PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod spokk 24. 7. 2016 12:47

Dobrý den, potřebovala bych opět poradit. Psala jsem tu ohledně navýšení limitu, abych si mohla zaslat zpět finance z PayPal na účet. Po vyzkoušení všech možností jsem nebyla úspěšná, proto mě napadlo poslat finance kamarádovi, který má limity opravdu zrušené, ten že si je přepošle do své banky a pošle mě na bankovní účet. Trochu krkolomné, ale po vyzkoušení malé částky (v rámci desetikorun) to "vyšlo", tak jsem se zaradovala a poslala zbytek. Ovšem při převodu "zbytku financí" se "někam ztratilo skoro 200Kč"...:-( Kamarádovi přišlo na PayPal o 200Kč méně než jsem posílala, což mě teda hodně štve! Nevíte prosím, na koho se obrátit? (Psala jsem na Help center PayPal, ovšem stejně tak jako v případě nefunčnosti zvýšení limitů, se mi bohužel nikdo neozval.) :-( Nešlo o žádný nákup, pouze přeposlání částky (z CZK na CZK). Moc děkuju za radu/y! :-[
spokk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne2 24. 7. 2016 15:37

Asi tam je poplatek?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Roger73 17. 9. 2016 17:08

prosim Vas, nevite nekdo zasveceny, jestli lze pay pal ucet nebo i nejakou jinou nejlepe ceskou el. penezenku dobit pres Premium SMS? Jde mi o to, abych si tam mohl prevest prebytecny kredit z mobilu.
Pripadne s jakou ztratou se tam ty penize prevedou (kolik % si zucastnene firmy strhnou)? Ja jsem se zatim dozvedel jenom o gopay.cz (tam se u Premium SMS strhava 50%), tak jestli jeste existuje neco dalsiho, pokud mozno levnejsiho.

Bohuzel se v techto nastrojich moc nevyznam. Omlouvam se, jestli se nevyjadruju uplne presne, ale vite, co myslim. Predem diky
Roger73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod osobne2 17. 9. 2016 17:20

A co takhle darkove poukazy?
http://www.kesek.cz
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Roger73 17. 9. 2016 23:11

osobne2: na to kesek.cz jsem uz narazil, taky nejsou o moc levnejsi nez gopay, kdyz za poukazku 200 kc chteji myslim 289 kc.
Ale hlavne myslim, ze nefunguje u virtualu, coz ja bych zrovna dost potreboval. Neco jineho?
Roger73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jichaj 19. 9. 2016 05:47

U jakeho operatora mas ten kredit?
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod jayD 2. 11. 2016 09:10

Potřeboval bych poradit, kde se teď v Paypalu nastavuje, že platba proběhne v měně prodejce, že se to nepřepočítává přes Paypal. Měl jsem to nastavené u staré karty, teď přišla nová, takže jsem se přihlásil na Paypal a zjistil, že je to celý předělaný a výběr konverze, tam nemůžu najít.
jayD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chrudimi 2. 11. 2016 09:31

Settings (to kolečko nahoře) -> Payments -> Manage pre-approved payments -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jayD 2. 11. 2016 10:43

Díky moc, už jsem si nevšiml toho Set Available...
Takže jsem holt zasponzoroval Paypal při první platbě :/
jayD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nikko 2. 11. 2016 21:14

pro spokk:
Jestli zmizelo 200 Kč, proveď oficiální reklamaci převodu tvých peněz na PayPal kamaráda:
Summary - Resolve a problem in our Resolution Center - Dispute a transaction - zaškrtni problémovou transakci - Continue - Item Dispute
Poplatek za nekomerční (osobní) přeposlání peněz z jednoho PayPal účtu na druhý je myslím nulový. Výjimkou jsou platby při použití platební karty.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Killerdave 23. 11. 2016 12:58

Tak bych též požádal o radu. Teprve teď po letech jsem zjistil náhodou při četbě jednoho článku o Paypalu o možnosti změny převodového kurzu. Tedy z kurzu Paypalu na kurz banky, u které mám konto. V tomto případě ČSOB. Před cca týdnem jsem tedy změnil nastavení a v klidu platit na Ebay. Najednou mi paypal při poslední platbě napsal, že s touto kartou nemůžu platit a že musím přehodit nastavení směnného kurzu podle Paypalu a ne podle kurzu mé banky. Zdá se mi to jako blbost, protože do banky jsem volal a nic se neměnilo. Je zajímavé, že když mi někdo pošle invoice na mail za nákup na ebay a já dám platbu, tak na jejich stránkách to lze nastavit kurz dle mé banky a pak platba přes paypal. Dokáže někdo prosím poradit co a jak?

Předem děkuji
Killerdave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne2 23. 11. 2016 14:03

PayPal to píše pokaždé, když se platba z nějakého důvodu nepovede, neber na to ohled, ten důvod mohl být jiný.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Killerdave 23. 11. 2016 14:09

Je divné, že to týden jde a pak najednou ne a jen občas... tak nevím,jestli znovu zavolat do banky...jako limit jsem nepřesáhl a hotovost na zaplaceni na účtu je.
Killerdave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne2 23. 11. 2016 17:05

A co limit na pocet transakci?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Killerdave 24. 11. 2016 14:44

Limit je v pohodě, 100 na měsíc a to opravdu ani zdaleka nedám :-D
Killerdave
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka