Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wetherek 10. 12. 2024 17:37

tmx643 píše:A s daněmi je to jak? Píšou, že peníze se investují do fondů kvalifikovaných peněžních trhů (QMMF) a vyplácí hrubou částku.
Co je pak základem daně? Jen ten "úrok", nebo je to nákup a prodej fondu, takže teoreticky se 100 000 osvobozením, ale na druhou stranu to vezme možnost uplatnit ho na prodej nějakých "opravdových" cenných papírů?

Úroky se musí odsouhlasit, takže pokud úroky z nějakého důvodu nechcete, tak je nemusíte zapínat a úročit se nic nebude
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 10. 12. 2024 17:45

Ano připisují, ALE Curve nemění kód obchodníka a T212 má dobře podchyceno za co vyplácí :-(.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 10. 12. 2024 19:13

Ja som skusal raz cez Curve a bez problemov cashback pripisalo. Inak celkom skoda, ze neskor bude len 0,5%. Aspon to 1% mohlo byt.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 12. 2024 19:59

Podle mne je 0,5% super, zejmena, kdyz se karta bude pouzivat v zahranici(kurz bude ve vysledku pod stred), coz u jinych karet s CB se neoplatilo kvuli vysokym spreadum a primarne se pouzival revolut/mbank svet.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 11. 12. 2024 10:30

Rád bych využil T212 jako výhodnou směnárnu korun na eura místo méně výhodného Revolutu.
Chápu správně, že

- musím založit účet INVEST v primární měně CZK
- vložit koruny z korunového účtu např. Air nebo KKČS
- vložit eura z eurového účtu např. FIO
- oba účty ze kterých vkládám (korunový i eurový) u T212 ověřit
- poslat koruny zpět na eurový účet (tam přijdou eura)

Bude to takto fungovat?

Kartu T212 beru jako příjemný bonus.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 11. 12. 2024 10:54

Nebudeš posílat koruny na eurový účet, ale směníš je na eura a eura pošleš na eurový účet.
Já to vyřešil multiměnovým účtem u RB.

A primární měna CZK je podstatná u CFD účtu, aby tam šly vložit koruny kartou (bez poplatku) a převést z CFD účtu na Invest účet.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jakoubek61 11. 12. 2024 11:14

Díky za odpověď. Jenom hloupý dotaz: jak probíhá směna korun na eura v rámci T212?
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 12. 2024 12:55

jakoubek61 píše:Rád bych využil T212 jako výhodnou směnárnu korun na eura místo méně výhodného Revolutu.
Chápu správně, že

- musím založit účet INVEST v primární měně CZK
- vložit koruny z korunového účtu např. Air nebo KKČS
- vložit eura z eurového účtu např. FIO
- oba účty ze kterých vkládám (korunový i eurový) u T212 ověřit
- poslat koruny zpět na eurový účet (tam přijdou eura)

Bude to takto fungovat?

Kartu T212 beru jako příjemný bonus.

To je jedna možnost, výměna bude levnější než v Revolut, ale více než střed (+0,15%).

Pokud chceš EURA mít jen na kartě, není třeba převádět a platíš jen kartou T212 (s nabitýma korunama) a eurové platby se převádějí při zaplacení středem (i o víkendu).

Pokud chceš EURA dostat ven za "střed" tak se převedou koruny na T212 (převodem nebo nabitím kartou), pak v Revolut vytvořit platební odkaz v EURech (tváří se to jako platební brána na internetu) a kartou 212 zaplatit. Z T212 odejdou koruny a na Revolutu přijdou EURa za středový kurz.
Naposledy upravil wetherek dne 11. 12. 2024 13:09, celkově upraveno 1
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 11. 12. 2024 12:57

Díky za tip na zajímavou kartu. Založil jsem. Nabil jsem si přes KK ČS.
Narazil jsem na limit použití karty zdarma 60 000 Kč. Nikde není uvedeno, za jaké to je období, ví to někdo?
Virtuální kartu jsem si přidal do Apple Pay. Když teď budu platit, tak budu dostávat do konce roku 1,5% zpět a pak 0,5%. Chápu to správně, že když budu platit v cizí měně (třeba EUR), tak se směna provede online z těch vložených CZK.

Pokud budu chtít vybrat hotovost, musím nějak ověřit tu metodu, kterou jsem tam peníze dostal.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 11. 12. 2024 12:58

Klepnu na hotovost - klepnu na Převést - vyberu měny (pokud mi nevyhovuje předvolené)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 12. 2024 12:59

jakoubek61 píše:Díky za odpověď. Jenom hloupý dotaz: jak probíhá směna korun na eura v rámci T212?

Přímo v aplikaci - obdobně jako Revolut.
Kliknout na volné prostředky, pak na CZK a zvolit převést (je to s poplatkem 0,15%)

-- 11. 12. 2024 13:03 --

kecinzer píše:Díky za tip na zajímavou kartu. Založil jsem. Nabil jsem si přes KK ČS.
Narazil jsem na limit použití karty zdarma 60 000 Kč. Nikde není uvedeno, za jaké to je období, ví to někdo?
Virtuální kartu jsem si přidal do Apple Pay. Když teď budu platit, tak budu dostávat do konce roku 1,5% zpět a pak 0,5%. Chápu to správně, že když budu platit v cizí měně (třeba EUR), tak se směna provede online z těch vložených CZK.

Pokud budu chtít vybrat hotovost, musím nějak ověřit tu metodu, kterou jsem tam peníze dostal.

Není to období, je to limit napořád. Poplatek jde obejít nabitím CFD a aplikací převést na Invest. Nebo poslat peníze převodem.

Ostatní chápeš správně.

-- 11. 12. 2024 13:08 --

kecinzer píše:...

Karta se ověřuje ve Správa finančních prostředků -> Platební metoda -> vybrat kartu kterou chceš ověřit
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 11. 12. 2024 13:25

Díky za rychlé odpovědi.
S tím 60K limitem je to škoda. Dalo by se totiž jinak cucat cachback na 2 kartách najednou :-D.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 12. 2024 13:37

Lze to, v appce si aktivuješ 212CFD a dobiješ tam, protože na CFD zatím limit není žádný. Po dobití okamžitě v app převedeš peníze na 212 Invest ...
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 11. 12. 2024 14:59

Zkoušel jsem platit v obchodě přes Apple Watch, ale transakce zamítnuta. Je třeba ještě něco spešl udělat?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 11. 12. 2024 16:02

V jakém obchodě? T212 má seznam výluk kde se nedá zaplatit - například na poště jsem taky nezaplatil.
stepano
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka