mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod čulibrk 14. 5. 2020 13:20

Mně ponechali stejné 8-místné ID klienta, kterým se přihlašuješ do IB a ne číslo účtu.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod Gordon_F 14. 5. 2020 14:26

Připouštím že jsem si to zapamatoval špatně a pamatuji si co jsem si zapamatovat chtěl. :-[ Tedy asi něco co není. Svoje staré ID si nepamatuju a pochybuji že bych byl schopný ho dohledat. Takže toto nepotvrdím ani nevyvrátím.
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pospa874 14. 5. 2020 14:38

Od 24.7. bude nový sazebník. Nově nabízí okamžité platby za 1 Kč. Změny proběhly i u zahraničních plateb.
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod philmencz 14. 5. 2020 14:55

Pospa874 píše:Od 24.7. bude nový sazebník. Nově nabízí okamžité platby za 1 Kč. Změny proběhly i u zahraničních plateb.

Já tedy nevím, čím v mBank přemýšlí, ale nejdřív ruší poplatky a chvástají se jak jsou první kdo zrušil poplatek za SEPA platbu apod. a pak to zabijou 1,-Kč za okamžitou platbu.
Asi se inspirovali zelenou bankou, která "brojí" proti poplatečkům a -čním bankám a doteď jsou vlastně jediní (nepočítám-li základní účty u ČS, KB apod.) kteří si také účtují 1,-Kč (u velkých bank i víc) za okamžitou platbu.
Nejde o "blbou" korunu, ale myslím, že je zbytečná vzhledem k nákladům souvisejících s takovou platbou.

Počítám s tím, že pak se nakonec vzdají té 1,-Kč a s velkou slávou nám to dají velmi pěkně marketingově vědět, jak snižují poplatky - trochu ty Poláky nechápu.
philmencz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 14. 5. 2020 15:24

mBank taky nechápu, proč se přidává k Air bank a dává okamžitou platbu za 1 Kč, dost to tu banku shazuje, zvláště pokud se prezentuje, jako aktuálně bezpoplatková banka.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maeth_u 14. 5. 2020 16:03

Tak kdysi dávno v počátcích mBank existoval hate-web, který ji titulkoval "banka s polskou logikou". Kdo zná starý kalkulačky, tak pochopí. :-)
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 5. 2020 16:06

A nebude nakonec Kellner kupovat (fúzovat s) mBank, když mu to s Monetou nevyšlo? Pak by ta podoba ceníků už předem dávala smysl :D :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirik74 14. 5. 2020 18:22

Pospa874 píše:Od 24.7. bude nový sazebník. Nově nabízí okamžité platby za 1 Kč. Změny proběhly i u zahraničních plateb.

Už to posílali? Zatím nevidím nic ani v IB, ani v e-mailu...
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pospa874 14. 5. 2020 18:58

Ano, mám 2 pdf v e-mailu. Mám to nějak nasdílet? Předpokládám, že to brzy všem dorazí.
Edit: https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... -07-24.pdf
Naposledy upravil Pospa874 dne 14. 5. 2020 19:31, celkově upraveno 1
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 14. 5. 2020 19:24

Jednání asi proběhla, ale včera Commerzbank psala, že mB prodávat nechce, protože by v akt. situaci za ni dostala málo...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod satinst 14. 5. 2020 20:45

Lol Phirae píše:
suram píše:A kde? Já tam nic nevidím. Mám Android 10.

Finance - Karty - vybrat kartu - Více - Nastavení karty

V bankovnictví tato funkce není? Zatím mobilní aplikace k bance nepoužívám ,ale tato funkce by snad měla být i v běžném bankovnictví, pokud je nabízena v mobilním, ale zatím sjem ji tam nenašel...Docela by se hodila do budoucna...loni jsem bohužel musel 2x paltit poplatek za výběr z euronetu nebo ja kse jmenují ty bankomaty:-(
satinst
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pan Jan 14. 5. 2020 23:05

DrumSession píše:Jednání asi proběhla, ale včera Commerzbank psala, že mB prodávat nechce, protože by v akt. situaci za ni dostala málo...

K prodeji: https://www.penize.cz/ekonomika/416697- ... -rusi-plan
Pan Jan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 5. 2020 07:21

Prodávat za reálnou hodnotu nechtějí :-D.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Finmxpert 15. 5. 2020 09:52

satinst píše:
Lol Phirae píše:
suram píše:A kde? Já tam nic nevidím. Mám Android 10.

Finance - Karty - vybrat kartu - Více - Nastavení karty

V bankovnictví tato funkce není? Zatím mobilní aplikace k bance nepoužívám ,ale tato funkce by snad měla být i v běžném bankovnictví, pokud je nabízena v mobilním, ale zatím sjem ji tam nenašel...Docela by se hodila do budoucna...loni jsem bohužel musel 2x paltit poplatek za výběr z euronetu nebo ja kse jmenují ty bankomaty:-(

Není, ale bude.
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod noi2 15. 5. 2020 10:29

Finmxpert: nemůžeš přiblížit jak to máte technicky řešené? Tedy podle čeho poznáte, že bylo uplatněno DCC?
noi2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka