodejny...

Bohuzel jsou mezi nami jedinci, co dost brutalne system zneuzivaji a proto si Kaufland vynucuje asistenci (v minulosti i nyni)
Mozna s tim souvisi i instalace velkych monitoru nad kazdou pokladnou v nekterych prodejnach...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 9. 2024 12:28

minarjo píše:... Takže pokud je u té kreditky Moneta pro těch 5% třeba to mít ne jako net platbu, ale jako běžnou platbu v obchodě, tak tedy nevím nevím - ale proč někdo, kdo tu Moneta kartu má, nezaplatí v Lidlu či Kauflandu přímo tou kartou, kde je ta odměna jistá? To nějak nechápu, i když tuto kartu nemám...

Prostě jsem to ze zvědavosti odzkoušel, u Monety po zaúčtování vidím že odměna za tu platbu bude. Ona ta vratka 5% je za nákup potravin:
"Na půl roku můžete využívat exkluzivní nabídku 5,0 % zpět za nákupy potravin v obchodech a online supermarketech (například rohlik.cz, kosik.cz, a další) a tím získat každý měsíc 500 Kč."
https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/kreditni-karta

Až mi ta akce skončí tak si tam nehraju jinou kartu která bude mít jiné podmínky.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 9. 2024 13:07

myšpulín:
Ale pokud ti ta Moneta karta dá stejných 5%, když s ní budeš platit na pokladně Kauflandu/Lidlu přímo plastem či mobilem Google/Apple pay (tedy bezesporu daleko rychlejší formou než KPay/LPay, kde je třeba snímat QR kód z appky, který v ní musíš vyvolat a potvrdit typicky otiskem), proč si to komplikovat a sebe (případně i další ve frontě) zdržovat, když za to ani není u Monety vůbec nic navíc? :). To nedává smysl, proto pro nás znalé, kteří využíváme kreditky, má tento způsob platby přes QR z appky v Kauflandu či nově Lidlu (tedy konverze platby na terminálu na online platbu) smysl přeci jen u kreditek, které za online platbu odměny dají a za normální/mobilní už ne. Což tedy případ Monety není, takže u ní je jednodušší a hlavně rychlejší Google/Apple pay platba mobilem, ne snad?
Naposledy upravil minarjo dne 9. 9. 2024 13:12, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jerry666 9. 9. 2024 13:11

OT: netuší prosím někdo, jestli jde i dárková karta v Albertu koupit na samoobslužné pokladně?
jerry666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 9. 2024 13:15

Tak v Lidlu tak jako tak otevřu aplikaci Lidl plus abych načetl QR kód kvůli slevám.
Tady navíc akorát potvrdím otiskem zobrazení toho jiného QR kódu kde je jak ten slevový program tak i platební karta, nemusím dávat mobil či kartu k terminálu, o jednu činnost méně.
Až to prodavači budou znát tak to bude určitě rychlejší.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 9. 2024 13:19

Když už zde padl jeden OT dotaz na dárkovou kartu Albert, tak já se přidám s druhým dotazem, jestli je možné dárkovou kartu Albert zaplatit jinou dárkovou kartou Albert? Možná totiž nestihnu v rámci roku vyčerpat některé dárkové karty, tak že bych jim tímto způsobem "prodloužil platnost" :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 9. 9. 2024 13:22

minarjo: NE, neni to jednodussi a neni to hloupost (zbytecnost) jak se tu porad snazis naznacovat
My znali u pokladny nacitame QR kod z aplikace, abychom cerpali slevy (jak Kaufland, tak Lidl)
Tak proc timto nactenim rovnou nezaplatit.
Tedy rychleji nez ostatni...

PS: DK Albert bohuzel nelze na samoobsluznych pokladnach zakoupit, stejne jak nelze pouzit vice karet
Naposledy upravil milanBrno dne 9. 9. 2024 13:26, celkově upraveno 1
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Další stránka