PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kubika1 30. 9. 2020 21:48

Ten poplatek si dle článku stáhnou klidně i z napojené karty. Hmmm, PayPal mám X let a občas ho použiji, ale hlídat to rozhodně nechci. To budu asi muset zrušit a zakládat při každé platbě.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 9. 2020 23:10

tak jak to bude, stačí se jenom přihlásit a poplatek nebude účtován anebo musí být účet i aktivní?
v té diskuzi na dotekomanii se píše, že jen přihlásit se nestačí...
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 30. 9. 2020 23:19

Nechápu dotaz. Jako ta citace podmínek nestačí? Nebo co je na ní k nepochopení?
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 10. 2020 00:04

Lol Phirae píše:
Neaktivní účty
Pokud je váš účet PayPal neaktivní po dobu alespoň 12 po sobě jdoucích měsíců,
můžeme vám účtovat roční poplatek za neaktivitu. „Neaktivní“ v tomto kontextu
znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili
k zaslání, přijetí či výběru peněz.

Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek:
a) poplatek uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.
Česká koruna: 300,00 CZK

Zajímá mě tato věta, cituji: ''Neaktivní v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu nepřihlásili, ani jste jej nijak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz''

Takže platí jedno nebo druhé/anebo obé možnosti dohromady?
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misem 1. 10. 2020 08:37

Na PayPalu mám Eura a chtěl bych je převést do české banky, u které mám účet vedený v Eurech. Dá se to převést přímo bez převodních poplatků, nebo si PP strhne ty své převodní poplatky z Euro do CZK (a pak si dalsi převodní poplatky navíc strhne ještě banka převodem z CZK do Euro?) Pokud by to nešlo, šlo by to přes SEPA? Neměl by SEPA platbu PP povinně podle směrnic EU umožňovat?
misem
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 1. 10. 2020 08:47

Nick Cave píše:Zajímá mě tato věta, cituji: ''Neaktivní v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu nepřihlásili, ani jste jej nijak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz''

Takže platí jedno nebo druhé/anebo obé možnosti dohromady?

Na školách by se místo hovadin mělo učit chápání textu a logika. Pokud neproběhla aspoň jedna z jmenovaných možností, tak je účet neaktivní.

misem píše:Na PayPalu mám Eura a chtěl bych je převést do české banky, u které mám účet vedený v Eurech. Dá se to převést přímo bez převodních poplatků, nebo si PP strhne ty své převodní poplatky z Euro do CZK (a pak si dalsi převodní poplatky navíc strhne ještě banka převodem z CZK do Euro?) Pokud by to nešlo, šlo by to přes SEPA? Neměl by SEPA platbu PP povinně podle směrnic EU umožňovat?

Nedá, voškubou tě jako slepici. Proto tam lidi měli nastavenou jako primární měnu USD, kde byl převod do US banky (např. Transferwise) zdarma a bez převodu měn. To taky zařízli, viz předchozí diskuse, od prosince zlodějna 3 %.

Je to nepoužitelné, fakt akorát na zrušení.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 10. 2020 09:50

Na druhou stranu, to zrušení je geniálně jednoduché, v tom by se měly jiné služby inspirovat. :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 1. 10. 2020 09:59

to by se dalo vzít jako nejlepší vlastnost PayPalu - jednoduché zrušení,
prosím posledního ať zhasne
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 1. 10. 2020 13:01

Tak zrušeno, byl jsem tam od roku 2005. Sbohem a šáteček. :)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 1. 10. 2020 13:43

Jojo, také jsem zrušil. Paypal jsem použil jednou za sto let....
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bodyczech 1. 10. 2020 18:14

Jo, jsem na tom úplně stejně. Už si ani nevybavuji, kdy jsem PP použil naposledy. Teď nemám čas, zruším přes víkend.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 1. 10. 2020 18:20

No můj paypal byl použit tento týden třikrát na ebayi. Takže můžu býti rok v klidu. :D
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 10. 2020 13:16

PayPal zvyšuje poplatky, nové podmínky mají 93 stran. Přehled změn: https://www.mesec.cz/clanky/paypal-zvys ... hled-zmen/
Uff, 93 stran nových podmínek a poplatků, to si fakt myslí, že to někdo bude celé číst...a akceptovat? :D
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod powery 5. 10. 2020 08:16

Zrušeno
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Suky. 6. 10. 2020 11:04

Dá se nějak PayPal kontaktovat, když nemám přístup k účtu (zablokovali mi ho, bo jsem si dovolil něco reklamovat)?

Cal centrum mají vypnuté, zkoušel jsem české i irské telefonní číslo...

Rád bych to zrušil, ale ať to zkouším jakkoliv skončím na loginu, ten mne sice přihlásí, ale pošle k čertu...
Suky.
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka