ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod libol 19. 5. 2009 15:45

Stabilita ING - pokud tam nemíníš držet 3 000 000Kč - irelevantní otázka.
Stabilita internetového bankovnictví - nikdy jsem nezažil výpadek - nicméně je to spořící účet, nechodím tam denně.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 6. 2009 00:43

ING konto mám od 14.6.2002 (aspoň podle výpisu transakcí v IB). Za tu dobu pamatuji max 5 výpadků v délce max několik hodin (navíc vždy jde IB ovládat ještě telefonicky na bezplatné lince - v "lidském čase").

Jak píše S474N - hodláš tam mít víc než ekv. 100 000 EUR (ING má pojištění dle nizozemských zákonů)? Pokud ne, tak to neřeš.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod nod32 19. 7. 2009 19:36

Dobry den,jeste bych se zeptal na:Vstup do systému internetového bankovnictví.Je treba uzit pinu a hesla.To mi prideli ING nebo si to musim urcit sam.
Vpripade ze ucet zrizuji primo na pobocce ING v Praze.Dojde k aktivaci IB hned v den podpisu smlouvy.Nebo musim cekat az mi neco zaslou postou. Dekuji za odpoved.
nod32
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2009 19:46

Klientské číslo a PIN měnit nelze. Heslo si určuješ sám. ING konto jsem zakládal již před drahnou dobou, takže průběh zakládání si už nepamatuju. Ale mám dojem, že PIN přišel poštou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bernhard 19. 7. 2009 19:48

Přiděluje to ING. Mi to přišlo poštou ( účet je otevíral korespondenčně).
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dvzd 20. 7. 2009 10:24

Hlavně je tam ten PIN úplně zbytečný.
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nod32 22. 7. 2009 11:44

Tak jsem nakonec zalozil sporici ucet u GE Money.Tu banku jsem nikdy nemel rad.Dneska jsem byl u nich vubec poprve a musim rict ze jsem byl potesen.Nic mi nevnucovali a pani zridila opravdu jen co jsem chtel.Dokonce jsem mel jen jeden doklad.Zezacatku se ji to moc nelibilo,ale rikala ze na sporici ucet +IB to neni takovy problem,ale ze urcite dalsi doklad mam pozdeji donest.Jinak celou dobu jsem chtel sporak u ING mam k nim vetsi duveru,ale jak jsem se dozvidal vice o zalozeni uctu.Myslim tim ze v den uzavreni smlouvy urcite jeste IB nebude fungovat.Ze mi zaslou PIN postou(nemam pristup k poste) atd. U GE slo vsechno hned a od chvile,kdy jsem vlozil na pokladne prvni penize tak IB je aktivni.Donce vyuziji i jejich sablonu v IB pri platbach.Ted jen doufam ze GE nezkrachuje.(nedostatek likvidity atd)Dekuji tedy vsem za pomoc.Ahoj.
nod32
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 7. 2009 11:51

Že by se moloch GE konečně pohnul? To mě účet bez 2 dokladů prostě nezaložili - viewtopic.php?f=316&p=6189357&sid=9c0095d815848837826fc928038155dc#p6189357 i když možná, že to je všechno o lidech a maníkovi se zrovna nechtělo pracovat :(
No nic, já čekám až Unibon zřídí Internetbanking a nebo aspoň otevře v Praze pobočku (měla by být otevřena každým dnem, na www stránkách zatím žádné info) a pak si dám prachy tam - na SÚ mají 3,5 %.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bedrunacz 2. 8. 2009 20:02

V jednom starším příspěvku je napsáno, že zadání příkazu k převodu je možno provést pouze za pomocí podepsaného formuláře. je možno tento způsob ovládání účtu zakázat?

Je možno nastavit maximální limit transakce?

Jsem u IB ověřen SMS klíčem pří zadání transakce?
bedrunacz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 8. 2009 20:10

bedrunacz píše:V jednom starším příspěvku je napsáno, že zadání příkazu k převodu je možno provést pouze za pomocí podepsaného formuláře. je možno tento způsob ovládání účtu zakázat?

Výhradně písemně se zadávají tzv. transakční účty. Příkaz k převodu je možné dát jak písemně, tak telefonicky nebo v IB. Předpokládám, že zadání písemného příkazu, popř. zákaz písemné změny účtů není možný - pak by jaksi nebylo jak účet ovládat.
bedrunacz píše:Je možno nastavit maximální limit transakce?

ne
bedrunacz píše:Jsem u IB ověřen SMS klíčem pří zadání transakce?

ne
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod FC Barca 13. 8. 2009 14:15

Také s oblibou používám
FC Barca
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 10. 2009 03:19

Tak opět tu máme akci na "získej nového klienta".
"Lovec" získává 300 Kč a může být zařazen do slosování o dárkovou poukázku 10 000 Kč, "ulovený" získá v měsíci prosinci úrok 5 % (max. z částky 200 000 Kč).

Podmínkou je založení účtu do 13. 11. a vložení peněz do konce listopadu.

Tak mě napadlo oprášit akci "kupme si zvířátko", která minule nevyšla. Jednoduše, bych "obětoval" svůj kód a z nastřádaných peněz bychom mohli jako Superfórum "adoptovat" v pražské ZOO nějaké zvířátko. ROP kdysi navrhoval lamu, ale ta je dost drahá :(, budem rádi, jestli se zmůžem na nějakého mravence :D. Kód kdyžtak přes SZ.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod uhell 8. 10. 2009 03:57

A co to slosování o poukázku 10000 Kč? To půjde v případě výhry také na lamu?
uhell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 10. 2009 04:12

No, to nejsou hotové prachy, ale poukázka do obchodu.

Ale dobře, pokud bych jí vyhrál a někdo by jí byl ochoten odkoupit za plnou hodnotu, tak ty prachy na zvířátko klidně přidám.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod uhell 8. 10. 2009 04:31

Proč za plnou cenu? To nikdo nekoupí. Ale by se mohla nechat vydražit nejjvyšší nabídce.
uhell
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka