Bankovní účet je spojen s občanským průkazem?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod speedy 24. 5. 2006 15:53

Manželka si dnes šla do ČS pro novou kartu k účtu (staré již skončila platnost). Při vyžizování této záležitosti paní za přepážkou zjistila, že žena má nový občanský průkaz, a že to musí spolu sepsat. Vyplnili nějaký papír o změně občanského průkazu a operace byla hotová. Jelikož jsem jako manžel disponující osoba, tak že se tam musím dostavit také...

Že prý bychom měli problém, pokud bychom si přišli vybrat na pobočku peníze s jiným číslem občanky než má ČS zapsané. :roll:

Podotýkam, že jde o Sporožiro založené před X lety...

Chci se tedy zeptat co je toto za praktiky? Setkal se s tím už někdo z Vás? Já tomu nějak nemůžu uvěřit :roll:
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 24. 5. 2006 16:55

Jo jo .... spořitelna má stále na smlouvě uvedeno i číslo občanského průkazu .... a tak při výměně občanského průkazu se musí změnit smlouva ...

Na druhé straně pracovnice vaší pobočky vás určitě znají takže z toho dělají jenom úřednickou záležitost aby měli co dělat ... buzerovat vás za to asi nikde nebudou ....

Mě zase na druhou stranu děsí vaše praktiky - "výběr peněz na pobočce" :roll: :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod speedy 24. 5. 2006 17:20

Rop píše:Mě zase na druhou stranu děsí vaše praktiky - "výběr peněz na pobočce" :roll: :lol:l/quote]

My to nepoužíváme, existují přece chytřejší způsoby, ať už výběru nebo placení, proto ta obměna karty...

To uvedla ta paní za přepážkou jako příklad kdy by kvůli nové občance mohli nastat problémy.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 5. 2006 06:25

Rop píše:Mě zase na druhou stranu děsí vaše praktiky - "výběr peněz na pobočce" :roll: :lol:l/quote]

... a proč ne? Nevím jak v České spořitelně, ale někde to může být i výhodnější. V úterý jsem vybíral skoro sto tisíc u FIO a nezaplatil jsem ani korunu na poplatcích. Ono mi ani nic jiného nezbylo, kartu nemám (na co taky, když výběry na přepážce jsou zdarma). Ale i kdybych měl, tak při těch limitech, co má ČSOB (od které berou karty), bych to z bankomatu tahal pěkně dlouho :-). A vyšlo by mě to o dost dráž.

S tou občankou je to zvláštní, když vybrat jde třeba i s pasem. Např. můj kolega v práci občanku vůbec nevlastní.
No ale co, je to jednou za 10? let, tak o nic nejde.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod zvonicek 5. 7. 2006 18:29

Účet rozhodně není spojen s občankou. Vždyť Poštovní Spořitelna nabízí účet Mini pro děti mladší 15 let...
zvonicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod btw 7. 7. 2006 00:06

No mě to divné nepřijde, prostě udržují o klientech aktuální informace. Toto jsem zažil i v KB, nebo v zahraničí.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 7. 2006 11:24

zvonicek píše:Účet rozhodně není spojen s občankou. Vždyť Poštovní Spořitelna nabízí účet Mini pro děti mladší 15 let...l/quote]

No to jo ... jenomže se zřízením účtu musí souhlasit zákonný zástupce, který již tu občanku předkládá a to číslo si banka (nebo alespoň ČS) zaznamenává 8)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod zvonicek 7. 7. 2006 17:38

Rop píše:
zvonicek píše:Účet rozhodně není spojen s občankou. Vždyť Poštovní Spořitelna nabízí účet Mini pro děti mladší 15 let...l/quote]
No to jo ... jenomže se zřízením účtu musí souhlasit zákonný zástupce, který již tu občanku předkládá a to číslo si banka (nebo alespoň ČS) zaznamenává 8)=/quote]

To máš pravdu...
zvonicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod XXXSize 12. 7. 2006 06:50

Přesně tohle se mi stalo v Komerční bance. Prý pokud máte novou občanku, tak sepíšeme smlouvu. Až dodatečně jsem si všimnul, že jsem kromě změny čísla OP podepsal i "Souhlas s poskytováním osobních údajů k marketingovým účelům a to i třetím stranám". Už se těším na ty opruzující telefony... Nevím jestli to souvisí přímo s konkretním číslem účtu, ale KB ráda a okamžitě eviduje jakékoli změny u klienta (změna telefonu a to i do práce, bydliště, stavu atd).
XXXSize
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 12. 7. 2006 08:39

XXXSize píše:Přesně tohle se mi stalo v Komerční bance. Prý pokud máte novou občanku, tak sepíšeme smlouvu. Až dodatečně jsem si všimnul, že jsem kromě změny čísla OP podepsal i "Souhlas s poskytováním osobních údajů k marketingovým účelům a to i třetím stranám". Už se těším na ty opruzující telefony... Nevím jestli to souvisí přímo s konkretním číslem účtu, ale KB ráda a okamžitě eviduje jakékoli změny u klienta (změna telefonu a to i do práce, bydliště, stavu atd).
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod lucinkabar 18. 7. 2006 09:10

A jak byste chtěli vybírat hotovost na pobočce, když ne na základě občanky???
lucinkabar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2006 05:51

lucinkabar píše:A jak byste chtěli vybírat hotovost na pobočce, když ne na základě občanky???a/quote]

Např. na základě pasu :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 19. 7. 2006 11:28

lucinkabar píše:A jak byste chtěli vybírat hotovost na pobočce, když ne na základě občanky???a/quote]

Mno vybírat podle ukázání občanky to jo .... ale proč musí být číslo občanky ve smlouvě k účtu??? :roll:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2006 11:58

Mohl by to být jeden z bezpečnostních prvků. Pokud uvidí pracovnice jiné číslo občanky, než je ve smlouvě tak zpozorní a je vyšší šance odhalení např. padělku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 19. 7. 2006 22:16

To jedině ... ale kolik pracovnic banky si to číslo občanky kontroluje?
Rop
Administrátor