Ahojte,
Sice se karta dost probírala v sekci investování, ale podle mě patří toto téma i tady (karta se diskutuje od 17.10.2024)
viewtopic.php?f=312&t=1305135&st=0&sk=t&sd=a&start=285
O co jde? Broker Trading 212 vydal svou vlastní platební kartu, která má podle mě jen samé plusy:
- bez poplatku
- virtuální do mobilu zdarma, fyzická za 5 EUR (není povinnost jí mít)
- směna měn za lepší kurzy než Revolut (o víkendu stejné kurzy jako v pátek bez navýšení)
- při platbě kartou v cizí měně OPRAVDU středový kurz
- cashback ve výši 1,5 % do 1. ledna 2025. Poté 0,5 %. (max. 600,- měsíčně)
- dobití karty bez poplatku do 60 000 Kč poté sice 0,7%, ale lze obejít přes CFD účet, kde je to bez poplatku
- denní úročení zůstatku (4% CZK - 3,7% EUR - 4,35% SD)
- přehledná sympatická app v češtině
Používám jí 14 dnů jako peněženku a co už jsem realizoval:
- víkendový nákup dovolené na Slovensku, zaplaceno přímo kartou, kurz ČNB střed 25.114 (8.12.2024)
- denní úročení funguje (u mě jen haléře, nedržím tam velkou hotovost)
- zaplatil jsem kartou na Revolut, tudíž se mi strhly z karty T212 koruny a na Revolutu připsali EUR za středový kurz – to jsem udělal proto, že Revolut mám fyzickou kartu a kdyby někde nešlo platit bezkontaktně, tak zaplatím Revolutem, jinak budu samozřejmě platit T212, protože cashback.
- Cca 10 plateb v obchodě, všude bez problému
- Dobíjím průběžně kreditkou od spořky
Mínusy
- Není to banka, je to broker, takže pojištění je nižší (neřeším, mám to jako peněženku s nízkým zůstatkem)
- Nelze (zatím) přidat do Apple Pay
- Ještě nedávno byl bonus za doporučení (náhodně vybraná akcie), ale momentálně je akce pozastavena, takže kdo nespěchá, může počkat
- Může to lákat k investování
Kurzy REVOLUT dnes 25,1963
Kurz T212 směna 25,1327
Kurz T212 platba kartou 25,091