mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karlos-2009 19. 6. 2014 13:25

Lexx píše:
karlos-2009 píše:zadat příkaz, zrušit příkaz, 10% se mezitím přesunulo na mSpoření

Tak tohle jsem neznal, vyzkouším :-P

Jo, funguje to, zadáš příkaz, zrušíš. Jen nevím, jaký je časový úsek od zadání, než příkaz fakt odejde :-)) 15 minut?? Nebo i víc? To rušení příkazu musíš vždy potvrdit smskou. Optimálně ten účet, na který to převádíš (nějaký tvůj účet v jiné bance), si dej mezi důvěryhodné, ať každé zadání nemusíš potvrzovat smskou.

fremantle píše:To můžou získat pouze noví klienti (v rámci bonusu za sjednání nového účtu, netýká se to jen kreditky, ale obecně jakéhokoliv úvěrového produktu - KK samozřejmě ale nic nestojí), stávající jako vždy utřou nos.

Jj, jen pro nové klienty - akce probíhá od 10.2 do 30.6.2014. Nevím, kdy jak dlouho Slavo tam účet máš.. O mKreditku můžeš požádat do jednoho roku po založení účtu, abys dostal tu odměnu 400 Kč. Pozor, jsou 3 varianty mKreditek (http://www.mbank.cz/informace-k-produkt ... arify.html), z toho jedna je jen bezplatná (myslím tím měsíční vedení). Jinak asi doporučuji tam dělat kvůli tomu eventualnímu vydání kreditky tam dělat nějaké kreditní obraty na mKontu. Aby si dostal pak ty 400 Kč odměny, musíš kreditku aktivovat a aspoň jednou zaplatit.
Naposledy upravil karlos-2009 dne 19. 6. 2014 13:38, celkově upraveno 1
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 6. 2014 13:37

Příkaz lze zrušit kdykoliv po zadání až do cut-off a ty probíhají v 8:00 hod. a v 16:00 hod., takže pokud se zrovna nestrefíš do zadávaní příkazu v této době, tak zrušit půjde. Ale stejně je to pruda, protože zrušení příkazu je třeba potvrzovat SMS klíčem, bez ohledu na to, zda byl vytvořený ze šablony, která ověření nepotřebuje. Ideální je to řešit převody mezi spřátelenými účty v rámci banky (dvou různých osob samozřejmě).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 6. 2014 14:02

v mBank jsem od roku Pane :-)...2008?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Lexx 19. 6. 2014 14:18

V tom případě ten dnešní příkaz ještě zkusím zrušit. Jak ho zruším? Našel jsem jen ** Převod ještě nebyl uskutečněn **
V tomhle IB aby se prase vyznalo.

-- 19. 6. 2014 15:18 --

Dobré, už jsem to našel a úspěšně zrušil :-)
Lexx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 6. 2014 14:23

kdyz tak nasyp mSporeni pres stare IB
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 19. 6. 2014 15:20

Lexx píše:V tomhle IB aby se prase vyznalo.
Nediv se když ho dělali "prasata". :-|
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod khonsun 19. 6. 2014 15:41

Lexx píše:
karlos-2009 píše:zadat příkaz, zrušit příkaz, 10% se mezitím přesunulo na mSpoření

Tak tohle jsem neznal, vyzkouším :-P

Pokud jsou 3m, tak je to nasypane "razdva".
Oproti VOP mBank jim sporeni nefunguje z karty k eMax. Teda alespon mne ne a znamemu take ne. Jsem zvedav, jak to budou davat zpetne dohromady.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 6. 2014 18:15

Jak to budou dávat zpětně dohromady? Tak na to je úplně jednoduchá odpověď - nijak.

Když někdy předvloni uváděli terminované účty mVklad (mimochodem také tehdy byl promo úrok 3 % p.a.) tak při předčasné výpovědi mělo být dle VOP s vkladem vyplaceno 50 % vypočtených úroků, ale 50 % z 3 % p.a. to nebylo ani omylem, měli ve výpočtu chybu - a co myslíš, dali to později dohromady a rozdíl ve výpočtu vyplatili zákazníkům, co TV předčasně vypověděli? Ne... :-)
Jinak myslím, že ty podmínky v mVkladech mají identické doposud, samozřejmě s mnohem nižšími úroky (leč 1,25 % p.a. na roční TV není v současné době asi úplně špatná nabídka), tak bych se vůbec nedivil, pokud by tam ten bug pořád měli.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod karlos-2009 21. 6. 2014 08:06

Pátral jsem po tom a zatím jsem nenašel rozumnou odpověď:
Nevíte, z jakého důvodu používá mBank to předčíslí?? Nějaká polská specialita?
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 21. 6. 2014 10:52

papežtější než papež, údajně krom inkasa to projde i bez předčíslí
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 6. 2014 12:09

na slovensku musite zadavat i predcisli, jinak platba neprijde
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 21. 6. 2014 12:26

Tohle je dost úlet, desetimístných čísel je deset miliard, i kdyby kvůli nějakému vnitřnímu formátování a kontrolním mechanismům šla použít jen setina, tak je to stále sto milionů dostupných čísel účtu pro každou banku. Při takovémto množství je používání předčíslí vážně demence, zejména u tak malé banky jako je mBank.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Suky. 21. 6. 2014 16:32

mBank si před vstupem na trh přečetla, že číslo účtu se skládá z předčíslí, desetimístného čísla a kódu banky.
Nějak přitom přehlédli, že není povinné.
No a tak ho zavedli, pro všechny klienty v ČR stejné.

Když se probudili, slíbili že ho odstraní, dokonce ho ani sami nepoužívali a tvrdili, že není třeba ho používat. Snad i někteří dostali smlouvu, kde bylo číslo účtu bez předčíslí.

Jenže někdy v roce 2009 si na ně došlápla ČNB s tím, že sice předčíslí není povinné ale když už je, používat se musí.
A banka, místo aby to předčíslí zrušila, vyhlásila povinnost ho používat a začala ho odesílat u odchozích plateb. Načež nastaly problémy u inkas. Ten kdo (v souladu s doporučením mBank) nepoužil pro souhlas s inkasem předčíslí musel souhlas upravit.

Něco málo z té doby od Dalibora -> http://www.mesec.cz/clanky/velky-tresk- ... iho-styku/
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 21. 6. 2014 16:48

Problém polské bankovní žumpy je ten, že povolení provést zásadní rozhodnutí a změny je dáváno do rukou amatérů, kteří nejsou schopni domyslet důsledky ani řádně informovat. Po ostrém spuštění jsou objevovány kritické chyby a sami klienti si všechno musí sami zjistit.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukaszv 24. 6. 2014 18:20

Zakládal jsem mkonto online a zapomněl jsem vyplnit promo kód. Můžu podat novou žádost hned (ještě jsem neodeslal nascanované doklady), nebo mám počkat 2 dny až vyprší lhůta na zaslání dokladů anebo mám smůlu a stejná žádost dvakrát neprojde? Máte s tím někdo zkušenost?
lukaszv
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka