mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gekkon 27. 5. 2020 17:23

Jak dlouho trvá od žádosti a poslání dokladů k založení účtu online?
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 28. 5. 2020 17:15

wetherek píše:zakládal jsem poslední den tj. 17.4.2020 mKonto v rámci akce "mKlub I 2020 - 1200 Kč" pro manželku a dosud nebyla připsána odměna, v podmínkách akce sice mají do 31.5.2020, ale když jsem zakládal na sebe, tak mi to došlo cca do 14 dnů. Doporučení bylo 3, takže tady problém není.
Jenom se chci zeptat někoho, kdo zakládal taky ke konci akce, zda mu odměna už přišla ...

Tak odměna včera připsána :-)
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gekkon 28. 5. 2020 17:39

Tak včera podána žádost a dnes aktivován účet. Předpokládám, že karta se objeví až časem a stejně tak mSpoření o které jsem v žádosti žádal. I když... mSpoření existuje i bez zadání cíle nebo až po nastavení cíle? Ptám se asi blbě, ale dnes jsem to viděl poprvé ;)
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 5. 2020 17:52

Každé mSpoření má svůj cíl, zvolený při jeho zakládání či editaci (kromě typu cíle, cílové částky, doby jejího dosažení se stanovuje také, jakými způsoby se bude pravidelně spořit k dosažení daného cíle - je několik variant spojených s mKontem a/nebo platbami kartou). Jedno bez druhého nemůže být, nicméně splnění cíle lze samosebou "urychlovat" jednorázovými vklady z mKonta (ne klasickým převodem, ale z menu daného mSpoření v IB či appce).
Naposledy upravil minarjo dne 28. 5. 2020 18:09, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Gordon_F 28. 5. 2020 17:59

gekkon píše:Tak včera podána žádost a dnes aktivován účet. Předpokládám, že karta se objeví až časem a stejně tak mSpoření o které jsem v žádosti žádal. I když... mSpoření existuje i bez zadání cíle nebo až po nastavení cíle?

Zítra Ti aktivují mSporeni s prvním cílem na 2k za rok. Samozřejmě se dá následně měnit a přidávat další.
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 28. 5. 2020 19:42

minarjo píše:Každé mSpoření má svůj cíl, zvolený při jeho zakládání či editaci

Tohle není tak úplně pravda - mSpoření vzniklé transformací ze starého mSpoření žádný cíl mít nemusí.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 5. 2020 21:54

Tak dlouho u mBank nejsem :). Ale nově zakládané ten cíl chce jako první věc.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 29. 5. 2020 10:09

Odměny za doporučení z března stále nepřipsány, ani doporučující ani doporučený
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 29. 5. 2020 13:22

Karta mB svět je pro cestovatele ideální, rozhodně ušetří. Mně se např. nepodařilo včera ani dnes vybrat v Thajsku z bankomatu, po zadání všeho to na konci napíše, že operaci nelze zpracovat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 29. 5. 2020 13:30

Nevypínal sis to DCC a poplatky v nastavení karty?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 29. 5. 2020 13:32

Aprivezes si thajku domu? Nebo jsou lepsi filipinky?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Persbrandt 29. 5. 2020 16:47

Prosim Vas, u Mkonta uz momentalne neni potreba mit strach z jakychkoli poplatku za vedeni karty (nebo i uctu), pokud ho budu mit nejakou dobu jako mrtvy, neaktivni ucet, max. s nejakymi platbami kartou (abych splnil podminky bonusu), ale nebudu vybirat z ATM mene nez tech 1500 kc?
A to Msporeni vyzadovane pro aktualni bonus lze nejak rozumne naplnit bez realneho utraceni penez? Vim, ze v minulosti se to pry dalo nejak obejit a to Msporeni stejne naplnit. Jaka je nejsnazsi cesta bez utraty?
A je u toho Msporeni nejaky jiny hacek, ja nevim, ze je nutne dosporit zvolenou cilovou castku nebo ji nelze presporit, nebo se clovek k tem penezum nejakou dobu nedostane...? Neco takoveho, ja nevim, neznam to.
Diky

-- 29. 5. 2020 17:51 --

A jako kartu, pokud je na vyber, je nejvhodnejsi zvolit tu Mkartu Svet? (neplanuju nak cestovat, aspon ted ne, spis mi jde o ten bonus)

-- 29. 5. 2020 18:03 --

Jeste bych se zeptal, kdybych Mkonto zakladal v te bonus. akci na pobocce, tak po mne hned pri uzavirani smlouvy budou chtit nejake zavazne udaje k tomu Msporeni, treba jakou cilovou castku budu sporit, jak dlouho apod.?

-- 29. 5. 2020 18:10 --

A vezmou mne skutecne jako noveho klienta, kdyz uz jsem Mkonto v minulosti mel, ale k 1.5.2019 uz davno ne? Muj mail a telefon v systemu mozna budou mit, pokud to neskartovali, jakoze by asi meli...

-- 29. 5. 2020 18:19 --

A v podmoinkach aktualni akce se jeste pise:
"Do Akce jsou zařazeni Účastníci, kteří splní následující podmínky:
- Do 30. 11. 2020 mají aktivní alespoň jednu z následujících variant spořeníu mSpoření"

Chapete to tak, ze az do 30.11.2020 u nich musi mit klient vedeno Msporeni, i kdyz bonus by mu mel byt podle podminek pripsan treba i o 2 mesice drive, nebo dokonce do 30.11. klient nesmi vybrat zadne penize z Msporeni? A pokud by to treba v rijnu nedodrzel, tak po nem muzou chtit ten prislusny bonus zpatky? Diky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 5. 2020 21:41

K naplnění mSpoření stačí využít tlačítko Vklad v menu toho mSpoření (nikoliv v menu mKonta), tak to je konkrétně ve Smartbankingu (podobné tlačítko je i v IB). Plnění je samosebou výhradně z mKonta.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 30. 5. 2020 01:02

@minarjo ; kazde msporeni ma i sve cislo uctu ne?

@persbrandt: https://www.mbank.cz/osobni/sporeni/msporeni/ Dole
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka