mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 2. 2015 19:16

Noxik píše:astrapa: Tohle jsem taky vygooglil. Otazka je, zda ty udaje jsou jeste pravda (treba vyse poplatku). Vejde se tak dlouhy text do zpravy pro prijemce? A nechapu vetu "Informace o tom , že jste již zaplatil příslušný poplatek za dokument na poplatkový účet", to prece nebudu psat k platbe ne? Na diskuzi mBank to taky nekdo z banky poslal uzivateli mailem, alepson podle textu diskuze:
http://www.mbank.cz/forum/thread,184496 ... ctu,1.html

Takze by to melo stacit na mail jo ze by poslali to potvrzeni, to by bylo super :-)
Vidis to je presne to co rikal kamos, pockej hochu az bude rusit nakej ucet, to pak poznas. Ze tehdy mesic rusil ucet u KB jako koncici student a rikal jaky to bylo peklo.
Proto zas to zakladani uctu hlava nehlava neni nejlepsi napad, aby clovek usetril neco.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Noxik 12. 2. 2015 19:58

Tak nezakladam ucty hlava nehlava, zrovna mBank mi uz par tisic na urocich vynesla. A tohle je v podstate muj prvni problem s rusenim uctu a to uz jsem jich par rusil. I ta blba Sporka, ktera rada vymysli komplikovane koniny se s tim vyporadala na jednicku. Vedet tohle predem, tak do toho jdu zas, protoze se to porad vyplati. Jen je to hloupe ze strany mBank.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 12. 2. 2015 20:31

Noxik píše:PS: Co vsechno musi mit to odvolani souhlasu se zpracovanim osobnich udaju? Koukam, ze jsem zase na spoustu veci zapomel, respektive nenapadly me. Kdyby alespon ten jejich formular za neco stal, aby v nem vsechno bylo. Nejsem pravnik, abych to vsechno znal.

V IB v sekci Nastaveni/Souhlasy lze odvolat "Souhlas se zasíláním obchodních informací".
Toto je vhodne provest pred uplnym zrusenim uctu.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Noxik 16. 2. 2015 17:40

Jeste k potvrzeni o zruseni uctu:
Tak jsem nakonec kontaktoval cloveka z mBank na foru, ten me odkazal na mLinku, tam si me parkrat predali a nadiktovali mi navod plus ho dokonce poslali e-mailem:

Dobrý den,
pokud již nejste klientem mBank, potřebujte objednat potvrzení:
Potvrzení bude vystaveno po uhrazení poplatku dle platného Sazebníku mBank (Ostatní služby, v sazebníku konkrétně neuvedené - 300 Kč) na poplatkový účet v mBank :
670100-2200772477/6210
Ve zprávě pro příjemce uveďte své osobní údaje a informace a kterého dokumentu/potvrzení se převod týká.
Na adresu banky pošlete dopis s prosbou o vyhotovení potvrzení/dokumentu . Pouze písemnou žádost bere banka v úvahu.
Dopis musí obsahovat:
- Rodné číslo Klienta
- Jméno a příjmení
- Aktuální korespondenční adresu Klienta
- emailovou adresu Klienta (pokud vlastníte)
- Informace o tom , že Klient již zaplatil příslušný poplatek za dokument na poplatkový účet
- Informace jaký dokument Klient objednáva a ke kterému produktu
Podpis na žádosti musí být notářsky/úředně ověřen.

Genialne slozite. Mimochodem ac jsem tomu neveril, tak ta silene dlouha zprava pro prijemce opravdu sla v IB zadat. Skoda, ze to nenapsali rovnou, stacilo by na formulari o zruseni uctu jedno zaskrtavaci policko, ze doklad mi poskytnou za tech 300 Kc. Usetril bych si 2 tydny litani a nervu. Ted jsem akorat zvedav, kdy a hlavne zda vubec neco prijde. Dam to pak sem vedet.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod paty07 16. 2. 2015 20:38

Tak tohle je ta moderní internetová banka bez poplatků? Horší než ČS!
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod khonsun 17. 2. 2015 00:06

paty07 píše:Tak tohle je ta moderní internetová banka bez poplatků? Horší než ČS!

".......zaslete s prosbou o......"; prosilo se sociku! Kdyby to bylo zadarmo, tak mozna....
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 2. 2015 00:31

Noxik: tohle je sila ta banka jak tam neco chces vic, hold typicky co cekat. Rikal me to sam kamos. I kdyz plne verim ze treba napsat zpravu takovej AirBank tak tam i resej a jsou vstricnejsi.
U mBank mam pocit, ok super kdyz nic moc nechci, neco tam nekde protocim, nekdy neco poslu a neresim. Jak bych chtel neco vic resit, bude problem.

CS Sporitelna je teda u ukonceni uctu solidni. Posilaj dokonce 2x dopis a je to potvrzeni ze vsechny zavazky vuci bance jsou vyrovnany.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 2. 2015 09:51

Bůhvíčím je ta "prosba" způsobena. Některé věty na mne dělají dojem strojového překladu.

Tak čekal bych, že bude leccos mimořádného u bez-/nízko-poplatkové banky zpoplatněno, ale zrovna potvrzení/informaci o uzavření účtu (stačí elektronicky) bych považoval za slušnost, není-li to povinnost. Dle mého na každou žádost by měla být i písemná reakce.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Kocmeister 17. 2. 2015 11:38

Tak takhle končí jedna "legenda", slavná mBank. Smutnej pohled. Snad tak nedopadne časem i FIO.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Návštěvník

Odeslat příspěvekod intarzista 17. 2. 2015 16:39

To je celkem drsná podpásovka. Zřízení/vedení/zrušení účtu - 0Kč
Ostatní služby, v sazebníku konkrétně neuvedené - 300 Kč

Kdyby se to alespoň snažila banka zaobalit, třeba XIV. j) Zaslání kopie nebo aktualizace Smlouvy
na žádost klienta

ale co si pod tím pojmem "konkrétně neuvedené" sakra jen představit, pro perverzní mJedince vlastně cokoliv.

Dobrá verbeš.
intarzista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noxik 17. 2. 2015 17:19

Njn, jenze jsme v CR a dokud tu nebude primo v zakone, ze pri zruseni uctu je banka povinna poslat papirove potvrzeni bez poplatku, jinak prichazi o bankovni licenci, tak se nezmeni nic.
Nejhorsi je, ze tohle clovek nema dopredu jak zjistit. Ty penize by mi az tak nevadily, kdysi jsem z nich vytahl podstatne vic na urocich, ale to nekolikadeni litani kolem toho, to mi fakt vadi.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 17. 2. 2015 18:29

intarzista píše:Ostatní služby, v sazebníku konkrétně neuvedené - 300 Kč

Tohle je celkem bezna polozka i v sazebniku jinych bank/spolecnosti, pokud je mi znamo.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 2. 2015 21:30

Takovou reklamu ma mBank, pak me chodi zprava asi takova to...

Ale tak ségra ten papír měla a vzala ho tam, stejně se s ní dohadovali, že to asi vyjeli chybně a prostě zkoušeli kde co, ale museli to pak nakonec uznat, že je chyba na jejich straně...
(po zruseni uctu casem chtela Rajfka znovu penize, prej se ucet sam muze otevrit)

...takže to je ta tvoje supr nejlepší mBank :D:D...takže to máš první věc, pokud ti ta banka nechce dát ani tenhle papír, tak to je mnohem horší, než nějaký poplatky!!...co na tom, že to ted máš free? zrušíš tam pak někdy účet, deset let bude třeba ok a za deset let ti pošlou účet třeba na sto litrů, že jim dlužíš i s penále :)...vod takový nesolidní banky ruce pryč!!

-- 19. 2. 2015 21:33 --

Zedna1 píše:
intarzista píše:Ostatní služby, v sazebníku konkrétně neuvedené - 300 Kč

Tohle je celkem bezna polozka i v sazebniku jinych bank/spolecnosti, pokud je mi znamo.

Tak jiste banky tam maj lecos, ale prave tohle me az tolik bezny neprijde. Je zajmavy ze KB to dala zadarmo, CS Sporitelna ted to taky dala zadarmo a 300czk nikdo za to neplatil. Tudiz takovej poplatek chce asi jedine mBank. Spis je to nejakej umysl, jinak by pro ne bylo jednodusi napsat to mailem, razitko nejaky, jmeno a pod. Dotycnej to vytiskne a je to zdarma. Netusim co na tom stoji 300czk. Ten papir asi mozna obsahuje 24karat zlato :D
Jeste me ted napadlo... neslo by to napsat doma sam? Teda neco jako...
adresa banky
pod to napisu ze vse je vyrovnano atd. Nasledne tam uvedu i sebe, jako udaje a ucet. No a dolu jen podpis a razitko. Ze by mBank banker treba na IP Pavlova to tam dal? To byse asi branil ne? :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod soban 20. 2. 2015 10:45

Nějak nechápu spor o papír že mám ukončen účet?

Podám výpověď je akceptovaná tak je účet zrušen, nebo přišel nějaký dopis že mám něco doplatit?

Jinak že ČS posílá nějaký papír? ALe kde jsi na tom byl nedávno jsem rušil účet u ČS sepsána výpověď a tím to haslo ani poslední výpis s vyúčtováním neposlaly když už se do jejich IB nedostanu protože jsem měl posílání papírových výpisů zrušeno a že je účet zrušen taky nic nepřišlo pouze se od data co jsme se domluvili nedostanu do IB takže je to zrušeno nebo ne?

Jediný rozdíl je že pokud by fakt nastal nějakej problém dá se do ČS dojít a vyřešit, ale u mBank máš smůlu jak tam potřebuješ vyřídit nestandartní věc tak to mBank neumí (taky jsem ji měl od začátku (škoda delfína ten se mi líbil) a odešel jsem co sprznily IB).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 20. 2. 2015 12:06

taky nevim co se tu řeší, rušil jsem dva účty a kreditku, dali mi kopii té žádosti, kdybych chtěl kopii stalo by to stovku, to mi rekli ihned, účty poté zmizely z IB
nevim co by si chtěl ještě víc, přijde mi to trochu paranoidní
nedávno jsem rušil i ČSOB, tam to same mam žádost o zrušení + přišel papírový finální výpis, dale Wüstenrot tam je pravda, že přišlo že účet je uzavřen + finální výpis poštou.
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka