ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 22. 3. 2021 15:48

Taky se mi nikdo neozval. Ale na ING konto jsem měl nulu – tak nevím, jestli jsem jen poslední v řadě na telefonování, nebo jestli se nebudou ozývat vůbec a budou doufat, že mi žádný bonus dávat nebudou.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod jenda_s 22. 3. 2021 17:40

u mě RB taky zatím mlčí. Souhlas jsem dal někdy na přelomu února/března. Předpokládám, že budu asi spíš ke konci, protože mám v ING nejen ING konto, ale i fondy. A k tomu i v RB běžný účet :-)

Apropos, je tady někdo, kdo má v ING i fondy a už ho RB kontaktovala?
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bodyczech 22. 3. 2021 17:51

Mám chytrý účet a nemám ING fondy. Od souhlasu s předáním údajů do odezvy RB uběhlo 8 kalen. dnů.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 22. 3. 2021 17:56

to právě předpokládám, že bez fondů je to rychlejší a jednodušší. A právě proto jsem se ptal, jestli už RB kontaktovala někoho s ING fondy...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 22. 3. 2021 18:38

U ING jsem dal souhlas,došel mi potvrz. email.Pak jsem volal svému bankéři RB,ten mi sdělil, že se mnou provede přez apku mobilitu a 9.4.se uskuteční převod na Exkl. účet,který se začne pak úročit 1%.Fondy nemám.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 22. 3. 2021 18:40

fc70 píše:Taky se mi nikdo neozval. Ale na ING konto jsem měl nulu – tak nevím, jestli jsem jen poslední v řadě na telefonování, nebo jestli se nebudou ozývat vůbec a budou doufat, že mi žádný bonus dávat nebudou.
Já dával souhlas hned ze začátku (někdy mezi 22. až 25.2.), u RB mám účet 7 let, v ING jsem měl 40 haléřů a z RB se mi ozvali mailem 17.3. a 19.3. Převeďte si Vaše finance z ING do Raiffeisenbank.

Známá má účet u ING, ale u RB ne. Souhlas dávala taky někdy ze začátku, ale zatím jí 8.3. přišlo jen potvrzení z RB Připravujeme převod Vašeho účtu z ING do Raiffeisenbank a že má počkat na další instrukce.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 22. 3. 2021 18:46

Si zavolej do RB,přepojí tě na os. bankéře,provedete mobilitu a toť vše.Možná to bude rychlejší.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod frantaxy 22. 3. 2021 23:26

Přišel mně e-mail s odkazem na dokončení převodu. A po vyfocení občanky atd. je v posledním bodě nutné zadat číslo účtu (vedeného na jméno žadatele) pro zaslání 1Kč se zprávou pro příjemce. Může to být převáděny ING účet a nebo musí jít o jiný účet? Převod dělám pro otce který jiný účet nemá, ale po zadání čísla ING účtu, se vypsala "neočekávaná chyba".
frantaxy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 3. 2021 01:00

minarjo píše:Ne tak docela, první způsob ti zachová existenci ING konta. Musel bys ho pak vypovídat sám, což nelze tak snadno jako mobilitou (jde to přes vytištěný PDF formulář ING webu, jeho vytištěný a perem vyplněný podepsaný sken vložit do IB ING v sekci Moje dokumenty).
Snadno to jde pokud si to někdo zbytečně a nepotřebně nekomplikuje. Nedávno jsem u ING vypovídal fondy a předpokládám, že stejně snadno lze vypovědět i ING Konto když je na to stejný formulář. Ten formulář vůbec není třeba tisknout pokud ho někdo nechce zasílat poštou. Dá se vyplnit v počítači přímo v tom PDF a nemusí to být nutně vyplněné ručně průpiskou. Podpis se tam dá také vložit jako naskenovaný obrázek z podpisem. Takto vyplněny formulář v PDF se dá uložit v počítači a pak odeslat do ING přes IB a to snad není nějaká nesnadná a komplikovaná práce. Navíc se tak ušetří tisknutí a 2 stránky papíru které po naskenování už nejsou k ničemu potřebné. Tak jak už tu psali jiní ING Konto sám vypovídat není třeba protože ho vypoví ING když budou definitivně končit. Pokud jde o nějaké případné dopočtené úroky tak to snad dají při výpovědi nějakou možnost určit si kam zaslat zůstatek na vypovídaném účtu.

Souhlas jsem potvrdil v ING 11.3.2021 večer a také se mi doposud RB neozvala. Snad se ještě ozvou. Klientem RB nejsem a tak mi tam ten jejích chytrý účet s úrokem 1% nejdříve musí založit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod karvinier 23. 3. 2021 09:10

tak souhlas dán, email mi přišel, peníze jsem převedl, ale kreditní úrok 0 a bonus 500 Kč zatím nikde.. Naskočili vám ty úroky hned?
karvinier
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goropes 23. 3. 2021 09:32

ne, úrok po převodu %0, až další den mi naskočilo 1%, ale žádná odměna, teprve za další den se objevil banner s proklikem na odměnu 500,-kč, po kliknutí zpráva, že se odměna připravuje, další den už byla připsaná.
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karvinier 23. 3. 2021 09:34

Díky moc, z těch podmínek to moc jasné není, když píšou, že je úročení ihned po převodu financí atp..
karvinier
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tatoch 23. 3. 2021 10:33

peníze do RB dnes připsány a úrok 0% ale bonus 500,- tam byl již před převodem peněz z ING...
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 3. 2021 10:47

Už jsem psal včera ve vlákně Raiffeisenbank, že ty reálné úroky dle zůstatku aktualizuje jejich systém typicky přes noc, jak jsem vypozoroval u spořícího RB účtu v době, kdy tam dávali na půl roku 3%.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod x-hunter 23. 3. 2021 12:09

Já mám ING konto a dlouhé roky účet u RB. Moje žena pouze ING konto, není klientem RB. Oba jsme dávali souhlas hned 19.2. a ani jednomu z nás se doposud nikdo žádnou cestou neozval...
x-hunter
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka