Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 12. 2024 11:16

pote to museli zrychlit, u mne posledne platby(min. mesic, prosinec jeste nemel) vzdy D+2(zadano do cca 10h)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 18. 12. 2024 19:11

Teď odzkoušeno dobití Revolutu přes odkaz v EUR, tj. přes kartu a kurz by mohl být s přirážkou cca 0,023 %, Revolut ukazoval středový kurz 25,1148 (na grafu) a T212 to odepsal s kurzem 25,1210 (akorát ukazuje kurz obráceně za 1 Kč, takže nepřehledně). Web ČNB uvádí kurz 25,125. Takže za mě super.

Jen to má jednu drobnou vadu, při platbě na Revolut mi to započítává jako peněžní převody (chápu) a mám tam limit 50600 Kč. Je to standard nebo se tím dá nějak hnout? Přes T212 neinvestuju a ani neplánuju.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod opat (novy) 18. 12. 2024 21:20

Milos píše:@opat (novy): Zainvestované a volné prostředky jsou vzájemně oddělené. Pro platbu kartou lze využít jen volné prostředky. Jaké konverzi se chceš vyhnout? Když budeš mít na účtu volné koruny a budeš platit kartou v ČR, tak k žádné konverzi nedochází.

No ano na invest účtu, jsou prostředky k investici, což přepokládám ma většina a třeba i nastaven k tomu účelu Autoinvest, tedy na tom samém účtu volných prostředků chodí peníze k investici ( příkazem z BU a nebo se pak automatiky investuji třeba do nějakého ETF tedy zmiňovaný Autoinvest ) ale zároveň je to peněženek i pro útratu kartou, tedy já , když to není oddělené ( volne prostředky pro investici a prostředky pro útratu kartou ) tak se mi jednoho dne stane , že kartou utratím peníze které tam pak nebudou a neprovedu tak nakup te investice , to proste neuhlídám … ma proto byt , pro útratu kartou , nějaká separátní peněženka …
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 12. 2024 21:39

Ale oni to přece úmyslně mají tak, aby kartou šly čerpat prostředky investičního účtu, žádné oddělování, oni jsou BROKER, ne banka s účty jako třeba Revolut!
Když měnili VOP kvůli té jejich kartě, tak v podstatě platbu T212 kartou (v obchodech, výběr z bankomatu....) zahrnuli do podmínek jako další možnost výběru cashe z investičního účtu (jako třetí možnost k již stávajícím metodám výběru, tj. převodem či na kartu, kterou se vložilo).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod opat (novy) 19. 12. 2024 09:50

Jo chápu , ale pak můj osobní názor je ze tam měli udělat nějakou wallet ( třeba.jako mají ktypto burzy co mají kartu Nexo, Bybit, Coinbase .) protoze pak jako mít tam aktivní kartu ( až skončí CB) a nevyužívat ji je pak trošku díra na vytažení peněz ven , zejména když tam nejde nastavit žádná blokace nebo limity ( maximálně tedy freez karty )
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 12. 2024 10:05

Mýlíš se. Stačí v appce pod dolní záložkou karty klepnout nahoře v sekci Tvé karty na její obrázek a tam jde konkrétní kartu Zmrazit (= dočasně zablokovat). Limity lze rovněž nastavit, a to souhrnně pro všechny karty od T212 pokud bys jich měl víc (virtuální, klasická). Tam se leze přímo z hlavní stránky karet (bez klepnutí na obrázek konkrétní karty) a je to tam zcela dole, pod Transakcemi a Cashbackem (limity jsou tam nastavitelné zvlášť pro transakce, bankomat a peněžní převody, navíc lze pro všechny tři skupiny nastavit limity denní, měsíční i pro jednotlivé transakce). Tedy toto vše samosebou LZE!
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Stileth 19. 12. 2024 15:01

Kde presne najdu moznost pozadat/zalozit tu kartu?
Nic takoveho nevidim ani v apce ani na webu.
Diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 15:10

Pokud jsi na webu odhlášený, tak na https://www.trading212.com/cs/cards klikni na tlačítko "Získej svoji kartu hned".
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 12. 2024 15:27

V appce je na vše co se týká karty ikona přímo v dolní liště, ta čtvrtá zleva (musíš být samosebou v horním pruhu, tj. klepnutím na zůstatek či logo T212, přepnutý na účtu Invest, pod účtem CFD nejsou karty použitelné a tato ikona tak chybí - toto platí, pokud máš oba typy účtu aktivní).
Web T212 vůbec nepoužívám, velmi často se seká/zamrzá a obecně je mnohem pomalejší než appka.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Stileth 19. 12. 2024 16:31

@Milos, at uz jsem prihlasen nebo ne, tak po kliknuti na tlacitko skoncim na domovske strance

@minarjo, ctvrta zleva dole jsou socialni site, nic co by souviselo s kartou

muzete nekdo pridat printscreen jak to u vas vypada?

diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 19. 12. 2024 16:41

@Stileth nemáš náhodou starší účet, registrovaný ještě pod UK entitou?
Viz Where can I see which entity my account is registered under?

Pokud ano, tak máš s kartou bohužel smůlu.
Viz již existující diskuze např. přímo na T212 fóru:
- https://community.trading212.com/t/intr ... /67311/527
- https://community.trading212.com/t/migr ... tity/76159
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 17:58

@Stileth: Zde máš kdyžtak screenshot z appky
Přílohy
Screenshot_20241219-175248.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Prologer 20. 12. 2024 00:00

Nevíte, zda jde karta nabít i pomocí Amex kreditky?
A lze z účtu vybrat peníze na USA účet? Vzhledem k dobrému kurzu by to mohla být dobrá cesta jak nakoupit USD.
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 20. 12. 2024 00:48

1) Ne: https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... ent-option
BTW reálně se jedná o vklad hotovosti na investiční účet.
Karta ani účet se "nenabíjí", není to předplacenka do mobilu.

2) Pravděpodobně ne: https://community.trading212.com/t/with ... ed/10837/3
A i kdyby to šlo, tak by ti to poplatky korespondenčních bank oholily natolik, že by se to nevyplatilo.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prologer 20. 12. 2024 08:30

Díky fijosh za odpovědi!
Koukal jsme na ty USD výběry v dalších článcích co tam mají a obecně jsou problém i na USD účty v UK.
Takže oba moje usecasy bohužel padají.
Prologer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka