SIPO - jaké jsou vaše zkušenosti?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 4. 2024 11:44

dalich:
V tom člámlu je, že "Pokut už SIPO inkasem z účtu platíte, také pro vás akce neplatí." bez uvedení jestli ta akce neplatí pouze pro ty kdo už SIPO platí z ČSOB nebo také i z jiné banky.
Tím asi pletením mám na mysli pletení dvou různých věcí a to zřízení SIPO na poště a nastavení inkasa na placení SIPO z účtu. Kousek dále je sice psané o "povolení SIPO", ale není z toho zcela patrné jestli tem poplatek 90 Kč je za zřízení SIPO nebo za nastavení povolení inkasa na SIPO z toho poštovního účtu na poště. Připadá mi to tak trochu zmateně a ne zcela přesně napsané.

Jinak okolo té akce je dost nesrovnalosti a někteří si ty podmínky vykládají různě tak jak je kdo pochopil. Myslím, že asi bude lepší se na tu akci vykašlat než pak se nakonec dohadovat s ČSOB kvůli 1000 Kč jestli se podmínky splnilo nebo ne.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 13. 4. 2024 12:39

@vlazy: Ale ty podmínky pro stávající klienty jsou přece zcela jasné. Máš na libovolném účtu u ČSOB/Poštovní spořitelny nastavené inkaso SIPA? Pak máš smůlu. Platíš SIPO inkasem z jiné banky, jednorázovým příkazem, kartou či hotově? Pak musíš ještě splňovat ty další podmínky. Jedinou "nejasnost" vidím v tom nastavení inkasa přes pobočku pošty a s tím spojený poplatek a čas tím strávený. Ale striktně podle podmínek je to tak. Já to včera ověřoval na infolince, má se mi kočka ozvat zpět.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 4. 2024 12:57

špecifickýtrh píše:Teď jsem koukal do sazebníku a nastavení SIPA na poště je za 90 Kč

Kde konkrétně jsi našel ten poplatek 90Kč?
Zde https://sipo.cz/cenik/ se uvádí: "Založení, nastavení a změny SIPO ... ZDARMA.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 4. 2024 13:02

Ale to je Miloši ceník pro Sipo jako takové (neboli přidělení spojovacího čísla, úprava adresy, zřízení zasílání rozpisů emailem...). Ale zde se řeší zřízení Svolení k inkasu sipo z účtu ČSOB (tedy z bankovní části sazebníku ČSOB, ne z té poštovních služeb, a ty bankovní dělané na pobočce místo online jsou dražší vždy, ať jde o příkazy trvalé či jednorázové, inkasa atd.). Poplatek zmiňuje i dalich v článku Měšce viz výše.
Naposledy upravil minarjo dne 13. 4. 2024 13:06, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 4. 2024 13:05

Díky za vysvětlení, já to hledal v ceníku ČP a nikoliv v ceníku ČSOB :nenapadne Jinak pro seniory je to bez poplatku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 13. 4. 2024 13:10

Asi by bylo lepší přesunout tuto akci do tématu o ČSOB, aby nedocházelo ke zmatení pojmů.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 4. 2024 23:12

Ono je to sice akce ČSOB, ale souvisí se SIPO takže i v tomto tématu to může mít svoje místo.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 123123123 14. 4. 2024 08:16

Diskutejte raději k věci a ne k přesouváni.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TnT2 16. 4. 2024 23:13

@špecifickýtrh: Ozvala se kočka?
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 17. 4. 2024 19:24

Ne, přišla mi ten den později SMS, že zjišťují informace a ozvou se a od té doby ticho po pěšině. Budu to asi muset pošťouchnout.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TnT2 23. 4. 2024 14:02

Tu akci nelze reálně využít, zkoušel jsem zadat svolení k inkasu SIPO na poště dvakrát a žádost byla pokaždé zamítnuta s tím, že se podpis neshoduje s podpisovým vzorem, i když se podepíšu podle podpisového vzoru. Jenom si tou akcí dělají z lidí srandu. Teď ještě počkat, jestli nakonec nenaúčtují za tu neposkytnutou službu poplatek.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 23. 4. 2024 15:30

TnT2: To uz je jenom tresnicka na hřbetu mrtveho kone :)
Ale evidentne zkousi tu sluzbu jeste z poslednich sil zachranit..bohuzel ale uplne blbě
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 24. 4. 2024 11:33

TnT2 píše:Tu akci nelze reálně využít, zkoušel jsem zadat svolení k inkasu SIPO na poště dvakrát a žádost byla pokaždé zamítnuta s tím, že se podpis neshoduje s podpisovým vzorem, i když se podepíšu podle podpisového vzoru. Jenom si tou akcí dělají z lidí srandu. Teď ještě počkat, jestli nakonec nenaúčtují za tu neposkytnutou službu poplatek.

Díky, za info z "terénu". Mně se včera ozvala po týdnu kočka z ČSOB infolinky, že je skutečně potřeba to inkaso zadat na poště. Nikdy jsem neměl potřebu řešit cokoliv kolem účtu na poště a nemám tak představu o tom, jak to probíhá. Teď ovšem nevím, jak mě tam budou ověřovat, protože jsem si sjednával ČSOB účet online a nejsem si vědom toho, že bych měl nějaký podpisový vzor. Úplně to vidím, jak mě paní z pošty odmítá, že si musím jít na pobočku ČSOB nechat udělat podpisový vzor a z pětiminutové záležitosti v IB je práce na půl dne :-))
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 24. 4. 2024 12:12

No jo, kdo chce pár zlaťáků, musí skákat, jak banka píská... ;-)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 24. 4. 2024 12:16

No zatím to spíš vypadá tak, že tyhle zlaťáky oželím :)
špecifickýtrh
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka