SIPO - jaké jsou vaše zkušenosti?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 11. 4. 2024 22:04

@minarjo
děkuji za info, v tom případě tedy nejspíš vyrazím na poštu. Zřejmě příprava klientů na rušení poboček ČSOB a jejich přesměrování na poštu, jinak moc nechápu smysl. Další podmínky snad splňuji, účet leží více méně ladem, poslední pohyb tam mám v prosinci, kdy mi doběhl termíňák a peníze jsem obratem odeslal jinam. Předtím totéž v srpnu . Letos ani ťuk. Štěstí, že jsem si SIPO nakonec kvůli té ušetřené pětikoruně nezrušil, takže ho stačí jen na chvíli přehodit :)
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 4. 2024 08:48

Milos píše:Špatně jsi tu jeho větu pochopil, bylo to myšleno že Poštovní účet měl bezplatné vedení dříve, než tuto vlastnost získal i účet ČSOB Plus konto.
Takže ten Poštovní účet má vedení a základní bankovní sdlužby zdarma a bez nutnosti pro to plnit nějaké opičárny?

špecifickýtrh píše:A další podmínka tato:

Odměnou v této Akci pro Stávajícího klienta je finanční částka ve výši 1 000 Kč, kterou získá Stávající klient, který si v Době trvání Akce požádá na České poště o nastavení plateb SIPO formou inkasa z Účtu
Znamená to snad to, že pokud už mám dávno nastavené inkaso plateb SIPO z účtu (ne z Poštovní účet) tak bych byl z této akce vyloučený a nestačilo by ani založít na poště Poštovní účet v bance kde mám nastavené inkaso plateb SIPO to zrušit a nově si ho nastavit na Poštovní účet? Připadá mi to, že okolo té akce se SIPO je docela dost nesrovnalosti.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 12. 4. 2024 10:14

@vlazy
No pokud platíš SIPO inkasem z účtu v jiné bance, než ČSOB, tak to nevadí, o tom v podmínkách není ani slovo. Já ho mám taky nastavené jinde. Té větě s ČP rozumím tak, že si to SIPO nemůžeš jednoduše nastavit sám v internetovém bankovnictví, ale musíš s tím jít otravovat na poštu.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 4. 2024 10:18

Ano, na poštách budou mít radost, po "dobírkářích" (zdravím Patrika :D) jim tam teď budou chodit i "Sipaři", každý naštěstí jen jednou kvůli zřízení toho Sipo inkasa z ČSOB účtu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 12. 4. 2024 11:10

Jen jestli ty podmínky neformulovali poněkud neohrabaně. Nedávno jsem měnil účet pro placení SIPO a vše proběhlo jen přes IB.
Nevidím moc důvod proč bych musel běžet kvůli tomu na poštu, maximálně za to bude nějaký administrativní poplatek a něco si z té odměny ukousnou zpět... to jen hádám, ceníky jsem ještě nesjížděl.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod 123123123 12. 4. 2024 11:26

Můžu si založit nové SIPO číslo, když už jedno mám a používám?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 12. 4. 2024 11:29

Volal jsem ohledně toho na infolinku, slečna informace ověří a zavolá zpět. Možná by mohl zavolat ještě někdo další, ať pak můžeme porovnat odpovědi :)

-- 12. 4. 2024 12:31 --

123123123 píše:Můžu si založit nové SIPO číslo, když už jedno mám a používám?

Myslím, že počet čísel SIPO na RČ není omezen pouze na jedno.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 4. 2024 12:17

U SIPO se snad žádné RČ ani neuvádí, pokud si pamatuji, když jsem ho kdysi měl (není to žádný bankovní produkt, jen shromaždiště inkas). Tam je klíčová jen adresa, případně e-mail, pokud je zasílání rozpisu nastaveno emailem.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 12. 4. 2024 12:35

vlazy píše:Takže ten Poštovní účet má vedení a základní bankovní sdlužby zdarma a bez nutnosti pro to plnit nějaké opičárny?

Ano, vedení i používání Poštovního účtu je zdarma a bez podmínek.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 4. 2024 18:18

špecifickýtrh píše:@vlazy
No pokud platíš SIPO inkasem z účtu v jiné bance, než ČSOB, tak to nevadí, o tom v podmínkách není ani slovo. Já ho mám taky nastavené jinde.
Tak to potom k čemu je dobré zakládat ten Poštovní účet jkdyž z něho nebude inkasované SIPO?
špecifickýtrh píše:Té větě s ČP rozumím tak, že si to SIPO nemůžeš jednoduše nastavit sám v internetovém bankovnictví, ale musíš s tím jít otravovat na poštu.
Už si to přesně nepamatuji, ale když jsem před několika léty chtěl nastavit inkasování SIPO z účtu v bance tak jsem nejdříve asi musel vyplnit nějaký formulář k tomu určený a odevzdat ho na poště a až pak jsem mohl nastavit v bance inkaso na SIPO z účtu, ale to už přesně nevím jak to konkrétně bylo. Nyní když chci změnit to inkasování SIPO z jednoho účtu na jiný třeba v jiné bance tak si to v IB jedné banky zruším a v jiné bance nastavím a nemusím nic ohledně toho vyřizovat na poště, protože změnit účet na inkasování SIPO na poště ani nejde.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 12. 4. 2024 20:41

1) nerozumím otázce
2) ano, na poště je potřeba získat číslo SIPO a inkaso už si můžeš u libovolné banky nastavit sám v internetovém bankovnictví. V podmínkách této akce je ale vysloveně uvedeno nastavení inkasa na poště. To je to, co tu řešíme. Teď jsem koukal do sazebníku a nastavení SIPA na poště je za 90 Kč
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 4. 2024 01:22

Ano 90 Kč, jinak už o tom píše dalich na Měšci: https://www.mesec.cz/clanky/csob-da-bon ... k-1500-kc/
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 4. 2024 02:21

špecifickýtrh:
Nejde o číslo SIPO. To se získa při založení toho SIPO, samozřejmě na poště. Jde o změnu placení toho již založebého SIPO např. z hotovosti na bezhotovost inkasem z účtu v bance. Pamatuji si, že jsem kdysi před několika léty vyplňoval nějaký takový formulář asi na změnu zasílání z poštou na e-mail a pak s tím byl na poště a tím se asi to SIPO změnilo z hotovosti na bezhotovost a mohl jsem si pak v bance nastavit inkaso na to SIPO. Jak to přesně bylo to si už ale po několika létech nepamatuji a ani nevím jestli ten formulář je ještě aktuální, protože na stránkávh ČP jsem ho nikde nenašel.

minarjo:
V tom článku je mj., že "Pokut už SIPO inkasem z účtu platíte, také pro vás akce neplatí.". Takže pokud už SIPO inkasem z účtu platím (ne z toho Poštovní účet) tak by podle toho pro mne tato akce asi neměla platit. Autor toho článku si asi plete zřízení SIPO na poště se zřízením inkasa na SIPO z účtu což se nastavuje v bance např. přes IB nebo v případě toho Poštovní účet to možná jde i na poště a jsou to dvě rozdílne záležitosti.
Jinak celá tato akce a její podmínky jsou dost zamotané a nejasne a také to asi není akce ČP ale ČSOB.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dalich 13. 4. 2024 10:38

Tož já si to nepletu. Já vykládám to, co píšou podmínky. Když budu podle nich striktní, tak kdo už SIPO z ČSOB platí, tak se na něj akce nevztahuje. A musí se zřídit na poště atp. Jo a sry za ten překlep "pokut" :-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 4. 2024 11:02

Tak ono SIPO, svým poslední roky postupně bobtnajícím sazebníkem, je určitou "pokutou za lenost lidí", takže to T je tam skoro na místě :D. Zda ho ČSOB touto akcí rozhýbe, to dost pochybuji.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka