ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod petrmegac 25. 4. 2021 15:50

Tak dneska se mi konečně povedlo online vytvořit účet. Pár poznámek. Online průvodce chce aby prohlížeč byl schopen vyfotit doklady. Po asi půl hodině kdy jsem se jakkoliv snažil prohlíženi v mobilu vestavěnému vnutit použití kamery jsem byl nucen nainstalovat google chrome, tam pak kamera funguje automaticky. Ve standardním prohlížeči nikoliv a ani nejde její použití nijak povolit. Následně ani občanku ani řidičák to nevyfotilo, bylo potřeba to fotit ručně. Pak se konečně vše povedlo. Následně jsem přeposlal 1Kč ze stávajícího účtu. Přišla SMS ať si nainstaluji RB klíč. Provedeno. (stále nechápu proč některé banky musí mít aplikace 2, klíč a vlastní aplikaci, RB, ČS a některým stačí na obojí pouze 1 Equa). Pak přišla další SMS s kódem pro RB klíč. A to byla komedie, jelikož přepisovat kód z jedné aplikace (SMS) do druhé (Klíč) když nejde použít schránka, je opruz. Povedlo se na po 4, vždy nějaká chyba. Dále jsem si musel opsat na papír 2 šílené kódy, prý pokud je nebudu mít už po reinstalaci mobilu aplikaci RB Klíč nezprovozním. To jako vážně. V dnešní době si někam musím něco zapisovat a schovávat? Mobil jsem měnil i přeinstalovával celý několikrát a Klíč od ČS jsem vždy zprovoznil přes SMS a nikdy si nic nezapisoval. Děs. No a jelikož v té první SMS která přišla bylo že mám účet aktivovaný, tak jsem se chtěl přihlásit, akorát že netuším jaké mám klientské číslo, jelikož mi žádné nepřišlo. A u přihlášení píšou že pokud jsem zapomněl klientské číslo (to jsem nemohl neb mi žádné nepřišlo) tak mám navštívit pobočku. Takže to už jsem to nepochopil vůbec. Ach jo.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod farang 25. 4. 2021 16:05

Zkuste jako klientské číslo Vaše rodné číslo bez lomítka.
farang
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 25. 4. 2021 16:18

Jo to funguje. Díky. Taky to někde mohli napsat.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr s 25. 4. 2021 16:23

No a pak přijde překvapení poté co člověk zprovozní aplikaci, že klíč už nepotřebuje. I ta aplikace to už umí.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 4. 2021 17:16

Zedna1 píše:Ti co jeste nemaji ucet v RB a budou ho zakladat, tak mohou poslat penize (do 31.8.) do RB odkudkoliv.
Ano můžou zaslat peníze odkudkoliv, ale kromě toho musí přijít i nějaká platba (třeba i 0,50 Kč) z ING.

petrmegac píše:netuším jaké mám klientské číslo, jelikož mi žádné nepřišlo.
Já mám klientské číslo uvedené ve smlouvě část II., Přímé bankovnictví, bod 3.
Zajímalo by mne ale jestli to klientské číslo se dá někde nějak zdarma změnit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod petr s 25. 4. 2021 17:36

"Ano můžou zaslat peníze odkudkoliv, ale kromě toho musí přijít i nějaká platba (třeba i 0,50 Kč) z ING"

Určitě vždy? Zakládal jsem na pobočce a i s nulou mi to ukazovalo od začátku 1%.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 4. 2021 17:57

petr s:
Nevím jestli určitě vždy musí přijít do RB nějaká platba z ING, ale bez té platby z ING se asi nezobrazí ten "banner" na bonus 500 Kč.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod petr s 25. 4. 2021 18:16

O banneru nic nevím, kvůli 500Kč jsem si prý musel nainstalovat mobilní aplikaci a do 15. má přijít.
Když nic tak těch pár desetikorun mi přijde díky převedení účtu.
Popravdě jsem zvědav jak dopadnou investice. To mne zajímá víc než těch 5 stovek. To prý má trvat až 6 týdnů.
Dokonce jsme zvládli za tu hodinu sloučit mne jako disponenta u jednoho spolku, to jsem se bál, a vše mám pod jedním přihlášením.
Samozřejmě jsem tam měl 2 identity. Přitom převádění dle instrukcí v mailu vznikla druhá, ale vše se vyřešilo. Ani se nikam nemuselo volat, že je problém.
Celou dobu jsem až na jeden papír podepisoval vše RB klíčem, který jsem do té doby měl.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 4. 2021 12:50

petrmegac píše:Tak dneska se mi konečně povedlo online vytvořit účet. Pár poznámek. Online průvodce chce aby prohlížeč byl schopen vyfotit doklady.

aha takze staci vyfotit, me to psalo kameru aktivni tak jsem mel za to aby to nebylo jako videohovor, ze se pripoji banker a kdy se mi nehodi mluvit / diktovat :)

EDIT: tak to nejde, OP v poho lze nahrat a vybrat foto i rucne, ale PAS nejde :( At to mam scann v PC a zkousim fotku primo nahrat i kdyz ho vezmu a fotim v ruce tak to pise porad dokola... pouzijte lepsi svetlo nebo zase jsou tam odlesky a nebo doklady je rozmazany a pritom to foti dobre ale tomu to nestaci :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ondrasz 27. 4. 2021 09:15

Prosim o radu. Ucet u RB zalozen o vikendu s info, ze k 17.5.budou finance prevedeny z ING do RB a ucet uzavren. Vcera mi prisla zprava od RB, ze si mohu prevezt penize driv nez k 17.5. Udelam to rad, ale ve smartbankingu jsem nikde nenasel moznost zmenit transakcni ucet na RB.
Poradi nekdo jak to zaridit aniz bych musel cekat nez to udela sama RB?
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maeth_u 27. 4. 2021 09:34

Transakční účty se teď přidávají přímo v procesu poslání nové platby. Ale je možné, že tam je nějaký limit na maximální počet.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 4. 2021 09:41

xls píše:Je to celý nesmysl. Pokud chce mít někdo aspoň minimální úrok na 300 tisíc, ať dá peníze do státních dluhopisů, kde dostane přes 2 procenta, bez omezeni částky a 1 roku, a zároveň bez tohoto bizarního procesu zakládání. Tohle je opravdu pro masochisty a těch pár stovek za to nestojí.

Vsak ted to delam to SM poradne 8-) OP ok nahrano, PAS proste neprosel, takze pobocka, tam prijdu a prijde banker a povida ze sice je jeste 1hodka do zaviracky ale ze bohuzel mi to nestihne vyresit, ze to taky trva :(
Mel totiz poradu a predemnou dalsi 2 lidi :( Takze objednani na dalsi den v urcitej cas :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 4. 2021 10:39

Ondrasz píše:ve smartbankingu jsem nikde nenasel moznost zmenit transakcni ucet na RB.
Poradi nekdo jak to zaridit aniz bych musel cekat nez to udela sama RB?
Pokud máš u ING nastavené 3 transakční účty, což je možné maximum, tak při zadávání nové platby musíš jeden z nich nejdříve zrušit a až pak se ti zobrazí možnost nastavení nového transakčního účtu.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrumSession 27. 4. 2021 11:17

Ale nesmíš si zrušit ten hlavní, první, nejdůležitější (nebo jak ho oznčují), jinak je to na návštěvu ING pobočky.
Tak přeji dobrý výběr a šťastnou ruku při losování...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod pobert 27. 4. 2021 12:07

Aktuální zkušenosti: Konečně mi dorazil email pro založení účtu, ale s kurýrem. Což se mi nechce a v podmínkách jsem našel:
---------------------------
Souhlas v ING udělený v Mobilním nebo Internetovém bankovnictví
Na Váš e-mail Vám odešleme unikátní zabezpečený odkaz pro jednoduché založení účtu online. Účet založíte během pár minut. Jak bude vypadat odkaz na otevření účtu u nás, Vám zašleme společně s dalšími informacemi e-mailem.
---------------------------
Zkusil jsem volat na infolinku a trval na online založení. Tam mi nejdříve říkali, že to rozděluje systém, ale pak mi dali odkaz na online otevření - rb.cz/ING (to ING prý musí být velkými písmeny... :-D To jsou věci...).
Tam jsem opravdu prošel nafocením OP, ŘP a obličeje, ale na závěr se objevila chyba, že mne musí vidět a ať si objednám kurýra. Zkoušel jsem to ještě jednou a výsledek byl stejný. V ING mám jen spořicí účet a v RB nic nemám (před několika lety jsem zrušil BÚ, kreditku a doplatil hypotéku).
pobert
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka