mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod soban 21. 2. 2015 11:42

Po několika letech potvrzení nenajdeš, nebo ti můžou říct bankéř neměl oprávnění účet uzavřít, takový bankéř u nás nikdy nepracoval atd.....

Prostě nějaký cár papíru je k ničemu pokud nemáš podpis ověřený a i tam se najdou podvody.

A samozřejmě to chce pohlídat před ukončením kouknout do IB zda tam jsou peníze na poslední poplatky, zda jsou všechny příkazy zrušené, karty zablokované limity plateb nastavené na 0 a je to.

Pak mě nemůže nic překvapit že by šel účet do mínusu a z toho důvodu se nezrušil.

Jinak jednou zrušený účet se sám od sebe nemůže otevřít!!! A pokud se tak stalo tak z nějakého důvodu nebyl zrušen a pak k němu máš přístup a musíš to vyřešit.

A nebo tě ho zrušily a pokud tam byl nějaký mínus tak ti určitě poslaly složenku na doplatek + pokutu.

Takže vše je o tom přebírat korespondenci aby jsi se o problému zavčas dozvěděl.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 2. 2015 16:40

vilik: Dobrá to asi nebude běžný ale nemění to nic na tom, že banka po tobe může chtět prachy a říct že to řádně ukončeno nebylo.

soban: Nejde jen vo tu dobu x let, muže to nastat i za cca 2roky, různý potvrzení vo splátkách apod si taky asi schováš, protože nikdy nevíš, co pak vytáhnou.
Právě pro ten případ potřebuješ mít v ruce ten papír :D...páč to že něco nakliká bankéř u sebe, tomu nemůžeš přeci věřit :)...a že ti nefunguje IB??!!...to je fakt hodně naivní :D

Tak nešlo vo to, že by byl znovuvotevřenej, ale prostě ségře přišla upomínka, že tam má dluh a to vzniklo po době, kdy už to uzavřela a nemít papír, tak to musela zaplatit prostě!...takle banka měla kecy, ale uznali, že to je jejich chyba...

až příde za pár let požadavek vo zaplacení třeba padesáti litrů, tak bude argumentovat, že se nepřihlásil na IB, takže to je zrušený?? :D...s tim to smázne i ten vrátnej vod právníků :)...prostě daj, že pohledávka vznikla třeba toho a toho dne (kdy už to mělo bejt zrušený), že třeba pak zavedli za něco poplatky apod...dneska nemusej voni ti dokazovat, že dlužíš, ale ty dokazuješ, že nedlužíš!!...pokud nic nemáš, tak ti řeknou - ale pane, to ste si vymyslel kde, že máte ukončenej účet? my vám ho ukončili toho a toho dne (pozdějc) páč ste neplatil svý závazky, ale penále narůstá! :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vilik 21. 2. 2015 17:41

Tak já ti dám jiný příklad. Můj osobní. Je to sice cca 10 let, ale to není tak důležité. Měl jsem podnikatelský účet u Spořky. Po čase jsem odcházel jinam a účet zrušil. Vše se odehrálo na přepážce, IB se tenkrát moc nenosilo. Cca za půl roku došel dopis, vyúčtování, kde jsem se dočetl, že mám v bance nedoplatek asi 1200 Kč. Nebyla to upomínka, jen vyúčtování. Dnes si již ani nepamatuji za co to bylo a ni jak to vzniklo. Šel jsem do banky a rovnou jsem řekl, že jsem ochoten nedoplatek uhradit. Slečna na přepážce mně s milým úsměvem řekla, že to nelze, jelikož účet je již zrušen a nemají to kam zařadit. Žádným papírem jsem mávat nemusel. Zrušení účtu asi nebylo provedeno správně a pravděpodobně to odnesl pracovník, který tento účet uzavřel, jelikož zřejmě nepočkal na zaúčtování všeho, co se tohoto účtu týkalo. Takže teorie o znouotvírání účtů patří do kategorie scifi.

A ještě k tvé ségře. Jestliže byl účet uzavřen, skončí tím pro obě strany smluvní vztah. Účet přestane existovat, takže na něm nemůže vzniknout nedoplatek, ale ani eventuálně přeplatek. A pokud přeci jen ano, jako v mém případě, jak jsem psal, smluvní vztah skončil a tvoje ségra nemůže nést následky chyby banky, které sama nezavinila. Stejné by to bylo naopak. Na tom přeci není nic nepochopitelného.

Klidně to přirovnej k situaci, kdy si koupíš televizi za 10 tisíc, zaplatíš kartou, odvezeš a za měsíc ti přijde domů dopis od obchodníka, že mu dlužíš 2000, protože ta televize stála 12 tisíc.
Zaplatil bys?
vilik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 2. 2015 18:11

Jinej příběh - jede typka tramvají, nemá lístek...de revizor a zkontroluje jí, typka nemá prachy, tak dá vobčanku, sepíše se to a podepíše...pak má prachy a zaplatí to tam na pokladně...
Po dvou letech jí příde dopis, že dluží DP přes dvacet litrů, že jela načerno a nezaplatila to.....co se stane, pokud ten dopis zahodí, že přeci už to jednou zaplatila a žádnej smluvní vztah s DP nemá? :)

Není to naivní?

Dneska prostě na vše musíš mít nějaký potvrzení a doklad, kor tady v ČR!...a jak může se porovnávat koupení tv se službou? :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vilik 21. 2. 2015 19:39

ripper6 píše:...a jak může se porovnávat koupení tv se službou? :D

Úplně normálně. To je totiž také svým způsobem služba.

Taky si kopíruješ co sem napíšeš? Pro jistotu? Co kdyby? 8-D
vilik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 2. 2015 20:43

Koupě TV je jednorázová služba - ty si koupíš výrobek a dál nikoho nezajímáš. Nic se dál neřeší, záruka je spíš nepříjemnost toho prodejce, kdybys ho dál nevotravoval a nic nechtěl bude rád. Zatimco služba je dlouhodobější věc na smlouvu, poskytovatel má užitek z toho, aby trvala co nejdýl a tys jí co nejvíc využíval...a tim se často kreje - tim trvánim apod. Tam poskytovatel nemá užitek z toho, že si něco vemeš a hned to zrušíš, naopak. U operátora taky pokud má časově závaznej tarif tak nemůže říct - dneska na to seru, du jinam, nazdar!! :D...pokud to chce ukončit, zaplatí penále...
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod soban 22. 2. 2015 00:59

ripper6 píše:Jinej příběh - jede typka tramvají, nemá lístek...de revizor a zkontroluje jí, typka nemá prachy, tak dá vobčanku, sepíše se to a podepíše...pak má prachy a zaplatí to tam na pokladně...
Po dvou letech jí příde dopis, že dluží DP přes dvacet litrů, že jela načerno a nezaplatila to.....co se stane, pokud ten dopis zahodí, že přeci už to jednou zaplatila a žádnej smluvní vztah s DP nemá? :)

Není to naivní?

Nemusím mít doklad o zaplacení - a když bude problém tak na pokladně musí mít DP doklad ve svém účetnictví že jsem to zaplatil - jinak by tam na konci roku měly víc než mají mít :-)

Samozřejmě je pak problém dokazovat že jsi to zaplatil, a dohledat to ale většinou se to najde.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 2. 2015 13:01

No ... s tím dokladem se Ti to ale bude dokazovat o dost lépe a rychleji. :-) Ale nechť každý jedná, jak mu vyhovuje. Vilík třeba jednou dostane "přes držku" a pak si bude doklady také schraňovat ... anebo třeba taky ne. :-) Každopádně do toho, co dělají ostatní, je mu prd.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vilik 22. 2. 2015 14:38

drkarel píše:) Každopádně do toho, co dělají ostatní, je mu prd.

Ovšem v tom případě je nutno zakázat diskuze, protože stále je někomu do něčeho prd :!: Stejně jako teď tobě. Rozumíme si?
vilik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paty07 22. 2. 2015 16:20

soban píše:Nemusím mít doklad o zaplacení - a když bude problém tak na pokladně musí mít DP doklad ve svém účetnictví že jsem to zaplatil - jinak by tam na konci roku měly víc než mají mít :-)

Samozřejmě je pak problém dokazovat že jsi to zaplatil, a dohledat to ale většinou se to najde.....

No jo, ale řekni mi důvod, proč by měli mít zájem to hledat? Oni mají pokutu a chtějí ji zaplatit, vedou ji jako nezaplacenou. Teď jsi na řadě ty, abys obhájil, že je zaplacená. K tomu ti právě slouží doklad. Nemáš? V tom případě ti exekutor klepe na dveře. :mrgreen:
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 22. 2. 2015 16:44

v mBance jsem rušil účet už 2x a vždy si potvrzení vyžádal, bývalo to zadarmo..Nýnější poplatek 300,- je neskutečná polská židovina, kterou bych nebyl ochoten akceptovat, takže kdybych chtěl účet rušit potřetí, tak se budu muset spokojit s cárem papíru, který mi vytiskne OSVČ na nějaké budce v supermarketu :-(
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 2. 2015 23:13

Nadavaj lidi na kurz u mBank jako jeden z nejhorsich, ale u mensich castek to neni az tak poznat. Test:

mBank
4,56eur poslano z SK
125czk (dnes dle kurzu)

Směnný kurz 26,8011
Datum provedení 2015-02-16
Datum zaúčtování 2015-02-16
prijato 122,21czk

Zuno
10eur poslano z SK
265czk zadano, podle kurzu dnes 275czk

Bankovní směnný kurz: 27,0680 CZK/EUR
Datum zúčtování: 17 únor, 2015
Datum valuty: 17 únor, 2015
Prijato 270,68czk

Pripadne tech 3 - 10kc se da zapocitat a to zaplati odesilatel.Jeste to klidne sami prihodej. Neco jinyho je pokud to nekdo meni od 2000czk az 10 000czk a to casteji.

-- 22. 2. 2015 23:19 --

dr._lukas píše:v mBance jsem rušil účet už 2x a vždy si potvrzení vyžádal, bývalo to zadarmo..Nýnější poplatek 300,- je neskutečná polská židovina, kterou bych nebyl ochoten akceptovat, takže kdybych chtěl účet rušit potřetí, tak se budu muset spokojit s cárem papíru, který mi vytiskne OSVČ na nějaké budce v supermarketu :-(

tady je to krasne videt ze po nejakym tom roce banka nekde musi hledat kde ty prachy vzit. Sice voni prachu maj i tak dost ale to ze tam par socek ulozi par tisic je asi nevytrhne, pokud to klienti zas vyberou. Uver tam treba nemaj, eura /dolace denne nemej tak co s takovym?
Nehlede ze od takovej banky nektery lidi nevedi co cekat, pokud je na trhu napr 2-4 roky jako u bank co uz tu jsou x let.
Proto dost lidi to ma jako jen vedlejsi banku, s tim ze to pripadne pak zrusej.
Dokud tam nic moc nechci, Sepa zadarmo staci, vybery vsude zdarma, protocit 500kc mesicne tak je to asi fajn. Az by tam nekdo chtel sporeni, shanel hypoteku tak uz muze mit problem ci nejaky dalsi papiry.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 2. 2015 07:06

vilik píše:... Rozumíme si?

S tebou si člověk jen těžko porozumí. Mrkni se do slovníku na význam slova diskuse.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Gandalf007 27. 2. 2015 10:08

Přišla mi nabídka bonusu při čerpání mPůjčky. Pokud se to tu už řešilo, tak se omlouvám, ale protože jsem s mPůjčkou nikdy nic neměl, mám pár dotazů. Dle info mBank lze schválenou mPůjčku kdykoliv předčasně splatit bez jakýchkoliv sankcí. Její zřízení, čerpání, předčasné splacení i mimořádné splátky jsou bezplatné.
Příklad: Požádám si, dostanu schváleno, čerpám a např. po týdnu předčasně splatím. Je tam něco proti něčemu? V podmínkách bonusu je pouze "čerpání mPůjčky" nikoliv minimální délka čerpání nebo způsob splacení.
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 3. 2015 11:19

Dnes jsem náhodně narazil na asi trochu zvláštní věc. Chtěl jsem se dostat na stránky Equa bank a do prohlížeče jsem omylem zadal adresu http://www.eqabank.cz a místo stránek Equa bank se mi zobrazila stránka mBank s nabídkou založení mKonta na kterou mne tato adresa přesměrovala. První co mne napadlo bylo to, že se asi mBank snaží takto asi nekale odlákat lidi od Equa bank kteří udělají v adrese chybu a místo equabank napíšou eqabank a přetáhnout je k ním tj. k mBank. Nevím ale jestli mBank má s tím vůbec něco společného nebo zda to není nějaká aktivita někoho jiného. Podle WHOIS by doménu eqabank.cz měla mít registrovanou firma ZONER a proto asi záleží jestli je to pouze jejích aktivita nebo to dělají nějak ve spolupráci s mBak.
Ať už je to jakkoliv tak mi to připadá být nesolidní takto využívat pochybení asi dost lidí při psaní adresy stránky ke snaze přetáhnout je od jedné banky k jiné.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka