mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LGA 27. 10. 2016 15:43

fremantle píše: takže pokud jde o kartu vydanou dříve, mělo by stačit nedělat nic... u mBank ale teda nikdy nevíš.

Neumí-li se mBank chovat rozumně a účtuje poplatky nesmyslně,
já můžu dle jejího ceníku vybírat 10x denně po celý měsíc.
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pivinecek 28. 10. 2016 17:30

ahoj, připsali už někomu bonus za platbu KK uskutečněnou v září 2016? Konec října a bonus pořád nikde?
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 28. 10. 2016 18:39

Bonus byl připsán dne 17.10.2016, což je zdokumentováno i v tomto diskuzním tématu. :mrgreen:
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod pivinecek 28. 10. 2016 19:13

díky za info. tak to mi žádný bonus v říjnu nepřišel, nezbývá než podat reklamaci ....
není tam nějaký zádrhel když jsem podal výpověď 29.9.?
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 28. 10. 2016 19:23

Tos mel s vypovedi pockat az po pripsani bonusu asi.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod outlier 28. 10. 2016 19:23

A stalo se vám také, že vám v říjnu strhli poplatek 29 Kč za (neaktivovanou) kartu a pak vám ho cca 14 dnech zase vrátili? Poplatek asi souvisí se změnami v sazebníku, takže jsem ji aktivoval a zase zrušil, proč mi ho pak vrátili, netuším.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 28. 10. 2016 19:30

pivinecek:
Doporučuji pročíst si tyto volně dostupné podmínky
http://www.mbank.cz/informace-k-produkt ... 102016.pdf
a v případě pochybení ze strany mBank podat reklamaci.

outlier: Ten poplatek by se měl týkat jen karet vydaných ode dne platnosti nového sazebníku. Polská bankovní žumpa pravděpodobně celý proces totálně nezvládla a poplatek naúčtovala u všech neaktivovaných karet. Pak svůj omyl zjistili a začali to dávat do pořádku.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod pivinecek 28. 10. 2016 19:40

díky Franklin, ten dokument jsem četl, já udělal platbu 13.9.2016 a ty podmínky co jsi přiložil vešli v platnost až 1.10.2016, ale před tím byly skoro identické krom bodu 2.8. - pošta + předplacenky.

2.4. V případě, že Klient nebude mít k poslednímu dni kalendářního měsíce, za který má být odměna
připsána, a po celý následující kalendářní měsíc aktivní mSpoření, součet částek Banka nepřevede a
tuto částku nelze Klientem zpětně nárokovat.

dle toho to chápu tak, že pokud jsem provedl v záři platbu kartou, následně mkreditku vypověděl (běží 30 denní lhůta na zrušení a vyrovnání karetního účtu) a nezrušil jsem mspoření, tak by mi bonus měli připsat. Nebo to chápete jinak?
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 28. 10. 2016 20:05

Tak jeste neni konec mesice ne?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod pivinecek 28. 10. 2016 20:18

ano, máš pravdu, konec měsíce ještě není, proto jsem se ptal jestli to už někomu připsali, vždy to bylo tak, že když tu někdo napsal, že mu připsali bonus tak mi ho připsali také, nikdy to nebylo v nějakých vlnách. Proto je mi to divné, že mi bonus 17.10. nepřipsali.

-- 28. 10. 2016 20:42 --

ano, máš pravdu, konec měsíce ještě není, proto jsem se ptal jestli to už někomu připsali, vždy to bylo tak, že když tu někdo napsal, že mu připsali bonus tak mi ho připsali také, nikdy to nebylo v nějakých vlnách. Proto je mi to divné, že mi bonus 17.10. nepřipsali.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 28. 10. 2016 20:45

No právě tento měsíc to nepřipisovali ve stejný den.
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=301647&st=0&sk=t&sd=a&start=7125
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod x-bat 31. 10. 2016 09:57

x-bat píše:Haha... V mBank mám "mrtvý" účet, tj. od února je na něm čistá nula. Do toho mi mBank v únoru vydala kartu, kterou jsem neaktivoval. Teď jsem se přihlásil do IB a mám nezaúčtovanou operaci 29kc z 16.10. "poplatek za vedení karty" (disponibilní zůstatek na účtě je tady -29kč). A v IB mám jedinou kartu - "platná do 26.2.2016". :D

Jen pro info - poplatek vrácen zpět i bez mé aktivity (tj. po 14 dnech to mBank sama opravila).
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod malda 31. 10. 2016 13:41

Zdravim, netusite, zda kdyz ted zablokuju kartu, zda bude uctovan poplatek za rijen (karta nebyla pouzita)? Ucet planuju zrusit.

Diky za odpovedi,
malda
malda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 31. 10. 2016 14:48

@maida
Pokud se jedna o debetku, tak po zablokovani se uz zadny poplatek uctovat nebude.
Pokud se jedna o kreditku, tak po zablokovani se automaticky nastavi 100% automaticka splatka, coz je zpoplatneno. Po blokaci kreditky je tedy treba jeste dodatecne zrusit tu 100% automatickou splatku (v IB nebo pres operatora mLinky).

PS:
Nekterym klientum mBank uctuje poplatky i tehdy, pokud zadne mit nemaji.
Takze je treba byt ve strehu stale ...

PS2:
Ted se znovu divam na puvodni dotaz a uz chapu smysl dotazu lepe:
Zda se bude uctovat poplatek za vedeni karty za cast mesice, pokud v danem mesici kartu zablokuji.
--> odpoved neznam, ani pri pohledu do sazebniku nejsem chytrejsi ale myslim si, ze by se po zablokovani poplatek uz uctovat nemusel (jen muj odhad). Take si vybavuji nejake vyjadreni z mBank, ze (alespon nektere) poplatky nebudou uctovat do minusu, takze pokud by na konci mesice bylo mKonto vynulovane, mozna by se ten pripadny poplatek nestrhl, protoze by ho neuctovali do minusu (take jen muj dohad).
Naposledy upravil Zedna1 dne 31. 10. 2016 17:29, celkově upraveno 1
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod .357 31. 10. 2016 17:11

Zedna1 píše:...pukud se jedna o kreditku, tak po zablokovani se automaticky nastavi 100% automaticka splatka...

To není pravda. Před pár týdny jsem manželce kreditku zablokoval a zůstalo to na nule.
.357
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka