ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod osobne2 17. 1. 2017 06:42

Jeste ze jsem prodal pred koncem roku.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 1. 2017 21:07

Přišla mi od ING Bank nabídka na investování do ING Podílových fondů s příspěvkem 700 Kč k investici alespoň 1000 Kč. Píšou k tomu mj. toto:
Pokud zainvestujete do 28. 2. 2017 alespoň 1000 Kč do některého z našich fondů, dostanete od nás příspěvek 700 Kč. Chcete se dozvědět více? Podívejte se na ingbank.cz/700.
Vy co jste už podobné nabídky vyzkoušeli myslíte, že má význam do toho jít? Nikdy jsem ještě do fondů neinvestoval a vůbec se v tom nevyznám. Spíše přemýšlím, že bych do toho možná šel kvůli těm 700 Kč a po připsání toho příspěvku bych peníze vybral a zrušil to pokud to půjde. Za jak dlouho po zainvestování je to možné zrušit a peníze vybrat? Jak je to s daněním výnosů? Někde jsem četl, že je to třeba danit? Strhává tu případnou daň banka tak jako z úroku na účtu a nebosi to musí každý sám nějak nechat zdanit?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 1. 2017 21:16

Jde to vybrat hned po připsání/zainvestování (tedy pár dnů trvá odprodej). Banka nic nedaní, daní se to v přiznání, ale počítán, že bude nějaký limit a takto malá částka se danit nebude muset.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 20. 1. 2017 21:18

to Vlazy - tady není nad čím váhat, o dani u této částce vůbec nemušíš uvažovat
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 1. 2017 00:04

Tak pokud jsem dobře googlil a dobře jsem to pochopil tak zisk z prodeje cenných papírů a podílových fondů je osvobozený od daně v případě že nepřesáhne za rok více jak 100 000 Kč nebo k odprodeji dojde po více jak 3 létech od nákupu.

Ještě mne napadá otázka jestli je to investování do ING Podílových fondů nějak zpoplatněné, což by mohlo to celé i trochu znevýhodnit.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod nikko 21. 1. 2017 00:56

vlazy píše:Ještě mne napadá otázka jestli je to investování do ING Podílových fondů nějak zpoplatněné, což by mohlo to celé i trochu znevýhodnit.

Některé podílové investiční fondy mají vstupní a výstupní poplatky, jiné jsou naopak bez poplatku. ING nabízí oba druhy. Blíže na stránce http://www.ingbank.cz/ing-podilove-fondy/o-ing-podilovych-fondech/.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 1. 2017 15:25

A kromě těch vstupních a výstupních poplatků u některých fondů už tam žádné jiné poplatky nejsou, např. za vedení účtu, za připsání případných výnosů, za převod investovaných peněz na ING konto atp.?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod milanBrno 21. 1. 2017 16:03

Bohuzel jsou
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 1. 2017 16:23

A za co ty poplatky všechno jsou a v jaké výši?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 1. 2017 16:57

Já tedy myslím, že už tam žádné poplatky nejsou (co bys přímo viděl, jsou tam nějaké manažerské poplatky za obhospodařování, ale ty jsou započítány v kurzu). Každopádně je prakticky nemožné za tak krátkou dobu přijít o 700,- z investované tisícovky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 21. 1. 2017 19:07

to Vlazy - asi nejefektivnější je pro Tebe, založit, počkat na bonus a ukončit, myslím to vzhledem ke znalostem investování, jinak investování - jakékoliv - tímto způsobem je vždy záležitost DLOUHODOBÁ - tím myslím roky a pravidelné, myslet si , že vložím 1000 a budu mím za měsíc 2000 je naprostá utopie, jinak vybrané fondy u ING jsou bez poplatku !
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 1. 2017 22:54

Vasek06 píše:to Vlazy - asi nejefektivnější je pro Tebe, založit, počkat na bonus a ukončit,
Právě nad něčím takovým přemýšlím. Za jak dlouho připisují ten bonus a za jak dlouho od založení to jde ukončit?
Vasek06 píše:myslet si , že vložím 1000 a budu mím za měsíc 2000 je naprostá utopie,
Já si to ale takto nemyslím, že za měsíc se vložené peníze dají zhodnotit o 100%. Kdyby to tak bylo tak by do toho nemuseli lákat lidí těmi různými bonusovými akcemi a téměř všichni by se do toho hrnuli sami.
Vasek06 píše:jinak vybrané fondy u ING jsou bez poplatku !
Já tam ale u každého fondu vidím alespoň poplatek za správu, který je sice zahrnut v denní ceně cenného papíru, ale určitý i když skrytý poplatek to je.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarKom 22. 1. 2017 01:14

Doporučuji využít, není tam žádná záludnost. Pokud jde jen o získání bonusu, tak bych volil ty ING fondy. Jak již bylo zmíněno, platí se jen poplatek za správu - zahrnuto v ceně fondu.

Když nákup zrealizujete do konce ledna, tak bonus "připíší" 10.2. Pozor, jak proces nákupu, tak i prodeje zabere cca 5-6 pracovních dnů. Takže bych na nic nečekal. Kolem 17.2. by pak vše mohlo přistát na Vašem účtu.

Co se týče daní, tak si dovolím zkopírovat text ze stránek ING:
"Jak je to s daněním na podílových fondech? Od 1.1.2014 došlo k prodloužení lhůty pro osvobození od daně z příjmu fyzických osob při prodeji cenných papírů. Časový test, tj. doba mezi nabytím a prodejem cenných papírů, se prodloužil na 3 roky. Pro časový test je rozhodující den obchodu. Vedle prodloužení časového testu je od 1.1. 2014 rovněž zavedena nová výjimka pro osvobození od daní u fyzických osob. Je definován roční limit ve výši 100 000 Kč, který představuje úhrnnou částku všech prodaných cenných papírů (tj. součet všech prodejních cen individuálních cenných papírů) v jednom kalendářním roce."
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 22. 1. 2017 11:45

Děkují všem za rady a vysvětlení ohledně těch ING Podílových fondů. Asi nakonec do toho půjdu a využiju tu jejích nabídku s příspěvkem 700 Kč od banky.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod filas81 22. 1. 2017 17:00

taky to zkusím i na manželky konto, včetně křížové kombinace kodu za doporučení... aspon nějaká náplast, když se krátí KK...
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka