ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod nikko 10. 2. 2017 18:32

vlazy píše:Také už tam ten čekající příspěvek na investici mám. Překvapilo mne, že je to 720 Kč což je o 20 Kč více než uvádějí v podmínkách akce.

V podmínkách akce se píše:
Příspěvek k investici do podílového fondu bude prostřednictvím ING Bank investován v takové výši, aby bylo zajištěno, že zaslaný příspěvek bude i po zaokrouhlení dle pravidel správců fondů (viz dokument Obchodování krok za krokem) dosahovat výše alespoň 700 Kč.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 2. 2017 19:09

slazz píše:Poplatek za správu 1,21 % p.a.
Ten poplatek za správu by měl být započítaný do denní ceny cenného papíru a samostatně by se už snad neměl strhávat.
Co je „Poplatek za správu“ a jak je strháván?

Poplatek za správu (z angl. „Management fee“) je poplatek správcovské společnosti, která si jej promítá přímo do denní ceny cenného papíru. Jde o roční poplatek, tzn. každý den se v denní ceně cenného papíru fondu zohlední roční poměrová část ve výši 1/365 tohoto poplatku. Jeho výše se liší podle typu fondu, nejnižší výše je u fondů peněžního trhu a nejvyšší u fondů akciových.
Naposledy upravil vlazy dne 10. 2. 2017 19:11, celkově upraveno 1
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 2. 2017 19:10

Jednu dobu se tady prý objevoval nějaký ichtyl kdesi od Těšínska, co údajně kdysi reklamoval nepřipsané haléře v důsledku zaokrouhlování na spořicím účtu ING Konto (nevím přesně, bohužel se mi nezobrazují příspěvky všech uživatelů), tak možná by to za dotaz stálo proč nepřipisují přesnou částku... :hm Asi nejlepší by bylo počkat na vypořádání obchodu, aby bylo jasné za kolik korun se nakoupilo přesně podílů a potom chtít po investiční společnosti, aby ten počet podílů opravila, aby odpovídal přesně 700 korunám k datu vypořádání. :nenapadne
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod .357 10. 2. 2017 19:47

Tak jsem doufal, že už dá ten starej vocas konečně pokoj. Zas dvě stránky úplně vo ho...
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filas81 16. 2. 2017 09:31

Když chci převést všechny peníze z podílového fondu ING na ING konto, mohu dát komplet hodnotu co vidím ve fondu, nebo raději o něco ponížit; zadal bych to do 13h, aby se to zpracovalo ten den... díky za názor, radu či zkušenost
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 2. 2017 09:33

Já dal to, co jsem viděl a prošlo to. Ale já tam měl stovku :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Smurfik 16. 2. 2017 10:00

Když jsem ty fondy prodával já, tak jsem zadával počet podílů, které chci prodat. Takže pokud chceš prodat vše, tak přesně tolik, kolik podílů máš.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filas81 16. 2. 2017 10:02

prima, děkuji za rady, dám na Vás a jdu to vyzkoušet :)
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 22. 2. 2017 15:10

vypořádní odprodeje jim trvá skoro už týden, by mě zajímalo k jakému dni vyplatí naknec hodnotu fondu. ale dostal jsem bonus 300 za doporučení sebe sama, což potěšilo
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 2. 2017 15:35

Ze zkušenosti u ING Fondu můžu říct, že záleží jaká je vyhlášená NAV pro den obchodu - tento může být i shodný v den zadání pokynu (pakliže se pokyn stihne zadat do 11:00 hod. :?:, už si to nepamatuji přesně, někdo třeba doplní), nebo následující den po zadání pokynu (pokud je pokyn zadaný po tomto "cut-off"), takže vůbec nezáleží jaká je hodnota ke dni vypořádání, co pořád trvá několik dní.

Každopádně hodnota NAV se dá vyhledat a u některých fondů jsou snad vyhlašovány snad jen s denním zpožením (tuším nějaké fondy Fidelity byly šly vyhledat s aktuálními hodnotami na bloomberg už snad týž den po skončení obchodního dne)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Petr T. 23. 2. 2017 21:37

retron píše:dostal jsem bonus 300 za doporučení sebe sama, což potěšilo

To mě zrovna před chvílí napadlo - jestli to mají nějak ošetřeno, abych nedoporučil sám sebe :-) Ale tak ono jim je asi jedno, komu ty 300 vyplatí, že ...
Petr T.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filas81 23. 2. 2017 22:05

vypořádání u mne trvalo rovný týden, hodnota fondu mi byla vyplacena jako v den zadání pokynu /zadával jsem do 11h/.

300 za doporučení mi vyplatili po 14 ti dnech, rychleji než bonus za samotnou investici /tam to čekám zas až toho desátého následujícího měsíce/
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Petr T. 23. 2. 2017 22:46

Podle zveřejněných podmínek by 300 za doporučení měli poslat 21. dne v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém byly splněny podmínky, takže po 14 dnech je to divné.
Petr T.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvy 24. 2. 2017 06:35

jak píše Petr T. vyplácí 21.den :hm :-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod filas81 24. 2. 2017 11:25

den by seděl, jen ta rychlost připsání mi zarazila; Ale je možné, že to byla odměna za něco jiného /v lednu jsme se "křížově" doporučovali s manželkou na podílové fondy/, ale manželce to nepřišlo
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka