PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mitr 22. 2. 2008 12:12

nj taky jsem se na to teď díval podrobněji, tak tím "make primary" akorát asi změním to že se mi ve formuláři na posílání peněz vybere autoamticky USD místo CZK
mitr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Erikkko 10. 4. 2008 22:58

nazdarek...
mam ucet vedeny v slovenskych korunach. na ebay idem nakupit tovar v GBP. paypal to automaticky premeni na GBP? alebo to musim ja nejako?...aky je tam poplatok?
Erikkko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod btw 10. 4. 2008 23:22

Ano, konverze měny proběhne automaticky, ale jakým kurzem nevím, co máš za banku a jakou kartu?
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Erikkko 10. 4. 2008 23:49

Slovenska sporitelna, VISA Classic
Erikkko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod btw 11. 4. 2008 16:30

U slovenské nevím..
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrasz 10. 6. 2008 21:42

Mám dotaz týkající se platebního systému Paysec (nikde jsem nenašel toto téma, tak jsem to dal tady). Nevím jestli někdo s tím, má zkušenost, ale potřeboval bych z jedné kreditky, kde mám lepší úročení, přesunout část peněz na druhou kreditku a zaplatit tak dluh, který na ní mám. Peníze vybírat hotově nechci kvůli vysokým poplatkům. Má někdo zkušenost jestli lze platit Paysecem na běžný účet? Podle obchod.podmínek lze takto platit jen obchodníkům. Neví někdo jakým způsobem by se daly peníze převézt bez nutnosti výběru?
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod btw 11. 6. 2008 04:38

Vybití konta Paysec je možné jen na účty, se kterými je svázáno. Viz. manuál na jejich webu.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrasz 11. 6. 2008 15:17

Ještě abych upřesnil - jedná se o kreditku Citibank na kterou pravidelně měsíčně splácím částku, přičemž bych to chtěl doplatit jednorázově.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod btw 11. 6. 2008 16:33

Jak to myslíš, že bys z jedné karty přesunul peníze na Paysec a odtud na kartový účet druhé kreditky? To nejde.

Možná by to ale šlo takto:

- z tvého běžného účtu pošleš na Paysec nějaké peníze, aby se účty spárovaly
- dobiješ Paysec kreditkou
- vybiješ Paysec na spárovaný účet
- přepošleš peníze na kartový účet druhé kreditky

Ale nevím, jestli by tohle harakiri za to stálo :D plus je potřeba připočítat určitě nějaké poplatky, do jejich ceníku nebo podmínek jsem se nedíval.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrasz 11. 6. 2008 17:48

BTW - jo přesně tak jsem to myslel. Chci ušetřit na úrocích, tím že bych splácel kreditku s nižším úročením než u Citi. No tak asi nic no :-( Tohle je moc komplikované a za to riziko, že to neprojde a navíc to zacáluju na poplatkách to nestojí...Ale dík za snahu :-)
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod spike18 29. 6. 2008 22:31

Jaký typ účtu si mám zřídit pro nákup zboží na eBay?
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OS 2. 7. 2008 17:38

Paypal personal, prostě ten základní by měl stačit.
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wall.cz 7. 7. 2008 17:18

Dobrý den. Prosím, můžete mi poradit? Mám účet PayPal - Personal a hlavně jím platím na eBay. Chci využít další služby a už byly zaslány peníze (DONATE a úhrada) v CZK. Vše jsem akceptoval. Jak tyto peníze dostanu na svůj účet? Díky
wall.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marmach 24. 7. 2008 13:03

btw píše:Jak to myslíš, že bys z jedné karty přesunul peníze na Paysec a odtud na kartový účet druhé kreditky? To nejde.

Možná by to ale šlo takto:

- z tvého běžného účtu pošleš na Paysec nějaké peníze, aby se účty spárovaly
- dobiješ Paysec kreditkou
- vybiješ Paysec na spárovaný účet
- přepošleš peníze na kartový účet druhé kreditky

Ale nevím, jestli by tohle harakiri za to stálo :D plus je potřeba připočítat určitě nějaké poplatky, do jejich ceníku nebo podmínek jsem se nedíval.

Já jsem to dneska vyzkoušela. Posbírala jsem po rodině karty a vysála z nich limity. Docela dobře se dají sbírat věrnostní programy. Já mám třeba tu kreditku od spořitelny a za každou platbu mám body. Takže to dělám tak, že dobiju paysek z kreditky nebo z karty k účtu a peníze zase hned vybiju na postžiro junior co mám. A z postžira si je převedu zpátky do banky, abych neplatila poplatky a úroky. Už mě taky napadlo, že kdybych je na postžiru nechala ležet měla bych aspoň z nich i úrok. :-) Ale to bych zas nemusela stihnout otočit než se peníze strhnou z účtu. Tak nevím.

Jen je škoda, že to od září to nepůde, protože tam bude ten poplatek 2%. Ale i tak dobrých par korun a bodíků k dobru.
marmach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brnakk 24. 7. 2008 15:09

Ondrasz píše:Mám dotaz týkající se platebního systému Paysec (nikde jsem nenašel toto téma, tak jsem to dal tady). Nevím jestli někdo s tím, má zkušenost, ale potřeboval bych z jedné kreditky, kde mám lepší úročení, přesunout část peněz na druhou kreditku a zaplatit tak dluh, který na ní mám. Peníze vybírat hotově nechci kvůli vysokým poplatkům. Má někdo zkušenost jestli lze platit Paysecem na běžný účet? Podle obchod.podmínek lze takto platit jen obchodníkům. Neví někdo jakým způsobem by se daly peníze převézt bez nutnosti výběru?

V souvislosti s tímto bych rád pouvažoval nad tímto:
Řekněme, že mám na kreditce, kterou nevyuzivam, limit 200.000 Kč a mohu s ní platit na internetu. Celou sumu pošlu na paysec jako platbu kartou online, z paysecu obratem na eMAX a necham mesic sporit. Po mesici penize vratim zpet na kreditku a stejny postup budu opakovat. Hodi to timto zpusobem cca 500kc mesicne. Otazka je nasledujici: Jak je vedena platba online na Paysec? Je to vedeno jako platba u obchodnika nebo ne?
"Go for a business that any idiot can run – because sooner or later, any idiot is probably going to run it." - Peter Lynch
brnakk
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka