mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 27. 1. 2022 10:58

ano ano
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 27. 1. 2022 12:01

Dvakrát ano, vratka je na založené mSpoření, to je tedy podmínkou mít. Jen pozor na to, že účty mBank kreditek nepodporují (narozdíl od mKonta) Okamžité platby, tedy musíš to poslat jako platbu běžnou, okamžitá by se obratem vrátila (některé banky mají v online bankovnictví nastavení, aby pokud neprojde okamžitá aby se to poslalo jako běžná, ty co to nemají, tam je třeba běžnou vybrat ručně).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 27. 1. 2022 16:00

Díky tak to jsem nevěděl že na účty kreditek to nejde okamžitě. Pokud to pošlu rovnou z mKonta tak to předpokládám je platba v rámci banky a tedy připíše se to ihned?
To mspoření se musí nějak s tou kreditkou provázat?
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 1. 2022 16:29

Splátka kreditky z mKonta proběhne ihned. mSpoření se s kreditkou nijak provazovat nemusí, při jeho zakládání se pouze zvolí způsob spoření (fixní částka z každé platby, procenta z transakcí, zaokrouhlování transakcí na celé stokoruny nahoru).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod michich.ms 27. 1. 2022 19:18

Má-li mSpoření sloužit pouze k získávání bonusu z mKreditky, nejméně otravný způsob spoření je asi "Trvalá platba" 1 Kč za měsíc.
michich.ms
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gman 28. 1. 2022 10:58

Založil jsem to mspoření jako trvalou platbu 1kč zasílanou 5 den v měsíci. Cíl mám právě tu 1kč. Je to takto správně a ty vratky z kreditky tam budou chodit automaticky?
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlaju 28. 1. 2022 11:00

Máš to ok. Automaticky.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gman 28. 1. 2022 11:10

dík
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2022 11:58

A když by toho pátého ta 1 Kč na mKontě nebyla, tak se spoření daný měsíc neprovede a ani to ničemu pro bonus kreditky nevadí :). Ten je mimochodem připsán na mSpoření typicky 16.-17. v měsíci (vždy za transakce provedené v předchozím kalendářním měsíci).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 28. 1. 2022 12:22

tak tak, ideální je mít prázdné mKonto
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ulrico 5. 2. 2022 14:43

Zdravím a prosím o radu zkušenější. Mám účet v mBance, konkrétně mKonto. Když si vytvořím spořící účet, budu brán jako nový klient a získám zvýhodněný úrok "3% pro nové klienty do 200 000 Kč"?
Ulrico
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka