Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 1jorgos 14. 1. 2025 20:51

ripper6 píše:Diky! Fyzickou prave potrebuji, protoze bez fyzicke nevyberu z bankomatu a nebo nepujde zaplatit :)
Je teda dost spatne, ze to dobiti max 2000eur je na celou dobu existence uctu, ale i tak bych to prave docela vyuzil. Tudiz i v takovem pripade se me to vyplati.
A nemam Apple, ani Google Play placeni nepouzivam, jen primo kartou to chci.

Jo to jsme se ptal, abych to stihl, to by slo.

ja plastovou mam, protoze v mem 4.6" mobilu uz bohuzel, ti poblazneni bezpecnostni magori google pay zakazali a taky proto, ze v moji lokalite v zahranici jsem bezkontaktni bankomat nevidel. Kartu jsem objednal 17.10. a 22.10. byla ve schrance tzn. 4 prac, dny , coz je rychlejsi nez z vetsiny ceskych bank.
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 14. 1. 2025 21:00

Já si plastovou kartu objednal v době 1.5 % cashbacku, protože mi to umožnilo v zahraničí realizovat platby, které nešlo (nebylo podporované Apple Pay) realizovat virtuální a investice se zaplatila násobně. A využil jsem i bankomatový výběr. :)
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 1. 2025 21:06

Pujde vubec pak nejake dolary z toho vybrat? Ctu ted neco o overeni odkud ty penize napr dobijim. Nekdo tam jmenuje napr Sporitelnu.
Takze musim nejak overit kreditku treba CSOB? Aby me pak slo vubec ty penize dostat ven?
Protoze muj zamer byl zaplatit neco normalne kartou T212 a kdyz bude potreba mit moznost vybrat az 400 dolaru z bankomatu.
No a kdyby to neslo, tak me to bylo na nic.
Ano ucet jsem uz nejaky zakladal, jen ted nevim jaky zda CFD ale to zakladni co mi to nabidlo, kdyz se klikne prvne ziskat kartu, pak zalozeni uctu.
Jeste jsem ho ani nestihl overit pasem.
Ano dal jsem tam CZK to vim.
Karta je tez CZK.
Dotaznik jsem udelal ok.
A pri placeni kartou T212 jdou penize z toho CFD a nebo z toho investicniho uctu?
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 1. 2025 21:16

Ano, pokud chceš utrácet T212 kartou bez omezení, pak je potřeba udělat si ověření platební metody. Pokud dobíjíš z ČSOB kreditky, uděláš si ověření ČSOB kreditky. Je-li platební metoda neověřená, pak T212 umožní výběr peněz je tou platební metodou, kterou byly vloženy a jen tu částku, která byla vložena. Jakmile máš všechny své platební metody ověřeny, nemusíš nic řešit.

Platební karta T212 je vždy k investičnímu účtu. (Mezi investičním a CFD účtem můžeš ale libovolně převádět peníze.)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 1. 2025 21:33

hyper9: Nasel jsme na tuhle firmu nehezke veci, je to pravda? :(
Chapu ze overeni uctu, muze znit jako pohoda. To bych udelal treba ted, nakroutil hlavu, dodal pas, op, dodal treba potvrzeni elektriky na jmeno u bydleni.
Problem je, ze pokud takove overeni treba CSOB karty, dalsi overeni se stane nekde v zahranici, kdy mam omezeny pristup, tak to muze byt docela problem :(

Vyber zpet na kartu tolik nehrozi, ten bych delal az pak nekdy za dlouho treba za 3 mesice.
Spis bych platil normalne kartou T212 a neco vybrat z ATM v zahranici priklad 400 dolacu / mesic.

Ano. A je to postupně častější a častější, myslím na více platformách. Nejsem nějaký konspirátor, ale už po mně chtějí zaběr na oči z blízka, otáčet hlavou na všechny strany...až nechutný sbírání detailních biometrických dat.

Už po druhé za poslední cca měsíc se mě u T212 stalo, že před přihlášením po mě chtěla aplikace ověřit totožnost. Ověření totožnosti rozumím, a chápu. Několikrát a ještě v tak krátké době je divný - setkal jste se s tím už někdo?

S T212 to jde do kopru. Omezili mi účet kvůli změnám na jejich straně jim najednou něco nevonělo, ale že by to komunikovali předem, to ne, buch, omezit a konec. Nedá se s nikým spojit.

zdroj: https://www.p2pforum.cz/viewtopic.php?f ... 7&start=80
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 1. 2025 21:46

Tyhle případy se někdy stávají, už jsem četl i o uzavření účtu v T212 facebookové skupině, firma tenkrát nezveřejnila důvod. Určitě se to bude týkat malého % lidí. Ten případ z p2pfora souvisí s tím, že klient měl více účtů současně, což dříve bylo podporováno, ale dnes už to nelze - investiční účet je multiměnový, tak by to bylo zbytečné. Jakmile jsem udělal ověření kreditky, tak už mi všechno funguje a nic dalšího nechtěli.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 1. 2025 06:44

Overeni karet/uctu je jednoducha zalezitost(poslani foto karty, pripadne staci screenshot pri pouziti virtualni karty/pdf vypis uctu) a doporucuji hned a ne si to komplikovat nekde v zahranici.

bez overeni vlozis napr 10 000Kc, kdyz je budes chtit vybrat, muzes jenom zpatky na kartu a ne napr. na overeny ucet. Takze jak pisu, vlozim penize a hned overim, otazka minuty?

1jorgos píše:ja plastovou mam...

meme1255 píše: A využil jsem i bankomatový výběr. :)

Jake jsou poplatky na vyber CZK/EUR(pripadne jine meny)? Lze vybritat bez DCC/poplatku v CR/zahranici?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 15. 1. 2025 09:01

Jo to zni v pohode, pri pripad budu mit jeste i Revolut, ale tohle se me muze hodit.
Budu na Zelandu a Australii delsi dobu, takze nebudu mit uplne vse co mam doma :)
A ano DCC bych tam rad vypnul.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 15. 1. 2025 19:39

Dotaz k overeni karty. Dnes probehlo overeno uctu T212.
Nasledne jsem zkusil dobit 150czk CSOB kk, to slo. Ted aby to overilo pozaduje to:
1.vyfotit obe strany kreditky a nahrat tam
nebo
2.dolozit vypis kde je dana transakce, jako castka

Platbu ale mam ted jako "blokace" v CSOB a tak zadny vypis nebo potvrzeni jsem u sve kk nenasel. Musim pockat az to CSOB zauctuje?

Kartu prece fotit nebudu, to jde vse proti bezpecnosti.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 1. 2025 19:58

Buď počkáš, nebo jí vyfotíš. Píšou tam, co má být vidět (poslední 4 čísla), to jsou veřejné údaje, co jsou na každé účtence.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 1. 2025 11:48

@ripper6:
Karta se oboustranně pro ověření že je skutečně tvá (na tvé jméno) a ne třeba ukradená či na souseda/příbuzného fotí běžně i u jiných brokerů a dalších subjektů, kde s ní pravidelně vkládáš - sami ti tam při zadání toho ověření píšou, které části čísla karty (plus celý trojmístný CVC kód zezadu) máš před focením zakrýt třeba kusem papíru tak, aby to nešlo nijak nikým zneužít např. při úniku dat (fotky). Typicky je třeba zakrýt střed čísla karty (vidět musí být jen pár cifer ze začátku, typicky 4-6, a pak koncové čtyřčíslí)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 16. 1. 2025 12:02

U T212 stačí pro ověření na fotce jen poslední 4 číslice a jméno. Všechno ostatní jsem zakrýval a u žádné karty s tím nebyl problém. Může to být odstraněno z fotky i editací. Viz https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... ent-method
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod CZmichal 16. 1. 2025 19:48

funguje už refferal program? Pošle mi někdo svůj Link?
CZmichal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 1. 2025 19:54

minarjo: dekuji, provedl jsem nakonec tohle, nez cekat. A ano zakryl jsem i zadni cast aby nemeli datum platnosti a cvc kod :)
Overeni jim zde trvalo o trochu delsi dobu, ale zvladli to behem dne do vecera :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 16. 1. 2025 19:55

Referral stále není.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka