Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 11. 12. 2024 16:05

Funguje nekomu dobijeni T212 uctu pres Curve?
Pokud ano, tak jakou podkladovou kartou?
Mne to automaticky vzdy zamitne uz na strane T212.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 12. 2024 16:53

Jednou jsem zkusil dobit CRV/Nexo v srpnu a slo to bez problemu, akorat se uctoval na strane CRV High Risk MCC Fee 1%, takze nedoporucuji(byl to jenom akademicky pokus s nizkou castkou jednotek €).

Idealni od CRV by bylo oznameni pri validaci platby, ze jde o "High risk" merchant
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 12. 2024 17:57

Už to někdo zkoušel a zaplatil 1% ...
Přílohy
Screenshot_2024-12-11-17-54-35-133-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 11. 12. 2024 17:59

stepano píše:V jakém obchodě? T212 má seznam výluk kde se nedá zaplatit - například na poště jsem taky nezaplatil.

Normálně v potravinách v naší ulici.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 11. 12. 2024 23:43

wetherek píše:Pokud chceš EURA dostat ven za "střed" tak se převedou koruny na T212 (převodem nebo nabitím kartou), pak v Revolut vytvořit platební odkaz v EURech (tváří se to jako platební brána na internetu) a kartou 212 zaplatit. Z T212 odejdou koruny a na Revolutu přijdou EURa za středový kurz.

K čemu je tento způsob lepší než klasický převod, např. na EUR účet u RB či FIO? V rychlosti připsání?

Plus jetě dotaz, pochopil jsem tady z diskuze správně, že u nabítí T212 přes KKČS bude za dobití odměna tak, jak tomu je např. za dobití RVLT?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 12. 12. 2024 00:06

K čemu je tento způsob lepší než klasický převod, např. na EUR účet u RB či FIO? V rychlosti připsání?
V tom, že neplatíš 0,15% FX poplatek, pokud necháš směnu měny provést automaticky při transakci kartou.
Při standardním převodu si směnu musíš provést ručně předem, kde se platí poplatek.

Mimochodem ještě k tomu Revolutu, pokud si chci směnit&převést peníze z T212 na svůj Revolut účet, není potřeba to dělat přes platební odkaz.
Vklad T212 kartou funguje normálně přes "Přidat peníze", kde si zadám (a uložím) kartu a pak už jen jednoduše volím měnu a částku a na jedno kliknutí je hotovo. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tulum 12. 12. 2024 09:04

Díky fijosh za osvětu, dneska ji budu v tomto duchu poprve testovat.
Přece jen ještě dotaz - když bych si v rychlosti chtěl srovnat aktuální kurz konverze CZK na € u T212 (při té platbě kartou) z čeho mohu prosím vycházet ?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 12. 2024 09:21

fijosh píše:Mimochodem ještě k tomu Revolutu, pokud si chci směnit&převést peníze z T212 na svůj Revolut účet, není potřeba to dělat přes platební odkaz.
Vklad T212 kartou funguje normálně přes "Přidat peníze", kde si zadám (a uložím) kartu a pak už jen jednoduše volím měnu a částku a na jedno kliknutí je hotovo. :)

Kdyz chces treba jenom 5€, musis pouzit platebny odkaz.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 09:32

Tak jsem našel jejich help - https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... n-declined

- Card is not yet activated

To se dělá jak?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2024 10:17

Když se podíváš v appce na kartu, tak u ní vidíš, že není aktivní? Já ji nijak aktivovat nemusel, byla aktivní automaticky.
Máš na účtu peníze, zobrazuje se ti u karty hotovost?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 12. 12. 2024 10:59

tulum píše:Přece jen ještě dotaz - když bych si v rychlosti chtěl srovnat aktuální kurz konverze CZK na € u T212 (při té platbě kartou) z čeho mohu prosím vycházet ?
Používá se stejný kurz jako při manuální směně.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 11:14

Milos píše:Když se podíváš v appce na kartu, tak u ní vidíš, že není aktivní? Já ji nijak aktivovat nemusel, byla aktivní automaticky.
Máš na účtu peníze, zobrazuje se ti u karty hotovost?

Kartu tam vidím normálně (není napsáno, že by byla neaktivní). Peněz tam mám dost - už se mi připsal i denní úrok. Budu muse zkusit zaplatit ještě někde jinde.

EDIT: Ještě mě tak napadlo, jestli není potřeba mít ověřený zdroj těch peněz - tedy tu metodu odkud jsem si to tam poslal.

EDIT2: Teď jsem platil v Bille a zase zamítnuto. Otevřel jsem si chat s podporou...
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 15:48

Tak podle podpory prý nepůjde platit, dokud neověřím metodu, kterou jsem posílal peníze.
To je ale KK ČS a už 2x mi to odmítli. Ach jo.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wetherek 12. 12. 2024 18:10

Pošli si tam pár korun jinou kartou a ta se ti objeví v platebni metodě a vyzkoušej ověřit tu novou, když ti spořitelna nejde
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 18:50

Tak to vypadá, že platit nejde jen když je ta metoda v ověřování. Přišlo mi, že nešlo ověřit. Zkusil jsem zaplatit v Rossmannu telefonem a prošlo to.
Nechápu.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka