mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod michalduffek5 1. 7. 2015 12:15

Mam Equa bank. Mohu vřele doporučit. Vše opravdu zdarma a opravdu bez jakýchkoliv podmínek. S běžným účtem vyhráli Zlatou korunu - http://www.zlatakoruna.info/financni-pr ... -equa-bank
michalduffek5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 7. 2015 12:35

Možná jsem paranoidní, ale registrace 1. 7. 2015 13:12, jediný příspěvek o 2 minuty později a vychvalující Equa. Já vím, že Equa hodně "tlačí" sociální sítě, ale mohla by to dělat poněkud méně průhledně.

Ale k věci - ano, současná nabídka Equa není špatná, jenže:
1) bance nelze dlouhodobě věřit - neustálé změny v ceníku, zvýhodňování určitých skupin klientů (odboráři, klienti Agel a další)
2) časté šoupání s devizovými kurzy, sotva se v nějakém testu ukáže výhodně, okamžitě kurzy zhorší, aby na klientech vydělala. V minulosti navíc "bulharská konstanta" při výběrech z bankomatu

Equa je dobrá jako druhý účet pro vyzobání rozinek - hlavně výběry z bankomatu, spořicí účet, výjimečně výběr v zahraničí (nízký poplatek, průměrný (aktuálně, může se kdykoliv změnit) kurz). Podle mého názoru je jejich aktuální model "ekonomicky neudržitelný". Buď budou muset (opět) radikálně změnit ceník, nebo to zavřít. Zatím ale klidně využít, proč ne, pro lidi, kteří jsou schopni účet kdykoliv změnit bych ho i doporučil.

Paradoxní je, že je to ve vlákně mBank, která jde od 10 k 5, kdyby to bylo ve vlákně Air nebo FIO, tak řeknu "raději neměnit", ale tady opravdu nejspíše není co ztratit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 1. 7. 2015 13:00

Chudák spammer, už ji "doporučuje" ve třech vláknech a ani jednou neuvedl telefonní číslo :mrgreen:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 7. 2015 13:07

To bude práce nějaké PR agentury pracující pro Equa, ostatně by to nebylo poprvé, vždycky to přichází ve vlnách, hádám, že brzy bude nějaká akce na Slevomatu :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 7. 2015 15:18

michalduffek5 píše:Mam Equa bank. Mohu vřele doporučit. Vše opravdu zdarma a opravdu bez jakýchkoliv podmínek. S běžným účtem vyhráli Zlatou korunu - http://www.zlatakoruna.info/financni-pr ... -equa-bank
Opravdu vše zdarma a bez jakýchkoliv podmínek? Stačí se podívat do jejích sazebníku jestli je opravdu vše zdarma. Ano Equa bank je oproti mBank opravdu doporučení hodná banka, ale propagovat ji na základě nepravdivých informaci mi nepřipadá příliš solidní.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod peter2black 2. 7. 2015 07:15

Velké banky chtějí omezit výběry z bankomatů klientům konkurence

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... direct=off
peter2black
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 2. 7. 2015 07:22

michalduffek5 píše:Mam Equa bank. Mohu vřele doporučit. Vše opravdu zdarma a opravdu bez jakýchkoliv podmínek.

Ano, odeslání peněz ze spořicího účtu za 9,- Kč je opravdu zdarma... BTW FIO to sice mělo omezeno na 1 předvolený účet mimo banku, ale opravdu to bylo zdarma, u Air Bank je to neomezeně a opravdu zdarma. Takže s tím svým "opravdu zdarma" v případě EQUA běž do Brusele.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Roger73 2. 7. 2015 14:54

Co si myslíte o té nové nabídce bonusu za doporučení v podobě bonusu 100 EUR pro starého i nového klienta?
Ta částka bude asi hodně nadhodnocená, že?
Podle mně si nějaký markeťák spočítal, že je zbytečné jako motivaci nabízet 500 kč na dřevo, když lze lákat na sice podstatně vyšší, ale pofiderní částku cca 2700 kč na přípsěvek na dovolenou.
Využívají toho, že na rozdíl od fin. bonusu je cena dovolené velice subjektivní a těžko s něčím srovnatelná.
Navíc sice jsem to nestudoval, ale určitě tam bude podmínka, že velkou většinu ceny musí klient zaplatit ze svého, takže pokud to budou nějaké předražené hotely (což očekávám), tak na tom mbank možná ještě na provizích od cestovky vydělá. Pokud si teda dokonce sama za tímto účelem nezřídíla vlastní cestovku, trochu to tak vypadá.
Každopádně mi nikdo nenamluví, že za založení jednoho účtu bez minimálního obratu a podmínek banka dvěma klientům jen tak připíše celkem cca 5400 kč reálných peněz. To bude virtuální realita.
Roger73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 7. 2015 15:46

To vše opravdu zdarma je blbost a banka která by měla vše zdarma neexistuje. Alespoň ne v Česku. Jsou banky které mají mnohé služby zdarma, ale ne všechny.

O té nabídce 100 EUR na dovolenou si myslím, že to asi bude podmíněné nákupem dovolené u některé CK a z toho možná bude mít mBank nějaké provize, tak že se jim něco co do toho investuji vrátí zpět. Podmínky jsem ale nestudoval, protože mne takové akce příliš nezajímají. MBank asi musí pociťovat úbytek klientů a tak takovým způsobem chtějí k sobě nalákat nějaké nové klienty.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zedna1 2. 7. 2015 16:23

Hodne zajimavy clanek, odkaz mam z mFora:

Kolik klientů odešlo/přišlo z/do jaké banky.
http://www.finparada.cz/2887-Anketa-Kli ... banky.aspx

Anketa stale bezi zde:
http://finparada.cz/2820-Pokud-jste-zme ... nketu.aspx

Ta cisla jsou vazne velmi zajimava, ovsem mBank se zcela jiste libit nebudou :-)

Nejvic prichazejicich je do Air,FIO,Equa a
nejvic odchazejicich je z CS,KB,mBank.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Havers 2. 7. 2015 16:29

Roger73 píše:... takže pokud to budou nějaké předražené hotely (což očekávám) ...

Seznam hotelů:
https://www.connexservice.com/TravelVoucher/hotelmap
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 3. 7. 2015 22:20

Na mForu ve vlakne o WindowsPhone mobilni aplikaci mBank
http://www.mbank.cz/forum/thread,238269 ... hon,1.html

jsme se nedavno dovedeli od pracovnika mBank, ze:
> Ondrej_mBank napsal(a):
> Aplikace pro Windows Phone bude spuštěná do konce tohoto roku.

Tak to bylo dobre nacasovani!

Spekulace roku: Microsoft údajně vymění mobilní Windows za Android
http://mobil.idnes.cz/microsoft-mobilni-windows-za-android-dwa-/mob_nokia.aspx?c=A150630_181338_mob_nokia_ada

Pokud by se naplnila tato spekulace, pak by po letech cekani na aplikaci WindowsPhone a jejim uvedeni byl vzapeti system WindowsPhone odepsan.

Jestli se ta spekulace skutecne nakonec potvrdi, tak to by byla fakt sila!

EDIT:
Ale na druhou stranu je fakt, ze takovato spekulace tesne pred vydanim mobilnich Win 10 je dost divna ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lovo 3. 7. 2015 23:41

Myslím, že Microsoft nemá důvod pohřbít Windows Phone. Oproti Androidu má nemálo na první pohled viditelných výhod. ;-) A má i svou klientelu, které část přišla z Androidu; ta se bude těžko vracet někam, odkud odešla.
Lovo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 4. 7. 2015 05:38

Já mám za to že to pohřbí, ale tím že bude prosazovat w10 na telefonech a WindowsPhone ne, ale jak to dopadne nevím aby se nakonec neustoupilo z w10 a nezačalo spátky na WindowsPhone.

Prostě uvidíme jak to bude s verzemi windows pro mobily.

Ze by přešly na Android nepředpokládám to by mu musely skrachovat ty w10.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 4. 7. 2015 06:26

Lovo píše:Myslím, že Microsoft nemá důvod pohřbít Windows Phone. Oproti Androidu má nemálo na první pohled viditelných výhod. ;-) A má i svou klientelu, které část přišla z Androidu; ta se bude těžko vracet někam, odkud odešla.

Nevím proč je to ve vlákně k mBank, ale lehko a rád jsem se vrátil
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka