SIPO - jaké jsou vaše zkušenosti?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 4. 2024 13:46

minarjo píše: Mě se akce ale stejně netýká, protože ČSOB je moje hlavní banka s příchozí výplatou - škoda že tam nemají i tuto třetí variantu akce za 500 :) (jen nastavení sipo)

kde se pise o nutne vyplate nebo mzde ;-)
staci preposilat 5k mesicne :nenapadne

-- 11. 4. 2024 14:48 --

nasel jsem v meilu ze zari 2022 rozpis plateb SIPO, mozna jeste platne bude...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 11. 4. 2024 13:49

@peter23p: Lze mít kdyžtak Poštovní účet + ČSOB Premium účet, osobně to takto mám.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 11. 4. 2024 14:01

@Milos: Díky za opravu dřív to tak nebylo kdysi dávno sem si ho chtěl založit a byl možný jen přechod se stávajícím účtem.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 4. 2024 14:05

FYI, kdo take SIPO delsi dobu nepouzivate, z webu CP...
V případě, že spojovací číslo není 3 roky využíváno, je automaticky zrušeno.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 4. 2024 14:40

@slavo963:
Nepochopil jsi mě: podmínkou kromě sipo je tam přece NOVĚ posílat výplatu 5000+, ať už ta "výplata" bude odkudkoliv, klidně z jiného tvého účtu. Ale mě, stejně jako dalších, kteří už tam příjem 5000+ zasílaný dávno máme, nás se to logicky netýká, tam chybí to nově založené zasílání příjmů, když už je tam máme dávno :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 4. 2024 14:53

Podle mne to spatne interpretujes.
Protoze by narok na 1000Kc melo minimum klientu, defakto kdo jenom zalozil a ucet nepouzival, protoze vetsina, kdo si zalozili ucet, tam logicky prijmy nad 5000 meli...no nic, zitra volam na klientsku linku.

-- 11. 4. 2024 15:55 --
Odměnou v této Akci pro Stávajícího klienta je finanční částka ve výši 1 000 Kč, kterou získá Stávající
klient, který si v Době trvání Akce požádá na České poště o nastavení plateb SIPO formou inkasa z Účtu a
nejpozději do konce pátého měsíce následujícího po tomto nastavení bude nejméně ve třech po sobě
jdoucích kalendářních měsících na jeho Účet připsaný měsíční příjem ve výši alespoň 5 000 Kč a zároveň
z Účtu odejde alespoň jedna platba SIPO ve výši alespoň 500 Kč.

Příklad: v květnu bude na Účtu nastaveno inkaso SIPO z Účtu, v červenci, srpnu a září přijde na Účet příjem ve výši
alespoň 5 000 Kč a do konce října odejde platba SIPO ve výši alespoň 500 Kč = 1 000 Kč.

-- 11. 4. 2024 16:08 --

PRAVIDLA MARKETINGOVÉ AKCE
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2024 16:01

peter23p píše:Poštovní účet je BÚ ČSOB nabízení pod hlavičkou Poštovní spořitelny na pobočkách české pošty.
Myslel jsem, že Poštovní spořitelna už dávno zanikla a že vše co nabízela je už nabízené pouze pod ČSOB včetně toho co pro ČSOB nabízejí pobočky ČP.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 4. 2024 16:37

Ovšem, značku "Poštovní spořitelna" už banka ČSOB v marketingu nepoužívá. Nicméně stále platí, že běžný účet zřícený u ČSOB na poště se jmenuje Poštovní účet (na ten je cílená tato akce) a běžný účet přímo z běžné z pobočky ČSOB pak Plus konto. Rozdíly jsou dnes už minimální, i když v minulosti byl nějakou dobu Poštovní účet výhodnější než ten Plus (dřív měl bezplatné vedení atd.), proto ho mám i já kvůli splácení hypotéky (ČSOB Hypoteční banka).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2024 18:04

Pokud to dobře chápu tak ten Poštovní účet je pouze název účtu od ČSOB nabízený na poštách a ne od Poštoví spořitely když tuto značku už ČSOB nepoužívá. Pokud tento Poštovní účet je zpoplastněný nebo má i nějaké další poplatky za základní bankovní služby tak nevím jestli ho vůbec má smysl zakládat kvůli té odměně související se SIPO. Už jsem si dávno odvyknul platit za vedení účtu nebo nějaké bankovní služby a ani si nepamatuji kdy jsem naposledy za to něco platil. Kdysi dávno jsem nějaký Poštovní účet nebo jak se to jmenovalo u bývalé Poštovní spořitelny měl dokud to bylo zdarma, ale když to začli zpoplatňovat a vymýšlet nějaké opičárny pro vedení zdarma tak jsem to zrušil.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 11. 4. 2024 18:20

Jak už uvedl @minarjo, rozdíl mezi účtem "ČSOB Plus konto" a účtem "Poštovní účet" je jen v tom, že ten první se zakládá na pobočkách ČSOB a ten druhý na pobočkách České pošty. Oba typy účtů jsou zdarma, žádných poplatků se tedy bát nemusíš :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 11. 4. 2024 18:33

Už jsem to psal nahoře je to ten samý účet jen pod jiným názvem i v ceníku ČSOB mají tyto dva účty společný sloupec. Snad jediný rozdíl je možnost z Poštovního účtu jeden výběr v měsíci na poště zdarma.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2024 18:35

Milos:
Minarjo ale píše, že "dřív měl bezplatné vedení" a z toho jsem usoudil, že v současnosti už asi bezplatné vedení ten Poštovní účet nemá a je zpoplatněný.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 11. 4. 2024 18:53

Špatně jsi tu jeho větu pochopil, bylo to myšleno že Poštovní účet měl bezplatné vedení dříve, než tuto vlastnost získal i účet ČSOB Plus konto.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 11. 4. 2024 20:30

Takže týká se ta akce i stávajících klientů s ČSOB Plus kontem? Z těch podmínek to není úplně jasné, operují tam pojmem "Účet" a jedinou jeho definici tam vidím tuto:

Do Akce se mohou zapojit všechny fyzické osoby ve věku od 18 let včetně, které v posledních 12 kalendářních měsících zpětně ke dni spuštění Akce nebyly majitelem žádného běžného platebního účtu ČSOB vedeného v CZK pod obchodní značkou ČSOB/PS (dále jen „Účet“)

A další podmínka tato:

Odměnou v této Akci pro Stávajícího klienta je finanční částka ve výši 1 000 Kč, kterou získá Stávající klient, který si v Době trvání Akce požádá na České poště o nastavení plateb SIPO formou inkasa z Účtu

To by znamenalo, že si musím nastavit SIPO pouze přes pobočku a ne sám přes internetové bankovnictví, což předpokládám jde pouze u toho Poštovního účtu, ale ne u ČSOB Plus konta.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 4. 2024 20:32

Správně jak píše @Miloš, čekal jsem, že je to jasné :D. Hodně klientů v té době přecházelo v rámci ČSOB z divize modré ČSOB do červené Poštovní spořitelny právě kvůli tomuto rozdílu v ceníku za totéž, přičemž zvýhodněnou jejich hypo šlo splácet z obou typů účtu (šla ta změna tehdy naštěstí bez změny čísla účtu, jen se vyměnila karta).

-- 11. 4. 2024 21:34 --

@špecifickýtrh:
Ano mělo být to tak být, ale současně ti na ten Účet nesmí chodit příjem 5000+, jinak jsi dle konce toho odstavce "Komu je akce určena" (tučný text "a na Účet jim nechodí příjem ani nemají nastaveny platby SIPO formou inkasa z Účtu") vyloučen. Jinak SIPO na pobočce pošty by mělo jít nastavit na jakýkoliv typ ČSOB účtu (na poštách už celkem dlouhou dobu umožňují základní obsluhu klientů s ČSOB účty a naopak na pobočkách ČSOB s těmi Poštovními účty, je to fakt plně propojené).
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka