Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 20. 12. 2024 10:05

Teď se zkouším zaregistrovat, ale končím u fotky pasu, nebo OP. Nevím, co dělám špatně, ale tento krok se nedaří...
Edit: tak vyřešeno. Dělal jsem to přes web, přes aplikaci OK.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boat68 22. 12. 2024 12:32

Přijde mi to velmi zajímavé. T212 jako brokerovi moc nevěřím, ale tenhle eurový účet by mohl být zajímavý.
Jen bych chtěl poprosit o radu, zda někdo zná daňové dopady.
Předpokládám, že úroky se budou danit stejně jako například úroky z peněžního fondu (repo fondů), tedy jako příjmy z kapitálového majetku. Je to tak?
A co se týče konverze měny, bude mít nějaký daňový dopad? Myslím si, že ne, ale raději se zeptám, protože nevím přesně, jestli to funguje přes CFD nebo jiný nástroj. Nerad bych narazil na nějaké problémy až při vyplňování daňového přiznání (např. limit na prodej cenných papírů).
Děkuji.
boat68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jasno1 22. 12. 2024 22:07

Vyplácí T212 cashback při platbě přes Curve?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 22. 12. 2024 22:20

1. Na obrazovce lokalizuj toto pole:
obrázek_2024-12-22_221527649.png
obrázek_2024-12-22_221527649.png (2.85 ) Zobrazeno 3345 krát

2. Do pole napiš curve a klikni na "Hledat"

3. Gratuluji, právě jsi našel odpověď na tvou otázku! :mrgreen:
(hint)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 12. 2024 17:59

E-mail od T212:
Vzhledem k nedávnému snížení úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému USA, Evropské centrální banky a České národní banky snižujeme s účinností od 13. ledna 2025 úrokové sazby u následujících měn:

USD: 4,35 % -> 4,1 %
EUR: 3,7 % -> 3,4 %
CZK: 4 % -> 3,7 %
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod opat (novy) 25. 12. 2024 07:32

minarjo píše:Mýlíš se. Stačí v appce pod dolní záložkou karty klepnout nahoře v sekci Tvé karty na její obrázek a tam jde konkrétní kartu Zmrazit (= dočasně zablokovat). Limity lze rovněž nastavit, a to souhrnně pro všechny karty od T212 pokud bys jich měl víc (virtuální, klasická). Tam se leze přímo z hlavní stránky karet (bez klepnutí na obrázek konkrétní karty) a je to tam zcela dole, pod Transakcemi a Cashbackem (limity jsou tam nastavitelné zvlášť pro transakce, bankomat a peněžní převody, navíc lze pro všechny tři skupiny nastavit limity denní, měsíční i pro jednotlivé transakce). Tedy toto vše samosebou LZE!

Omlouvám se ano limity tam nastavit lze, no ale i tak s postupem času od ledna CB 0,5% ( obecně při směně ztrácíte 0,25%) a snížením úroku z nezainvestovanych prostředků od 1/2 ledna už to trochu ztrácí smysl …

USD: 4,35 % -> 4,1 %
EUR: 3,7 % -> 3,4 %
CZK: 4 % -> 3,7 %

mohli nechat ten CB 1% do tech 600kc měsíčně ( treba s podmínkou pravidelné měsíční investice )
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 25. 12. 2024 11:44

Pro tebe karta T212 holt smysl ztrácí, pro většinu ostatních smysl neztrácí.
Kde jinde získáš výhodnější směnné kurzy pro platby kartou?
Kde jinde třeba můžeš mít výhodněji úročená eura?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 12. 2024 11:51

Prošel jsem rychle stránky T212, ale nejsem si jist, jestli mohu mít jen kartu s účtem v CZK a EUR bez investování?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 25. 12. 2024 12:14

Musíš mít u T212 zřízený investiční účet, abys mohl získat a používat kartu, ale investovat nemusíš. Já osobně mám zainvestováno jen 52EUR, což je frakce akcie Apple, kterou jsem zdarma získal při založení účtu T212 :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 12. 2024 12:41

Milos píše:Kde jinde třeba můžeš mít výhodněji úročená eura?

Napríklad NEXO. Osobne mám 7%, vyplácané denne, pri "fixed term" kedy síce peniaze ako keby uzamknem na nejaký čas a nemôžem ich vybrať to je ešte viac. Pri 3 mesiacoch - +2% ročne, a pri 12 mesiacoch až +6%. Čiže pri jednom roku to je až 13%. Prípadne ešte je tá možnosť nechať si to vyplácať v NEXO tokenoch, čo sú ďalšie 2% naviac.

Samozrejme toto bol príklad pri Platinum tier, kedy je podmienka mať aspoň 10% v tokenoch NEXO z celého svojho portfólia.

Ale aj tak, pri základnom Base tier (kde nie je nutné držať NEXO token), je v základe 5% úrok, čo je stále viac ako u T212 teda ich 3,4% (po novom).
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 25. 12. 2024 13:11

Díky za info, to NEXO mi zatím nějak unikalo, asi ho vyzkouším ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 12. 2024 09:59

Jako bulharský broker registrovaný na Kypru nezní zrovna jako vrchol důvěryhodnosti, ale proti neregulovanému nexu, které půjčuje peníze proti kryptu, které umí padat denně o desítky procent...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 12. 2024 19:56

Milos píše:Musíš mít u T212 zřízený investiční účet, abys mohl získat a používat kartu, ale investovat nemusíš. Já osobně mám zainvestováno jen 52EUR, což je frakce akcie Apple, kterou jsem zdarma získal při založení účtu T212 :-)

Po proštudování částí stránek T212 a domovského umístěná na Kypru ještě počkám, jak se pochlapí Partners.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 12. 2024 21:50

Však tam nemusíš mít žádné obrovské částky. Já jsem zatím velice spokojený:

1. vyměnil jsem si zde eura pro FIO DIP za skvělý kurz
2. získal jsem frakci akcie Microsoftu v hodnotě 1900 Kč
3. sbírám cashback za platby kartou
4. sbírám úrok z hotovosti, denní připisování
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 28. 12. 2024 05:35

Hotovost je oznaceni pro fyzicke penize (bankovky a mince), nikoliv pro penize na uctech. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka