ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 9. 3. 2021 10:15

Včera dorazil mail od RB: "... Rádi bychom Vám tímto potvrdili, že na základě Vašeho souhlasu jsme převzali podklady od ING a nyní je zpracováváme. Vyčkejte na další e-mail od Raiffeisenbank, ... Vše potom dokončíte během pár minut..."
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod bodyczech 9. 3. 2021 10:33

@regin: a máš nyní na ing konto nějaké finance?
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 9. 3. 2021 10:54

Momentálně 0,40 Kč :-D
Počítám s tím, že až přijde mail, přesunu necelých 300.000 Kč do ING a pak se uvidí podle obsahu toho mailu.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod bodyczech 9. 3. 2021 11:06

joo, tak to jsme na tom podobně, respektive já tam mám čistou nulu. Jen mě tak napadá, aby v tom nebyl onen pověstný zakopaný psík... Souhrn předaných informací jistě obsahuje i stav konta ke dni vysloveného souhlasu. No, uvidíme až se někomu ozvou. Původně totiž vyslovení souhlasu uváděli jen u těch klientů ING, kteří neměli u RB účet, což ostatně dávalo smysl proč, dublovat info, které již mají. To ale po nějaké době změnili i na ty, kteří již účet u nich mají.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 3. 2021 13:41

Cože? Snad všichni musejí vyslovit v ING souhlas proto, aby RB jejich údaje získala, ne snad? Přece ING nemůže svévolně bez tvého souhlasu posílat tvé osobní údaje a údaje o produktech do RB (RB je nekupuje, jen nabízí službu klientům co dají souhlasem najevo zájem). Tedy pokud to původně měli v podmínkách fakt jinak, byla to jistě chyba. Ten souhlas je udělen prostě proto, aby RB o zájemcích věděla, o tom jaké produkty v ING mají a dle toho (plus dle toho co už mají v RB) zaslala každému pokyny na míru.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 9. 3. 2021 14:26

Už je opravdu potvrzeno, že se bude jedním procentem úročit jen částka převedená z ING a nebude to klasicky "pásmo" do 300k?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 3. 2021 14:51

Já to chápu tak, že těm co už jsou klienty RB se v RB na tom chytrém účtu bude úročit 1% pouze to co se tam převede z ING, ale maximálně do 300 000 Kč. Ti co prozatím nejsou klienty RB a bude se jim tam teprvé chytrý účet zakládat budou mít od jeho založení nastavený úrok 1% do 300 000 Kč a je jedno kolik si tam do té částky převedou z ING nebo i odjinud. Nevím ale jestli to chápu správně.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lena.kas 9. 3. 2021 15:23

https://www.penize.cz/sporici-ucty/4250 ... hlasi-urad

Raiffka může převzít retailové klienty ING, potvrdil ÚOHS
lena.kas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 3. 2021 07:28

regin píše:Včera dorazil mail od RB: "... Rádi bychom Vám tímto potvrdili, že na základě Vašeho souhlasu jsme převzali podklady od ING a nyní je zpracováváme. Vyčkejte na další e-mail od Raiffeisenbank, ... Vše potom dokončíte během pár minut..."

Vám Všem, co jste klikli na souhlas s převodem v IB ING, již došel výše citovaný e-mail z RB?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 3. 2021 07:41

Ne, bude to ve vlnách, já souhlas udělil až nějak v minulém týdnu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod maeth_u 10. 3. 2021 08:07

Klikal jsem někdy ve čtvrtek a včera dorazil.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 3. 2021 08:21

Souhlas jsme dali s manželkou tak před týdnem, manželce e-mail včera došel, mně doposud nikoliv. Manželka nemá v RB nic, já jak jsem již psal, pouze KK. V e-mailu je odkaz na postup převodu s focením dokladů a obličeje, tedy předpokládám postup pro ty, co v RB nic nemají. https://www.rb.cz/osobni/ucty/ing#novy-klient-bezpecnost
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 3. 2021 08:30

Bude existovat několik variant, dle toho co dotyčný (ne)má v RB a rovněž v ING (i tam záleží, zda jen konto či i fondy). Tak jim dejme čas, ať tyto všechny varianty postupně zpracují.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 3. 2021 08:42

Jen mně napadlo, že by Ti co mají v RB již BÚ mohli by převádět z ING peníze obratem, od těch žádné údaje ani zakládání BÚ nepotřebují. Klienti RB, co nemají BÚ by si jej mohli obratem založit přes IB RB a převést taktéž obratem peníze z ING, od této skupiny stejně jako od předchozí osobní údaje v systému mají. Že by bylo nastavení úročení BÚ pro RB tak složité?
Naposledy upravil MirekM. dne 10. 3. 2021 08:44, celkově upraveno 1
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 3. 2021 08:44

Ano, zcela logicky RB začíná od té nejspíš nejvíc početné skupiny, u které to celé bude trvat lehce déle - tedy ti co ING souhlas udělili, ale v RB zatím nic nemají.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka