Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 2. 2025 09:17

Z toho včerejšího pokusu mám stejný výsledek, schválení výběru na straně T212 trvalo asi hodinu a pak peníze okamžitě dorazily z jejich DE účtu do Revolutu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 2. 2025 09:28

Tak to je super, odpada preposlani pres Revolut(nabiti T212 kartou), kdyz budu potrebovat instatne(do 2h aspon) eura na BU. Jeste by to chtelo zjistit max. vysi OP na jeden vyber/den.

-- 24. 2. 2025 08:32 --

Na zkousku jsem vybral zopar eur do FIO a prisly instatne asi do 3 vterin po zadani platby :tleskani
Doufam, ze to bude jiz standard, bude se dat spolehnout a nebude v tom chaos jako v pripade revolutu pri posilani CZK.

Jinak platba je stale ve stavu "Processing" a ne "Executed".
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod ub40 24. 2. 2025 17:24

Koľko eur posielate na účet T212? 3-D Secure sa potvrdzuje v aplikácii?
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 24. 2. 2025 21:15

My jsme teď diskutovali ale o výběrech peněz z účtu T212, nikoliv o vkladech na účet T212 :nenapadne
Jinak na účet T212 každý vkládá tolik peněz, kolik má k dispozici ;-) Při dobíjení účtu T212 platební kartou se online platba autorizuje způsobem, který máš sjednaný u své banky (appka, SMS).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ub40 25. 2. 2025 09:32

Dá sa 3d Secure karty T212 potvrdiť cez web alebo sms?
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 2. 2025 14:08

Při online platbě kartou T212 lze autorizaci udělat v jejich mobilní appce, vyskočí hned i notifikace. Jinou možnost jsem neviděl.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 2. 2025 17:31

Milos píše:Z toho včerejšího pokusu mám stejný výsledek, schválení výběru na straně T212 trvalo asi hodinu a pak peníze okamžitě dorazily z jejich DE účtu do Revolutu.

Tak super, len dúfajme, že to vydrží a nie je to náhoda. A keď to nebude neskôr ihneď poslané tak asi si budem musieť objednať fyzickú kartu. To už naozaj bude lepšie keď fyzickou kartou vyberiem peniaze a cez vkladový bankomat si ich vložím na svoj účet, rýchlejšie hlavne. Síce je tam ten limit na výber z bankomatu 400€ mesačne, ale osobne by mi to aj stačilo.

Leo úprimne toto u T212 s ich výberom/vkladom na IBAN ma dosť štve, že vlatne v podstate nemáme každý svoj IBAN, ale oni majú zjavne viacero IBAN-ov a buď to príde instantne cez DE IBAN, alebo D+1 cez FR IBAN. Aj čo sa týka posielania peňazí na IBAN to vlastne sa posiela na ten istý, a oni prideľujú peniaze na tvoj účet podľa referenčného kódu.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 2. 2025 07:10

Opakovaně provedeny výběry a vklady € do FIO, výběry trvají vteřiny, vklady minuty.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 2. 2025 22:23

V mailu psali, že se ode dneška chystají rozdělit hotovost na dva balíky
* hlavní bank - investice
* výdajový bank - placení kartou

Já tam nic takového nemám. Možná to bylo myšleno tak, že k dnešnímu dni pouze vstupují v platnost nové Obchodní podmínky, které tuto funkcionalitu do budoucna umožní.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 28. 2. 2025 22:26

Viz https://community.trading212.com/t/212- ... ot/81593/9
We are gradually rolling out this feature to all users. Keep an eye on for app updates, and you’ll see the feature soon

A ano, v mailu bylo napsáno, že k dnešnímu datu začínají platit nové podmínky.
U samotné funkcionality bylo pouze "coming soon".
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 28. 2. 2025 23:04

Mňa by zaujímalo ako to teda bude fungovať, ak si vložím peniaze cez možnosť čo je v záložke karty, že či teda to bude ako doteraz, že peniaze teda využijem na platby kartou. Alebo to bude tak, že keď si vložím peniaze následne ich budem musieť presunúť z toho "hlavného účtu" na "bank účet"? Lebo ak to bude takto, že budem musieť presúvať manuálne to mi príde dosť nepraktické hlavne pre niekoho kto chce využívať u T212 len kartu a nemá záujem o nič iné.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 2. 2025 23:11

Peníze se budou muset mezi účty (balíky) přesunovat, viz. informace uvedené v lednovém e-mailu:

Pokud máš kartu 212, budeš si nyní moci organizovat svoji hotovost na Účtu 212 Invest do dvou balíků:
Hlavní balík: Místo pro tvoji hotovost, kterou chceš investovat nebo ušetřit.
Balík na utrácení: Místo na tvoji hotovost, kterou chceš utratit prostřednictvím karty 212.

Jak to funguje:
• Používej kartu 212, převáděj hotovost ve své preferované měně z hlavního balíku do balíku na utrácení.
• Ale pro transakce kartou 212 bude dostupná pouze hotovost ve tvém balíku na utrácení.
Hotovost můžeš snadno kdykoli mezi oběma balíky přesunovat.
• Tvoje hotovost zůstane na tvém Účtu Invest jako samostatný zůstatek.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 3. 2025 11:04

Trochu "prace" navic vykomepnzuje ne zcela prakticky mamagement, kdy se rusi prikazy pri nedostatecnem zustaktu pri platbe kartou.

Minuly tyden jsem platil pojistku v allianz, par stovak, bonus nepriznany(prepokladal jsem, jenom si to chtel overit)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 3. 2025 17:14

Jaký používá T212 kurz o víkendu?

ECB: 1 EUR = 25,029 CZK

T212 teď:
platba kartou: 1 EUR = 25,12754491 CZK
nákup EUR: 1 EUR = 25,16474713 CZK
prodej EUR: 1 EUR = 24,970488 CZK

Když vezmu jejich kurz nákup a prodej, tak mi to od jejich středu skáče nahoru a dolů o 0,38747%, což je víc než slibovaných 0,15% za manuální konverzi. Nebo něco špatně chápu?
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 1. 3. 2025 17:56

Ten nákup a prodej cos napsal už je se započteným 0,15% poplatkem.
Aktuální kurzy bez 0,15% poplatku, tak jak to ukazuje aplikace tím pidi písmem, jsou:
nákup 1 EUR = 25,1256 CZK (resp. aplikace ukazuje 1 CZK = € 0,03980)
prodej 1 EUR = 25,008 CZK
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka