mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 12. 2018 15:47

Pro eura má MMB opravdu dosud spread ještě horší - absurdních 6,3 % (kupodivu u hotovostní směny na pokladně je výhodnější).

V případě dalších cizích měn mBank už nepřekoná nic, ty dodatečná 2 % to dorazí úplně... Btw. je úplně jedno jestli ten dolar koupím kurzem Visa + 5 % anebo MC + 2 % koupím euro, které banka konvertuje se svoji marží 3 % (bude to naopak ještě mírně nevýhodnější, protože i karetní asociace má svůj, leč nízký spread).

Jinak je to vtipný - v minulosti zákazníci kopali nožičkama, když měli platit 5 Kč za odchozí platbu... Teď utratí ekvivalent ušmudlených 100 Kč za cetku z Číny a že utratili těch samých 5 Kč za odchozí transakci (nic jiného, než poplatek to v konečném důsledku není), nikomu nevadí, hlavně, že ty peníze nevidí...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ReMusiCZ 22. 12. 2018 15:54

Fajn, a když bych teda dolar nahradil eurem? Tak jako tak mi vychází výhodněji MC než Visa, ale byl bych rád, kdyby mi to někdo potvrdil. Navíc, jde o platby nepravidelný a v různý výši, nezřizuju ten účet primárně kvůli tomu, ale řekněme jako platby vedlejší.
ReMusiCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ultyma 22. 12. 2018 15:56

V tom pripade to neres, je to jedno, obe maji spatny kurz.
ultyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ReMusiCZ 22. 12. 2018 16:05

No, "neřeš", když já si mám sám vybrat zda-li Visu nebo MC, který si jsou prakticky totožný a jak si tak z těch dvou mám teda vybrat? :-D Navíc pořád píšete o onom dolaru, ale pokud je to významnější rozdíl, můžu místo něho přejít na to euro. Bude v tomto případě už nějaký významnější rozdíl, abych se rozhodl?
ReMusiCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 22. 12. 2018 16:34

Podstatné není, jestli MC nebo Visa, ale proč mBank? Pokud chceš občas něco zaplatit v zahraničí, tak nejjednodušší je založit si účet s debetní kartou u banky Creditas.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ultyma 22. 12. 2018 16:35

Visa nebo MC mBank, je to jak z deste pod okap, je to jedno.
ultyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ReMusiCZ 3. 1. 2019 23:35

Tak už mám založeno a jen zpětně dodávám... Účet jsem nepořizoval primárně kvůli zahraničním platbám, ale jako běžný účet a bez nějakých extra požadavků. Všeobecně, aby mi kam mely chodit příjmy, odečítat se trvalé příkazy, no a pouze sem tam nějaká ta online platba. Tuzemská i zahraniční. Takze vlastne jen takovy to zakladni vyuziti, co asi pouziva vetsina lidi. Pro mBank jsem se rozhodl z duvodu, ze z tech novejsich bank patri mezi ty, co maji nejvice klientu, coz u me budi jistou duveru, ma zcela bezplatne vedeni uctu jiz bez ohledu na platby kartou, vyber ze vsech bankomatu nad urcitou a pro me prijatelnou castku zdarma a vic vlastne osobne nepotrebuju. Vkladomaty beru jako dalsi plus. Snad jen jeste teoreticky, kdyz bych si chtel vzit v budoucnosti hypo, mam tak nejak za to, ze u mBank by byla vseobecne nejvyhodnejsi a jiz zalozeny osobni ucet u ni by k tomu mohla byt takova navnada, aby mi vysli stric, ale to je opravdu uz vedlejsi... A jeste co se tyce te karty, zvolil jsem nakonec MC a místo platby dolarem prejdu na euro, jelikoz tak dojde misto dvou jen k jedne konvertaci, coz by z principu melo byt nejvyhodnejsi, ale je to konvertace vlastnim kurzem banky, takze stejne tezko rict... Ale jak už jsem psal, ty platby nejsou prioritní.
ReMusiCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 3. 1. 2019 23:56

no hypo u mbank - k tomu lze rict asi jen jedno - ke koupi novostavby - bytu chtej podpis reditele stavejici firmy - odnekud z Prahy treba si predstav ze bude . ten urcite bude mit na tebe cas. za me tadle banka na hypo je snad jedna z nejhorsich.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 4. 1. 2019 06:13

Nie len na hypo.
Uz len to, ze platby pripisuju az o 9 rano a rozhodny cas pre poslanie prikazu je 8.30, v tomto je snad horsia len unicredit.

Tie ich kurzy su uplne nanic, tak odporucam aspon Curve kartu
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 4. 1. 2019 10:06

ReMusiCZ píše:Zdravím, plánuji si u mBank založit osobní účet s debetní bezkontaktní kartou a nemohu se rozhodnout, jestli z výběru zvolit Visa nebo MasterCard? Účet budu mít veden v CZK a v této měně taky nejčastěji platit, ale občas nakupuju třeba i na Aliexpressu (tedy z Číny) v USD a tak se chci zeptat, která z těch variant vzhledem k následujícímu textu bude pro mě výhodnější? Přímo v EUR snad neplatím nebo alespoň dosud jsem neplatil nic.

No udělal jsi chybu, místo aby ses poradil, kde založit - řešil jsi VISA nebo MC. :-( S nových menších bank se mBank postupně stala tou nejhorší, i když v posl. měsících trochu zlepšila své podmínky. Teď už to třeba půjde. Ale skoro všechny ostatní volby by byly lepší..
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 1. 2019 10:51

Zrovna jsem teď přemýšlel, co bych doporučil své dospělé dceři. V zásadě bych asi vybral Creditas (trochu blbý je, že Richee appka dost kulhá) nebo Hellobank. Creditas (pokud nekrachne :) ) mi přijde pro člověka, kterej nechce nic moc řešit, ale zase nehodlá podporovat směnné kurzy ostatních bank, nejlepší.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ReMusiCZ 4. 1. 2019 12:29

Creditas nebo Hello bank mají privetivy podmínky, ale jsou to malé banky, coz u me vyvolává jisty pocit nedůvery a tvým dodatkem „pokud nekrachne“ je ten pocit jeste vetsi, jelikoz sam nejspis mas pochybnosti. Proto jsem je z mozného vyberu rovnou vynechal, ackoli jde jen o subjektivni dojem. Marne taky nevypada treba Air Bank, ale u te to nasvedcuje, ze ji spolkne Moneta, respktive, ze Moneta bude Air Bank a budouci podminky jsou tak nejasne, tudíz svým zpusobem opet neduveryhodne. Z techto duvodu napodobne tak vyhodnocuji take ucet Tom od Monety. U Equa bank mi vadi, ze dosud nema zadne vkladomaty, o kterych pritom uz jakou dobu zvani, ale skutek utek a Fio banka ma poplatek za vyber z cizich bankomatu. Takze suma sumrum, pro me osobne si myslím, ze volba mBanky byla celkove nejlepsí.
ReMusiCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 4. 1. 2019 12:45

Tak já nedávno přešel od mBank k FIO a spokojenost.Žádný poplatek za výběr z cizího bankomatu nemá.Nedávno jsem vybíral.Je to jen omezené počtem výběrů.Měsíčně můžeš vybrat z cizího bankomatu jen asi dvakrát nebo třikrát.
petison
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod powery 4. 1. 2019 13:00

(OT)To není úplně pravda, viz ceník FIO

Poplatky související s užíváním platební nebo kreditní karty
a) Výběr z bankomatu Fio banky2) zdarma / 9 Kč
Zdarma je poskytováno 10 výběrů v každém kalendářním měsíci. Nevyčerpané výběry zdarma se do dalšího měsíce nepřevádějí.
b) Výběr z bankomatu jiné sítě v České republice zdarma/ 30 Kč
Výběr zdarma získává majitel karty za každé celé 4.000 Kč, resp. 160 EUR (dle měny účtu) součtu vyúčtovaných transakcí uskutečněných
příslušnou kartou prostřednictvím platebních terminálů nebo internetových platebních bran za jeden uzavřený kalendářní měsíc. Počet
výběrů zdarma je omezen na pět v jednom měsíci. Ke každé nově vydané kartě přiznává banka jednorázový bonus dvou výběrů zdarma.
c) Výběr z bankomatu v zahraničí 0,50 % + 80 Kč
d) Dotaz na zůstatek v bankomatu Fio banky2) zdarma
e) Dotaz na zůstatek v jiných bankomatech 9 Kč

Využil jsi nejspíš bonusu dvou výběrů s novou kartou v cizího bankomatu zdarma
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bichon824 4. 1. 2019 13:12

Já se Hello bank či Creditas nebojím. Asi proto, že tam nemám moc peněz. Nicméně do 100.000,- Euro je to pojištěné, tak o nic nejde. Už jsem ve finančním zdraví přežil pády IPB (to byla klika, protože 100.000,- Euro podmínka nebyla), ale i UNIBON, MSD a Evropsko-Ruskou banku či jak se to jmenovalo. Jsem pevně přesvědčen, že by drkarel svoji krev nenechal v případě pádu banky na holičkách.
bichon824
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka