PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 7. 2008 15:17

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod brnakk 24. 7. 2008 16:59

Dík za odkaz. Já zase zjistil na webu paysec, že platby kartou budou od září zpoplatněny 2% z nabité částky...takže nemá moc smysl to dále rozebírat...
"Go for a business that any idiot can run – because sooner or later, any idiot is probably going to run it." - Peter Lynch
brnakk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marmach 24. 7. 2008 17:26

Aha, to s tím emaxem mě nenapadlo, asi bych si ho mohla rychle zřídit. Jak jsem dnes zjistila, platby z payseku se berou jako platby kartou, takze zadarmo. Je skoda, ze to uz de vyuzit jen do konce srpna, ale i tak porad lepsi nez nic. Me se z paysekem zaplatil rocni poplatek od sporitelny na kreditce a koukam i po novem mixeru z bonus katalogu, takze i to je cesta :-)
marmach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 13:25

brnakk: dotahnul si to teda nejak ke zdarnemu konci?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 13. 8. 2008 13:37

"Vysát" peníze z kreditky přes PaySec je možné, ale jen do konce srpna. Jenže ČSOB není blbá, transakce monitoruje a když je něčeho příliš, volá. A v krajním případě se dá i zrušit konto ze strany banky, protože má s těmito platbami docela vysoké náklady.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 13:41

dalich: no tak jasne, clovek by vysal prachy ted a soupl si je na eMax. Jenom nejak nechapu, co je do toho bance, co s tema penezma delam. Jednou daji takovej ramec, tak je snad na cloveku, jak ho vyuzije, ne?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 13. 8. 2008 13:51

S474N píše:dalich: no tak jasne, clovek by vysal prachy ted a soupl si je na eMax. Jenom nejak nechapu, co je do toho bance, co s tema penezma delam. Jednou daji takovej ramec, tak je snad na cloveku, jak ho vyuzije, ne?

Jo, ale ČSOB to stojí prachy a nic z vás nemá :-) Ale pravda, může vám to být jedno ;)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 14:12

No tak ja treba CSOB vubec nemam. Muze mi tu teda nekdo napsat nejaky "rychlopostup", jak co nejvic vyryzovat s Paysecem? :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod marmach 13. 8. 2008 17:04

S474N píše:No tak ja treba CSOB vubec nemam. Muze mi tu teda nekdo napsat nejaky "rychlopostup", jak co nejvic vyryzovat s Paysecem? :mrgreen:

No ja to zkusila takhle. Otevrela jsem si studentsky ucet u postovky a zridila konto paysec. Pak jsem si nechala overit sama sebe na poste, takze jsem overenou klientkou a mam maximalni limity na pejsku. Vzala jsem si dve dve karty od sporky a dobila si pejska. Na kartach mam limit 2x 35000, takze asi tak. A pritel ma kartu od cytibank s limitem okolo 200000 takze se taky hodi. A jeste mame nake karty po rodine. No a tak jsem vzdy nabila pejska do vyse 50000, protoze vic to nejde. A pak hned vybila na postziro u postovky. A zase nabila a vybila. To je otazla asi 10 minut. Z pejka prevod do postovky trva asi hodinu a tak jsem si na postovce nastavila prikaz. jak to do postovky prislo, penize mi hned odesly na ucet u GE. A z nej mi je pritel poslal zpatky do sporky. Takze se mi hrnou bonusove bodiky a v zari si pujdu pro pekny kuchynsky set zadarmo :-)
marmach
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 17:23

Aha, takze paysec nejde nabit na vic nez 50 tisic? Takze to budu muset delat aspon 10x jo? :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ondrasz 13. 8. 2008 18:24

S474N - paysec můžeš bez ověření nabít maximálně na 63.000Kč ročně, vybít z něj můžeš max 25.000KČ za rok. Maximální zůstatek je 60.000Kč.
V případě, že si ho necháš ověřit, což by teoreticky měli provézt na každé poště anebo Poštovní spořitelně, tak můžeš nabíjet a vybíjet bez omezení. Maximální zůstatek je 100.000Kč.

Když říkám teoreticky, tak to píšu proto, že když jsem přišel hlavní poštu na Praze 5, tak paní na přepážce Poštovky, která je v té budově nevěděla, která bije a snažila se mě taktně přesměrovat někde na centrálu Poštovní spořitelny. Když jsem ji naznačil, že se přesouvat nemíním a chci aby mě ověřili u nich, tak provedla asi cca 4 telefonáty, zašla se poradit i s nadřízenou a nakonec mi to provedla :-) Na její obhajobu musím říct, že nebyla neochotná a nakonec se mi ještě několikrát omlouvala, že jsem musel na to čekat a že nevěděla jak se to dělá, protože to ještě nedělala ;-)
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 18:41

Ondrasz: predpokladam, ze tyhle spojene ukony s timhle jsou zadarmo. Bez overeni to evidentne nema smysl, kdyz bych tam chtel protocit aspon pul mice.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ondrasz 13. 8. 2008 19:04

Jo, je to grátis i to ověření, nicméně máš čas jen do konce srpna, pak už to ztrácí význam. Taky jsem tam protočil a ještě jednou protočím všechny mé kreditky včetně těch od přítelkyně na mé ING konto :-)
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 22:17

Ondrasz: cas na prevod (moje banka -> paysec), ze? Potom uz je to na me, co s tim budu delat, ne?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ondrasz 13. 8. 2008 22:43

Jj, přesně tak :-)
Ondrasz
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka