Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fijosh 8. 2. 2025 14:41

Žádné "trvalé" limity pro odchozí platby T212 kartou neexistují.
V nastavení limitů karty bys měl jasně vidět, že nastavuješ daily/monthly/single transaction limity.
Přičemž max. limit pro transakce typu "money transfers" je €2000 měsíčně.

Asi si to pleteš s vkládáním peněz kartou na T212 Invest účet, kde je "trvalý" limit €2000 pro vklady bez poplatku, který se po dosažení neresetuje.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 8. 2. 2025 18:32

Řešil jsem příchozí platby na T212. Věta v souvislosti s 2000 EUR limitem "Revolut v kombinaci s T212 pouzivam pro nabiti T212 kartou." se dá pochopit jako nabíjení Revolutu T212 kartou ale také jako nabíjení T212 (Revolut) kartou. Tady asi došlo k nepochopení :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 9. 2. 2025 03:14

Celkom je to, ale nanič, že ten limit 2000€ dobitím kartou pri Invest je jednorázový. Ono aj keď potom 0,7% z vkladanej čiastky nie je až také tragické, ale pre moje potreby je to nanič. Keďže potrebujem splniť 300€ mesačne čerpanie z kreditky aby bola bez poplatku. Pri 0,7% poplatku z 300€ by to vyšlo na 2,1€ naviac za poplatok. Lenže samotný mesačný poplatok za kreditku je 2,5€ a to teda by som s tým ich 0,7% poplatkom nič nevyriešil a neušetril.

Niekto písal, že pri CFD je neobmedzený a dá sa tie peniaze potom presunúť na Invest.

len som zistil, že to má háčik :D skúšal som teda si vytvoriť CFD, ale neprešiel som tým ich dotazníkom a vyhodnotili ma ako "nespôsobilého" a môžem opakovať ten dotazník až skoro o mesiac ak nie viac. Keby mal náhodou niekto typy ako ho vyplniť tak, aby im to vyhovovalo tak ma to veľmi poteší, ďakujem.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod morgRing 9. 2. 2025 08:58

Půjde dobít na Revolut, kartou T212 jiná měna z CZK? Například si dobiju 1000 PLN na Revolut, použiju k tomu T212, kde mám CZK. Jde mi o ten lepší kurz, jinak je to samozřejmě rovnák na vohejbák :-D
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 2. 2025 09:36

Půjde. Nepřijde mi to jako rovnák na vohejbák, spíš jako logické použití. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod morgRing 9. 2. 2025 20:44

No zkusil jsem to. Konkrétně dobít pár HUF na Revolutu. Je tam dvojí směna, protože mi to vzalo částku z EUR a ne z CZK. Možná je to tím, že mám primární měnu na T212 Euro. A ty EUR co tam jsou, jsem předtím (dřív) koupil. Nemám žádný jejich přijem. Takže pro mě to nejspíš nedává smysl, kupovat eura a pak je takto převádět. Jelikož se jedná prakticky o dovolenou, žádný miliony, tak trochu horší kurz na Revolutu asi přežiju.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 2. 2025 07:47

Řekl bych, že to je žádoucí chování, aby ti platbu zaúčtovali vůči primární měně, pokud nemáš dostatečný zůstatek v měně transakce - to ostatně T212 transparentně i uvádí s tím, že pokud ani v primární měně nebude dostatečný zůstatek, tak na transakci použije měnu s nejvyšším zůstatkem: https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... n-currency

Úplně stejně to dělá i Revolut - takže pakliže nebudeš mít zůstatek v eurech, zaúčtuje se i do korun (pokud budeš mít dostatečný zůstatek na pokrytí celé transakce - zůstatky v různých měnách se neslučují... jinak u některých měn (těch, které jsou přepočítány kurzem MC) je výhodnější právě dvojí konverze - můžeš si porovnat u nějaké méně běžné měny, kterou T212 nebude konvertovat "interbank" kurzem, ale právě MC konverzi do korun a do eur: https://www.mastercard.us/en-us/persona ... rency.html)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ub40 10. 2. 2025 10:35

morgRing píše:No zkusil jsem to. Konkrétně dobít pár HUF na Revolutu.
Aký bol kurz? Od marca by mal byť k dispozícii podúčet na platby kartou, na ktorý možno previesť ľubovoľnú menu z hlavného účtu.
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 2. 2025 11:40

morgRing píše:No zkusil jsem to. Konkrétně dobít pár HUF na Revolutu. Je tam dvojí směna, protože mi to vzalo částku z EUR a ne z CZK. Možná je to tím, že mám primární měnu na T212 Euro. A ty EUR co tam jsou, jsem předtím (dřív) koupil.

Nastesti, to uz za chvili bude osetreno. Koncem unora(myslim 22.2.?) se finance rozdeli na "investicni" ucet a na "kartovy" si presunes typ meny a mnozstvi dle potreby.

Jinak taky mam primarni menu € a kdyz chci platit v treti mene, € presouvam na CFD ucet, aby na investicnim zustaly jenom koruny(a dolary, ale jako druha mena v poradi je nastavena CZK, z dolaru by to slo pri nedostatku korun). Jednou jsem se taky nachytal(jsem si neuvedomil, ze to pujde z eur) a platby kartou odesly z € slozky.

Kdo CFD ucet nema, muze to udelat obklikou - nastavit limitni prikaz na nakup nejake akcie/ETF s velmi nizkou limitni cenou(tzn. ze na 100% se prikaz nezrealizuje) a tim se eura "zablokuji".
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Rad68 10. 2. 2025 12:38

Nezablokují (teda vyzkoušeno na dolarech): Měl jsem zadáno víc limitních dolarových příkazů, platil jsem v eurech, který mám jako primární měnu a stejně to strhlo z těch dolarů (část těch limitních příkazů mi to zrušilo). Ale prostě to beru jako školné.

EDIT: těch eur jsem tam neměl dost, ale čekal jsem, že to vezme z korun, kterých jsem měl hodně, ale dolareů v příkazech bylo o něco víc.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 2. 2025 13:12

Nastaveni limit. prikazu byla teorie, jsem myslel, ze to nepusti, kdyz se na kliknuti na kartu castka nezobrazi v zustatcich. To je teda vyreseno blbe takhle zrusit limitni prikaz :hm

Ale ze to vzalo z dolaru a ne Kc? To u mne se platba v zlotych zauctovala z korun(mel jsem tak korun vice nez dolaru, i kdyz obe by pokryly platbu samostatne).

Nastesti to za chvili nebudeme muset resit.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod morgRing 10. 2. 2025 14:29

Koruny tam jsou taky. Ale částka v EUR byla větší než CZK, možná proto to vzalo éčka. Kurz nevím, nechtělo se mi to počítat, šlo jen o pokus. Počkám na ty podúčty, to může být řešení �
Karta je jinak fajn, jen nemá tak detailní přehledy, jako Revolut.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 2. 2025 17:52

Tak hlavne je to jenom doplnek k investicni platforme a nechce se hrat na banku jako Revolut(a jeste blbe).
Ale, jsem rad na kartu, jak zarizla CSOB svet odmen, nemam zadnou kartu s cashbackem od klasicke banky.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 10. 2. 2025 20:14

Me dorazila T212 ale bohuzel ta stara, tedy davno zablokovana, tak cekam na druhou, kterou mezi tim poslali :(

agent napsal jen:
"unfortunately it can be reactivated however you can wait for the card xxxx to arrive"

Hrozne to trva to dodani, treba u Partners po CR jeste delsi dobu nez z Anglie :(

Takze cekam na dalsi kartu T212 :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 10. 2. 2025 20:34

Za jak dlouho od objednání ti tedy dorazila ta první karta T212?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka