mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 9. 2015 13:22

Ve slušném bankovním ústavu možná ano, ale mBank bych k těm slušným příliš nezařazoval.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod soban 13. 9. 2015 09:03

Přesně mBank byly slušné na začátku, ale dnes co se tam střídá vedení jak ponožky a podmínky vydrží pouze měsíc.....

Mě už tam taky nedostanou.

Fakt za ty komplikace to nestojí když nedokáží jasně formulovat podmínky......
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 9. 2015 10:54

soban píše:Přesně mBank byly slušné na začátku,
To ale až do chvíle než se ukázalo jak nás na tom začátku bezcharakterně obelhávali tím, že nám tvrdili nesplnitelné nesmysly a slibovali to co téměř určitě věděli, že to nedokážou splnit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 13. 9. 2015 14:06

Byl jsem v mB úplně od začátku a na nějaké období slušnosti si teda nevzpomínám. Ostudu si budovali hned od otevření, kdy zatloukali ten "přeshraniční poplatek".
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod migrant 13. 9. 2015 16:23

Tak nebo tak, kdyz meli 3,5 % p.a. na eMaxu, tak jste vsichni slintali. :-P
migrant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.roak 13. 9. 2015 17:58

Mkonto mám, bez karty, Proč nepoužívá schází mi možnost vložit hotovost na účet aby byly okamžitě připsané.taková snad není
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 9. 2015 15:33

IB teď nejede..

-- 14. 9. 2015 16:44 --

Už běží
anonymni

Odeslat příspěvekod lukas1107 14. 9. 2015 17:10

fc70 píše:
Termínovaný vklad je automaticky obnoven po uplynutí stanovené doby trvání a to již bez využití této speciální akce se standardní úrokovou sazbou dle aktuálního Úrokového lístku mBank platného pro termínované vklady s délkou trvání 3 měsíce.

Takže revolving je povinný a ten efektivní úrok je nejvýš něco mezi 1 a 1,075% p.a. podle toho, jak se jim za 3 měsíce bude chtít? Nebo to znamená jen to, že to zakládají jako revolvingový vklad, ale dá se normálně vypovědět?

Moznost b je spravne.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 19. 9. 2015 10:40

K obecné skepsi ohledně M-bank bych si dovolil přidat jednu čerstvou a velmi pozitivní zkušenost k jejich hypo.

Blíží se mi fixace a s mrazením v zádech jsem si poslechl pár zkušeností známých a kolegů s Hypoteční bankou. Na jaře kolegovi zaslali dopis s novou sazbou, která byla 4,3% v době, kdy hypoindex byl cca 2,1%.

Já jsem již kontaktoval poradce z M-bank s žádostí o schůzku, ale včera mi přišel doporučený dopis s návrhem nové sazby. Jaké bylo moje překvapení, když nová navrhovaná sazba byla 2,24%. Zároveň do fixace zbývají ještě 2 měsíce a tedy je pořád dost času mírně zatlačit, i když už je to v podstatě jen mé hnidopišství, které může ušetřit max. 100,- měsíčně.

Jsem ale opravdu mile překvapen, jak se k tomu banka postavila a jakou sazbu sama nabídla, protože kolega, který má shodou okolností výši hypo velmi podobnou, jako já, během příštích pěti let zaplatí Hypoteční bance o cca 90 000,- více, než já, pokud porovnáme nabídky obou bank...

A na závěr mi nedá nerýpnout si do bývalých MLM kádrů, kteří mi před 5 lety nabízeli dražší hypotéky velkých bank - ČSOB, KB, ČS, a svorně tvrdili, že teď sice s M-bank, tou "polskou kampeličkou", pár korun ušetřím, ale při fixaci mě stáhnou z kůže. Dnes těmto lidem, kteří se dnes nezřídka schovávají před následky mandátních smluv své bývalé společnosti, mohu vzkázat, že opak je pravdou a svého rozhodnutí mít hypo od M-bank opravdu nemám důvod litovat... ;-)
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 19. 9. 2015 13:27

Banka se dá těžko posuzovat podle prvního nástřelu, je potřeba porovnávat celkové náklady na další období.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 19. 9. 2015 14:00

xls píše:Banka se dá těžko posuzovat podle prvního nástřelu, je potřeba porovnávat celkové náklady na další období.

Možná to z mého příspěvku není na první pohled zřejmé, ale právě náklady dalších období se snažím srovnávat.

Srovnávám dvě z hlediska jistiny obdobné hypotéky a nabídky bank při konci první 5leté fixace.

Pro mě by to dost možná takovou roli nehrálo, protože já si úvěr hlídám a i v HB bych si to vyhádal, ale kolega, který si to nepohlídal, by s M-bankou za dobu další 5-leté fixace (2015 - 2020) ušetřil cca těch 90 000,-.

Takže opravdu není až tak podstatné, jestli u sjednání úvěru dostanu 1,69 nebo 1,79 při nějaké marketingové akci, ale to, jak se banka zachová při fixaci a jestli bude něco zkoušet...

A v tomto za mě má M-bank palec hore...

Tak jako tak ale každému doporučuji si to hlídat a s bankou před koncem fixace jednat.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 19. 9. 2015 14:51

Tohle právě tak nefunguje, první nabídka může být i jen nástřel, jestli jim to někdo sežere. Těch 2,1 % od mB teď má v ceníku třeba i AiB a při konkrétním jednání (nejspíš s nějakým ičarem bez pravomocí) tam třeba vůbec níž nepůjdou. Zato u té HB nebo jiné "normální banky" při troše úsilí zatlačíte a dostanete se s konečnou nabídkou úplně někam jinam (už třeba i proto, že tam je spousta joudů, kteří nesmlouvají a platí mnohem víc než musí). Sám jsem to takhle udělal a banka nabídla úročení dokonce o dost lepší než byla jejich aktuální marketingová akce.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 19. 9. 2015 17:55

xls: U AiB si myslím, že máte pravdu ohledně toho vyjednávání, ale někdy se tam stavím na pokec a jen se tak ze srandy poptat. V M-bank mohu z období před 5 lety potvrdit slušné a seriozní jednání a schopnost převálcovat všechny poradce (taky vlastně ičaře).

Svou story, kdy jsem před 5 lety kontaktoval jak několikero poradců, tak pobočku M-bank jsem tu už vyprávěl mnohokrát... :-D

Mě prostě jen zaujalo, jaké rozdíly mohou být a protože tyhle situace nikdo moc na internetu nediskutuje, přišlo mi rozumné se o tom zmínit. To, že si nepohlídáte fixaci, nemusí nutně znamenat, že jste jouda. Co kdyby jste byl zrovna v zahraničí, ve zkušebce, bez práce, atd., tedy v podstatě neschopen refinancování, tedy také bez argumentů při vyjednávání na pobočce?

Nebylo by v takové situaci lepší, kdyby z Vás banka samotná toho joudu nedělala a poslala slušnou nabídku, tak jako se to včera stalo mě?
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 9. 2015 19:38

Zkousel tu nekdo to dorovnani u pujcky plus?

-s garancí výhodnosti po celou
dobu splácení (když narazíte na výhodnější nabídku, dorovnáme ji)

Treba to Zuno ze nabizi jeste lepsi urok a rpsn pripadne. Musi ale cloveku nejdriv napr Zuno pujcku schvalit, ze mu ji da, potvrdit na papire a potom je to mozne predlozit v mBank at mu srazej urok/rpsn?
Me zajmalo jak to chodi v praxi, kdyz se tak chlubej co dorovnaj.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 9. 2015 17:57

Jak vubec muze toto banka davat?
Narazim na to ze nemusej lidi dokladat prijem, takze jim je to jedno jestli ho maj? Je zajmavy ze jiny banky ten prijem resej a chtej to treba dolozit a navic maj horsi urok/rpsn.

mPůjčka Plus je:
- s úrokem 9,9 % p. a.
- bez papírování, poplatků a dokládání příjmů
- s garancí nejvýhodnější nabídky po dobu splácení
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka